Domácí pekárna - moje těsto

7572
23.5.08 22:04

domácí pekárna - moje těsto

Ahojky!
Holky,mám v plánu zítra udělat domácí závin s jablkama.ALE!Těsto se má dělat rukama,prostě než se to uhňácá,všechno je zapatlané,já taky atd…Když dám ingredience do pekošky,uhňácá to sama?A co mám zapnout?Těsto a pak vypnout,bude nekynuté.Díky za rady,jdu vytáhnout jablka z mražáku a pak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
23.5.08 22:08

liško - pokud dáš program těsto a pokud má být kynuté, tak pekárna s tím počítá a kynuté bude. Já pokud dělám jiné těsto než kynuté, tak ho po uhňácání prostě vyndám. Tak ať to vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
24.5.08 22:42

Díky Mischni,těsto není kynuté.Tak jsem to teda zkusila a super,neměla jsem na to odvahu.V rukách bych to neměla tak bezva vypracované.Ale hlavní je úspora času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
25.3.12 01:15

zdravím
mám jednoduchý dotaz dnes mě napadlo, že si pořídím dom. pekárnu, ale zajímá mě na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší bochník a o jaké hmotnosti
děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.12 07:24
@GAZOLDA píše:
zdravím
mám jednoduchý dotaz dnes mě napadlo, že si pořídím dom. pekárnu, ale zajímá mě na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší bochník a o jaké hmotnosti
děkuji za odpovědi :kytka:

záleží, jakou mouku budeš do chleba dávat, s hladkou to je fakt minimální „zátěž“ , přesně to spočítaný nemám… Ale myslím, že přes 15 - 20 korun se s kilovým chlebem určitě nedostaneš, i když tam budeš dávat „lepší“ mouky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.3.12 09:04

Odhadem tak 20Kč za 900g chleba s podmáslím a celozrnnýma moukama (základ je vždycky hladká mouka, celozrnné se dává méně…).
Obyčejný chleba z vody a mouky by těch 900g vyšlo snad na 7Kč nebo kolik…
Však se podívej na recepty. Někdo spočítal, že elektřiny sežere pekárna nějak za 2Kč na jeden chleba myslím :think: to nevím přesně.
Rohlíky asi 0,5Kč za jeden - obyčejné bílé. Ale celkově to bude víc, protože se pečou v troubě a ta má určitě větší spotřebu elektřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
25.3.12 14:09

děkuji za info ještě se zeptám, kolik času vám to zabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.3.12 14:14

Tak 5 minut než navážím suroviny, jak to začne míchat, tak mrknu na hustotu těsta a když tak dosypu mouku (u vyzkoušených receptů už ani ne), když jsem poblíž, tak po dokončení míchání vytáhnu háky - jsou pak v chlebu menší díry, ale není to nutné.
A pak vysypu hotový chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
31.8.12 15:22

Holky, nepočítala jste některá, kolik cca sežere trouba při pečení chleba? Nechce se mi to počítat, tak jestli to tu už někdo neřešil :) spotřebiče máme A+. Resp. kolik stojí hodina pečení v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
31.8.12 15:31

@GAZOLDA a nechceš moji? mám zánovní pekárnu moulinex, ale vůbec ji nepoužívám. akorát mi tu zavází. našla bych k ní povídání a za pětikilo bych ti ji poslala na dobírku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3270
31.8.12 16:36

@GAZOLDA Gaz,ono pekárna není jen na pečení chleba, ale když dobře vybereš tak ti i zapeče těstoviny, upeče sekanou, udělá marmeládu. Já ji hodně používám na těsta - blbnouny, buchty, právě na to zapékání - sežere to o hooodně mín proudu než honit celou troubu. máš už nějakou vybranou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
8.10.12 18:39

Holky prosím o radu :-)

Chci dneska zkusit udělat obyč. rohlíky. Prosím nemáte nějaký osvědčený recept???

Těsto udělám v pekárně - teda pekárna, ale mám chuť na čerstvé rohlíky :-))

Děkuji za rady :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.10.12 19:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie