Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky, mimulý týden jsem si taky pořídila pekárnu. Jen nevím asi to je blbý dotaz, ale nevím si rady.
Všude na netu je spousta receptu, ale není u nich napsaná velikost chleba. Mám pekárnu na 750g, 1000g a 1350g. Rozpočítáváte si je nějak?
Děkuji za rady. Jana ![]()
Ahoj,
musíš sečíst váhu surovin v receptu a dostaneš velikost chleba ![]()
Martina
Ano, to by zhruba odpovídalo - voda se taky počítá. Takže když se k 500 g směsi přidá 250 ml vody, tak je to 750 g.
Martina
Janis,
já vždycky taky sečtu suroviny + vodu a když je to náhodou někde mezi, tak dám program na větší chleba. Je pak líp propečený. Stejně vždycky přidáváme cca 10 min na konci každého pečení, protože máme rádi dobře propečený chleba. Záleží to ale na pekárně, ta naše se mi zdá horší (Moulinex), než pekárna rodičů (myslím ETA).
Je to přesně tak, jak píše Zubr - musíš sečíst váhu všech surovim. Při pečení sice dochází k malým ztrátám, ale ty jsou fakt malé. A s pečením je to, jak míše Macka - pokud vyjde váha chleba někde mezi, tak se musí na pekárně nastavit ten větší, aby byl chleba dobře propečený.
Ahoj holky,
děkuji moc za rady. Nikdo v okolí pekárnu nemá a mě to samotnou nenapadlo. Pořád jsem to nechápala když napíšou recept a neuvedou velikost chleba.
Ještě jednou moc děkuji za rady. Jana ![]()