Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.12.11 21:47

Holky, držím palečky ať ti svoje drobánky přivedete na svět v klidu a hlavně pohodě!!! Já bych rodila klidně ještě jednou :oops:. aůe já má už nadplán :lol: .
To nevadí, že chlap chybí. I bez něj se to dá zvládnout :palec: , moc moc držím palečky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.12.11 22:30
Tamtama píše:
EvaHoráková píše:
Tamtama píše:
holky jsem ráda, že jsem na vás narazila, jsem na rozpacích, nechci být jen další „kus“ a nerada bych, aby do porodu někdo zasahoval, ale na druhou stranu mi doma domporod neprojde.. podle mě totiž porod vede dítě a matka mu pomáhá.. a ne že porod vede doktor..
:pankac: :pankac: :pankac:
je škoda, že tě doma nepodpoří alespoň muž - já v něm měla v tomhle velkou oporu :palec: . Zkus s ním promluvit, mrkněte na dokument orgasmický porod… pokud tě nepodpoří, hledej porodnici, kde ti umožní rodit, jak chceš ty! Nenechávej se semlít!
to bude asi tím, že muž jaksi chybí.. =) žiju s mamkou a ta bude zásadně proti (znám jí) a s odvozem do porodnice mám taky smůlu, budu si muset volat sanitku a ta mě odveze do Jihlavy, protože je nejblíž..

tak jsem málem dostala pár facek, že mě vůbec napadla myšlenka na domporod.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.1.12 13:26

Blbost

Nechápu lidi co chtějí rodit doma :? Nic nebezpečnějšího pro miminko neznám. Četl jsem několik článků o té Ivaně Königsmarkové. No katastrofa. Náš syn chvílu po porodu přestal dýchat. Nebýt lékařů kteří se ho okamžitě ujali tak by zemřel. Jedna moje známá rodila doma jen z důvodu, že se mimčo narodí do domácího prostředí a né v tom hnusným nemocničním prostředí. Holčika měla pupeční šňůru kolem krku. Přivolali záchranku, sice se jim ji podařilo zachránit ale za 2 dny zemřela. Kamarádka si pak podřezala žíly. V nemocnici můžou reagovat okamžitě ale doma?
Teď mám doma zdravího a šťastnýho 7-letýho klučinu a čekáme dvojčátka. A že by manželka rodila doma jsme neuvažovali ani minutu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 14:07

Ze stejného důvodu, jako vaše žena rodila v nemocnici - mají pro to své důvody! Buďte tolerantní, tohle je osobní věc každého člověka a lidé, kterých se to netýká do toho nemají co mluvit. Mně je taky jedno, že si ženy nechávají v nemocnici dělat císařské řezy jen tak pro nic za nic, nechají se zdrogovat epidurálem - je to jejich volba a určitě pro ni mají dobrý důvod.
Mimochodem, pokud se stane nějaká tragédie v nemocnici, při které novorozenec zemře, nerozebírá se to v médiích tak, jako když porodní asistentka asistuje u porodu doma, který se nevyvede. I to má své důvody - považujeme to za „normální“ - stačí jen změnit úhel pohledu.

• Citovat
  • Upravit
574
8.1.12 14:21

Maty,
je úžasné, že jsme se zaregistroval jen z toho důvodu, abyste nás poučil, že vy byste nikdy nic takového neudělal. Já už bych zas nikdy nešla do porodnice nepřipravená a zcela důvěřující personálu, že pro mě a moje dítě udělá to nejlepší, po svém prvním porodu už opravdu ne :zed: . Mmch pokud Vaše kamarádka měla skutečně plánovaný asistovaný porod za podmínek, které musí rodička pro PD splňovat, zdá se mi váš popis (pupečník) dosti nepravděpodobný. Je zajímavé, kolik historek o mrtvých nebo postižených domarozencích podobně hysteriční pisatelé vytahují z rukávu. Skoro každý má nějakou takovou kamarádku. Já se o PD zajímám aktivně (doma jsem nerodila, protože tu není v dostupné, tj. bezpečné, vzdálenosti žádná samostatná porodní asitenta- proč to tak je, je na dlouhou debatu) a osobně žádný takový případ neznám :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.12 17:54

Ahojky lidičky, koukám, že zase po nějaké době to tu ožívá :lol: .
Maky - máš pravdu, že každý z ná ze svého okolí ženu, která rodila doma a vždycky to dopadlo katastrofálně :think: . Matty 81 - tak už znáte i pár žen, co rodily doma a vše dopadlo dobře :dance: . Po zkušenosti, co mám z posledního porodu - do nemocnice bych nešla a rodila bych zase doma a zase se svou PA :palec: .
A o I. K. - já nemůžu říct, že je to tak či tak - případ a ani dotyčné neznám, tak neodsuzuji :cert: - prosím Vás, neodsuzujme ostatní - v této zemi je to hobby. To je stejné jako s tím, že kradou jen cikáni :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
1.2.12 20:05

