Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahojky!
Holky,mám v plánu zítra udělat domácí závin s jablkama.ALE!Těsto se má dělat rukama,prostě než se to uhňácá,všechno je zapatlané,já taky atd…Když dám ingredience do pekošky,uhňácá to sama?A co mám zapnout?Těsto a pak vypnout,bude nekynuté.Díky za rady,jdu vytáhnout jablka z mražáku a pak ![]()
liško - pokud dáš program těsto a pokud má být kynuté, tak pekárna s tím počítá a kynuté bude. Já pokud dělám jiné těsto než kynuté, tak ho po uhňácání prostě vyndám. Tak ať to vyjde!
Díky Mischni,těsto není kynuté.Tak jsem to teda zkusila a super,neměla jsem na to odvahu.V rukách bych to neměla tak bezva vypracované.Ale hlavní je úspora času.
zdravím
mám jednoduchý dotaz dnes mě napadlo, že si pořídím dom. pekárnu, ale zajímá mě na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší bochník a o jaké hmotnosti
děkuji za odpovědi ![]()
@GAZOLDA píše:
zdravím
mám jednoduchý dotaz dnes mě napadlo, že si pořídím dom. pekárnu, ale zajímá mě na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší bochník a o jaké hmotnosti
děkuji za odpovědi
záleží, jakou mouku budeš do chleba dávat, s hladkou to je fakt minimální „zátěž“ , přesně to spočítaný nemám… Ale myslím, že přes 15 - 20 korun se s kilovým chlebem určitě nedostaneš, i když tam budeš dávat „lepší“ mouky ![]()
Odhadem tak 20Kč za 900g chleba s podmáslím a celozrnnýma moukama (základ je vždycky hladká mouka, celozrnné se dává méně…).
Obyčejný chleba z vody a mouky by těch 900g vyšlo snad na 7Kč nebo kolik…
Však se podívej na recepty. Někdo spočítal, že elektřiny sežere pekárna nějak za 2Kč na jeden chleba myslím
to nevím přesně.
Rohlíky asi 0,5Kč za jeden - obyčejné bílé. Ale celkově to bude víc, protože se pečou v troubě a ta má určitě větší spotřebu elektřiny.
Tak 5 minut než navážím suroviny, jak to začne míchat, tak mrknu na hustotu těsta a když tak dosypu mouku (u vyzkoušených receptů už ani ne), když jsem poblíž, tak po dokončení míchání vytáhnu háky - jsou pak v chlebu menší díry, ale není to nutné.
A pak vysypu hotový chleba.
Holky, nepočítala jste některá, kolik cca sežere trouba při pečení chleba? Nechce se mi to počítat, tak jestli to tu už někdo neřešil
spotřebiče máme A+. Resp. kolik stojí hodina pečení v troubě.
@GAZOLDA a nechceš moji? mám zánovní pekárnu moulinex, ale vůbec ji nepoužívám. akorát mi tu zavází. našla bych k ní povídání a za pětikilo bych ti ji poslala na dobírku ![]()
@GAZOLDA Gaz,ono pekárna není jen na pečení chleba, ale když dobře vybereš tak ti i zapeče těstoviny, upeče sekanou, udělá marmeládu. Já ji hodně používám na těsta - blbnouny, buchty, právě na to zapékání - sežere to o hooodně mín proudu než honit celou troubu. máš už nějakou vybranou?
Holky prosím o radu ![]()
Chci dneska zkusit udělat obyč. rohlíky. Prosím nemáte nějaký osvědčený recept???
Těsto udělám v pekárně - teda pekárna, ale mám chuť na čerstvé rohlíky ![]()
Děkuji za rady
![]()