Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, držím palečky ať ti svoje drobánky přivedete na svět v klidu a hlavně pohodě!!! Já bych rodila klidně ještě jednou
. aůe já má už nadplán
.
To nevadí, že chlap chybí. I bez něj se to dá zvládnout
, moc moc držím palečky ![]()
Tamtama píše:EvaHoráková píše:to bude asi tím, že muž jaksi chybí.. =) žiju s mamkou a ta bude zásadně proti (znám jí) a s odvozem do porodnice mám taky smůlu, budu si muset volat sanitku a ta mě odveze do Jihlavy, protože je nejblíž..Tamtama píše:
holky jsem ráda, že jsem na vás narazila, jsem na rozpacích, nechci být jen další „kus“ a nerada bych, aby do porodu někdo zasahoval, ale na druhou stranu mi doma domporod neprojde.. podle mě totiž porod vede dítě a matka mu pomáhá.. a ne že porod vede doktor..![]()
![]()
je škoda, že tě doma nepodpoří alespoň muž - já v něm měla v tomhle velkou oporu. Zkus s ním promluvit, mrkněte na dokument orgasmický porod… pokud tě nepodpoří, hledej porodnici, kde ti umožní rodit, jak chceš ty! Nenechávej se semlít!
tak jsem málem dostala pár facek, že mě vůbec napadla myšlenka na domporod.. ![]()
Nechápu lidi co chtějí rodit doma
Nic nebezpečnějšího pro miminko neznám. Četl jsem několik článků o té Ivaně Königsmarkové. No katastrofa. Náš syn chvílu po porodu přestal dýchat. Nebýt lékařů kteří se ho okamžitě ujali tak by zemřel. Jedna moje známá rodila doma jen z důvodu, že se mimčo narodí do domácího prostředí a né v tom hnusným nemocničním prostředí. Holčika měla pupeční šňůru kolem krku. Přivolali záchranku, sice se jim ji podařilo zachránit ale za 2 dny zemřela. Kamarádka si pak podřezala žíly. V nemocnici můžou reagovat okamžitě ale doma?
Teď mám doma zdravího a šťastnýho 7-letýho klučinu a čekáme dvojčátka. A že by manželka rodila doma jsme neuvažovali ani minutu ![]()
Ze stejného důvodu, jako vaše žena rodila v nemocnici - mají pro to své důvody! Buďte tolerantní, tohle je osobní věc každého člověka a lidé, kterých se to netýká do toho nemají co mluvit. Mně je taky jedno, že si ženy nechávají v nemocnici dělat císařské řezy jen tak pro nic za nic, nechají se zdrogovat epidurálem - je to jejich volba a určitě pro ni mají dobrý důvod.
Mimochodem, pokud se stane nějaká tragédie v nemocnici, při které novorozenec zemře, nerozebírá se to v médiích tak, jako když porodní asistentka asistuje u porodu doma, který se nevyvede. I to má své důvody - považujeme to za „normální“ - stačí jen změnit úhel pohledu.
Maty,
je úžasné, že jsme se zaregistroval jen z toho důvodu, abyste nás poučil, že vy byste nikdy nic takového neudělal. Já už bych zas nikdy nešla do porodnice nepřipravená a zcela důvěřující personálu, že pro mě a moje dítě udělá to nejlepší, po svém prvním porodu už opravdu ne
. Mmch pokud Vaše kamarádka měla skutečně plánovaný asistovaný porod za podmínek, které musí rodička pro PD splňovat, zdá se mi váš popis (pupečník) dosti nepravděpodobný. Je zajímavé, kolik historek o mrtvých nebo postižených domarozencích podobně hysteriční pisatelé vytahují z rukávu. Skoro každý má nějakou takovou kamarádku. Já se o PD zajímám aktivně (doma jsem nerodila, protože tu není v dostupné, tj. bezpečné, vzdálenosti žádná samostatná porodní asitenta- proč to tak je, je na dlouhou debatu) a osobně žádný takový případ neznám
.
Ahojky lidičky, koukám, že zase po nějaké době to tu ožívá
.
Maky - máš pravdu, že každý z ná ze svého okolí ženu, která rodila doma a vždycky to dopadlo katastrofálně
. Matty 81 - tak už znáte i pár žen, co rodily doma a vše dopadlo dobře
. Po zkušenosti, co mám z posledního porodu - do nemocnice bych nešla a rodila bych zase doma a zase se svou PA
.
A o I. K. - já nemůžu říct, že je to tak či tak - případ a ani dotyčné neznám, tak neodsuzuji
- prosím Vás, neodsuzujme ostatní - v této zemi je to hobby. To je stejné jako s tím, že kradou jen cikáni ![]()
Nedá mi to, abych sem nedala tenhle odkaz - myslím, že mluví za všechno…
http://www.novinky.cz/…zemrela.html
Kytka32 píše:
V porodnicích ženy neumírají?
můj porod vedl můj syn ne doktor, pa chodila jen kontrolovat ozvy a na moje naléhání jen kontrolovala branku, toť vše…tlačila jsem podle svojí potřeby a oni jen čekali, až se dítě narodí. s prvním synem jsem takové štěstí neměla, bohužel, možná proto jsme k sobě dlouho hledali cestu, což jsem teď s druhým nemusela ![]()
Kytka32 píše:
Ahoj, proč brát ženám svobodu se rozhodnout, kde chtějí rodit? Proč to nevzít jako fakt, že to některé prostě chtějí (až už z jakýhokoliv důvodu) a proto hledat cestu jak to udělat, aby to bylo pro matku a dítě co nejbezpečnější.
martulkasloník píše:Kytka32 píše:
http://www.novinky.cz/…zemrela.html![]()
![]()
bohužel přesvědčené zastánkyně ani tohle nepřesvědčí, napíšu to od srdce a myslete si co chcete, ta ženská si to zasloužila,zemřela pro svou blbost!!
ivuško umírá se i v nemocnici ale sorry v nemocnici mohou infarkt řešit rychleji než doma!
To určitě ano. Na druhou stranu osobně znám několik žen, co bojovaly o život vinou péče v porodnici („vyrvaná“ placenta, ignorace krvácení, zapomenuté tampóny břišní dutině, špatně zrevidované poranění)… Od toho tu máme statistiku, aby nám pomohla srovnat, kolik žen z určitého vzorku zemře nebo je poškozeno doma a kolik v porodnici. Protože z jednotlivých případů, co člověk někde zahlídne, nejde nic usuzovat.
MarikaIna píše:
Ahoj, proč brát ženám svobodu se rozhodnout, kde chtějí rodit? Proč to nevzít jako fakt, že to některé prostě chtějí (až už z jakýhokoliv důvodu) a proto hledat cestu jak to udělat, aby to bylo pro matku a dítě co nejbezpečnější.
Přesně tak, ostatně tady zemřela žena sama, takže se nejde ohánět bezpečím pro miminko, které za sebe nemůže rozhodovat. Navíc nikde není psáno, že v porodnici by ta žena přežila ![]()
martulkasloník píše:Kytka32 píše:
![]()
bohužel přesvědčené zastánkyně ani tohle nepřesvědčí, napíšu to od srdce a myslete si co chcete, ta ženská si to zasloužila,zemřela pro svou blbost!!
ivuško umírá se i v nemocnici ale sorry v nemocnici mohou infarkt řešit rychleji než doma!
Hmmm tak to teda koukám! A myslím si! Přát někomu smrt… Kde je soucit, lítost…? Vždyť to byla máma!
ivuska.h píše:martulkasloník píše:To určitě ano. Na druhou stranu osobně znám několik žen, co bojovaly o život vinou péče v porodnici („vyrvaná“ placenta, ignorace krvácení, zapomenuté tampóny břišní dutině, špatně zrevidované poranění)… Od toho tu máme statistiku, aby nám pomohla srovnat, kolik žen z určitého vzorku zemře nebo je poškozeno doma a kolik v porodnici. Protože z jednotlivých případů, co člověk někde zahlídne, nejde nic usuzovat.Kytka32 píše:
![]()
tak ohledně problémů s placentou by se tu mohla rozepsat moje kamarádka ale ta o tom jak zachránili jí i dítě jen díky tomu že byla v nemocnici!! a statistiky? v době statistik by to mělo být jasné, kdyby ty porody doma byli tak „v pohodě“ tak by to nebylo tolik diskutované téma, neznám doktora který by řekl že je to v pořádku a asi ví proč!! pro mě je to riziko porodu doma neskutečně vysoké, a jak jsem četla ten článek že těsně před smrtí litovala že rodila doma tak to mmluvilo fakt za vše!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.