Nedá mi to, abych sem nedala tenhle odkaz - myslím, že mluví za všechno…
 http://www.novinky.cz/…zemrela.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.2.12 20:21
Kytka32 píše:

V porodnicích ženy neumírají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
1.2.12 20:24

můj porod vedl můj syn ne doktor, pa chodila jen kontrolovat ozvy a na moje naléhání jen kontrolovala branku, toť vše…tlačila jsem podle svojí potřeby a oni jen čekali, až se dítě narodí. s prvním synem jsem takové štěstí neměla, bohužel, možná proto jsme k sobě dlouho hledali cestu, což jsem teď s druhým nemusela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.2.12 20:43
Kytka32 píše:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: bohužel přesvědčené zastánkyně ani tohle nepřesvědčí, napíšu to od srdce a myslete si co chcete, ta ženská si to zasloužila,zemřela pro svou blbost!!
ivuško umírá se i v nemocnici ale sorry v nemocnici mohou infarkt řešit rychleji než doma!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
1.2.12 20:44

Ahoj, proč brát ženám svobodu se rozhodnout, kde chtějí rodit? Proč to nevzít jako fakt, že to některé prostě chtějí (až už z jakýhokoliv důvodu) a proto hledat cestu jak to udělat, aby to bylo pro matku a dítě co nejbezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.2.12 21:22
martulkasloník píše:
Kytka32 píše:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: bohužel přesvědčené zastánkyně ani tohle nepřesvědčí, napíšu to od srdce a myslete si co chcete, ta ženská si to zasloužila,zemřela pro svou blbost!!
ivuško umírá se i v nemocnici ale sorry v nemocnici mohou infarkt řešit rychleji než doma!

To určitě ano. Na druhou stranu osobně znám několik žen, co bojovaly o život vinou péče v porodnici („vyrvaná“ placenta, ignorace krvácení, zapomenuté tampóny břišní dutině, špatně zrevidované poranění)… Od toho tu máme statistiku, aby nám pomohla srovnat, kolik žen z určitého vzorku zemře nebo je poškozeno doma a kolik v porodnici. Protože z jednotlivých případů, co člověk někde zahlídne, nejde nic usuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.2.12 21:23
MarikaIna píše:
Ahoj, proč brát ženám svobodu se rozhodnout, kde chtějí rodit? Proč to nevzít jako fakt, že to některé prostě chtějí (až už z jakýhokoliv důvodu) a proto hledat cestu jak to udělat, aby to bylo pro matku a dítě co nejbezpečnější.

Přesně tak, ostatně tady zemřela žena sama, takže se nejde ohánět bezpečím pro miminko, které za sebe nemůže rozhodovat. Navíc nikde není psáno, že v porodnici by ta žena přežila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
1.2.12 21:31
martulkasloník píše:
Kytka32 píše:
ivuško umírá se i v nemocnici ale sorry v nemocnici mohou infarkt řešit rychleji než doma!

Hmmm tak to teda koukám! A myslím si! Přát někomu smrt… Kde je soucit, lítost…? Vždyť to byla máma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.2.12 21:33
ivuska.h píše:
martulkasloník píše:
Kytka32 píše:
To určitě ano. Na druhou stranu osobně znám několik žen, co bojovaly o život vinou péče v porodnici („vyrvaná“ placenta, ignorace krvácení, zapomenuté tampóny břišní dutině, špatně zrevidované poranění)… Od toho tu máme statistiku, aby nám pomohla srovnat, kolik žen z určitého vzorku zemře nebo je poškozeno doma a kolik v porodnici. Protože z jednotlivých případů, co člověk někde zahlídne, nejde nic usuzovat.

tak ohledně problémů s placentou by se tu mohla rozepsat moje kamarádka ale ta o tom jak zachránili jí i dítě jen díky tomu že byla v nemocnici!! a statistiky? v době statistik by to mělo být jasné, kdyby ty porody doma byli tak „v pohodě“ tak by to nebylo tolik diskutované téma, neznám doktora který by řekl že je to v pořádku a asi ví proč!! pro mě je to riziko porodu doma neskutečně vysoké, a jak jsem četla ten článek že těsně před smrtí litovala že rodila doma tak to mmluvilo fakt za vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková