Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já dneska zrovna dělala z uzené makrely: 1 makrela, 1 tvaroh, máslo, sůl, pln. hořčice, cibule. A včera: tvaroh, kousek červené papriky, máslo, cibule, pepř sůl. Papriku rozmixuju s tvarohem a máslem a přidán na drobní nakrajenou cibulku.No a známá kaloricka bomba :p Tvrdý sýr, majonéza a hafo česneku ![]()
Pomazankove maslo neochucene, strouhana mrkev, kren. Budes se olizovat. ![]()
Já mám ráda třeba tuňákovou, celerovou, hermelínovou, pak takovou pikantnější tvarohovou, občas vajíčkovou a moc rádi máme bramborovou… Na opečený chléb ráda dělám „teplou“ kvasnicovou.
Mnohem víc než pomazánky u nás ale frčí domácí játrová paštika. V tom jedeme ve velkém
.
Recept na něco z toho klidně přidám, pokud by byl zájem, ale všechno jsou to takové klasiky a nic nového…
Proto si taky počkám na nějaký ten receptík ![]()
Holky moc děkuji i za recepty, akorát já zapoměla napsat, žekojím..ale nevadí vyberu něco pro sebe a děti bez cibule, česneku apod. a manželovi to pořádně osladím
česnekem ![]()
Ahoj, my máme rádi jen obyčejné - vajíčková - pomazánkové máslo neochucené, 2 vařená vejce natvrdo, ta se nastrouhají, do toho trochu plnotučné hořčice a sůl. To je všechno.
Anebo rybičkovou - sleď v oleji a pomazánkové máslo neochucené, to je celé, jemné, ani sůl to nechce. Nejlépe obě pomazánky šlehačem našlehat. ![]()
@Tate Až budeš mít chut a víc času mužeš všechny napsat prosím? i na tu paštiku díky
.Napíšu si to do sešitu…Nebaví mě furt salám, sýr atd..vajíčkovou znám, ale ráda zkusm i jiný recept
.Kvasnicovou? hmmm tu jsem nejedla, mám tu jedny kvasnice ![]()
@Janaxy Ahoj děkuji..vidíš mě radily do vajíčkové tvaroh, proto mi to nejelo…a tam se dává pom. máslo díky moc
![]()
@maminka201 píše:
@Janaxy Ahoj děkuji..vidíš mě radily do vajíčkové tvaroh, proto mi to nejelo…a tam se dává pom. máslo díky moc![]()
To mě těší
Děkuji! A děláme občas, když pečeme kuře - kousky kuřete nakrájet, na jemno nastrouhaná mrkev, majonéza a sůl. Taky výborná. ![]()
Ja jsem minuly tyden zkousela poprve nivovou, byla uzasna… Nastrouhat nivu, k tomu pom. maslo, cibuli, cesnek… Jinak delam klasiky, vajickovou, cesnekovou, ale chci zkusit nejakou mrkvovou nebo redkvickovou, to bys mohla, bude to i zdravejsi ![]()
@ThinkPositively hmm mrkvičková ta bude dobrá
ted mě napadlo jak se dělá šumková?
Dobrý večer, maminky. Prosím poradíte mi jaké domácí pomazánky? prosím i s recepty děkuji