Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
1.2.12 22:16
Vaculovakacka píše:
martulkasloník píše:
Vaculovakacka píše:
ivuska.h píše:
Vaculovakacka píše:
Mezí mě, že si někteří neuvědomují to riziko, jak snadno jde o ten zázrak přijít. Já jako devatenáctiletá, zdravá, nikdy jsem nebyla nemocná víc jak rýmou, tudíž úplně bezriziková rodička. Porod se v posledních 20 minutách tak zkomplikoval, že malý strávil 2 dny na jip, já dostala během 5 dnů 7 transfuzí krve a nebýt akutní poporodní péče a inkubátoru přímo na porodním sále, tak mám vedle sebe jenom prázdnou postýlku. Proč chtějí někteří riskovat ztátu takového pokladu? Kamarádce den před porodem umřelo miminko, musel ho porodit mrtvé, ale aniž by ho viděla ho milovala tak, že se s tím po roce nesmířila, tak proč to chcete kruci riskovat!!!!
Každý porod může zkončit smrtí někoho ze zúčastněných :nevim: I v porodnicích děti umírají, stejně jako doma.
Když ti dítě doma umře, jak se s tím vyrovnáš, nebudeš si celý život mlátit hlavou o stěnu: ,,Přoč jsem proboha nerodila v porodnici, mohli mého nadílka zachranit!!!"??? Se smrtí dítěte se sice nikdy nevyrovnáš, ale s vinou na smrti dítěte a že jsi mohla pro jeho záchranu udělat něco víc bude mnohem horší a horší. Budeš si říkat: Přoč jsem ten jeden den na porodním sále a dalších 5 v porodnici obětovala za jeho život a nehledě na ohlasy jiných, rodiny, manžela, dětí
souhlas jedině souhlas, akorát ivuška ti napíše zase to samé dokola že děti umírají i v nemocnici a otočí to směrem že jak se vyrovnáš s tím že ti dítě umře v nemocnici a budeš litovat toho že jsi nerodila doma :nevim: :nevim: ivuška je v tomto zdá se neoblomná :mrgreen:
Už mi z toho tečou nervy :twisted: , prostě podle mě: porod doma = pokus o vraždu!!! A tečka

Je pokusem o vraždu i převoz dítěte v autě? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
1.2.12 22:19

Holky trochu se zamyslete… vždyť žena je schopná zcela jen podle svých instinktů porodit své dítě sama, je to naprosto přirozená věc, kdyby to tak nebylo tak lidstvo dávno vymře

spousta žen chce rodit doma, v klidu, v kruhu svých blízkých, chce si o svém porodu rozhodovat sama a né aby ji dirigoval nějaký arogantní dr co se zrovna špatně vyspal … právě, že v porodnicích často vznikají problémy jen kvůli tomu, že personál do porodu zbytečně zasahuje nebo ho urychluje nebo dělá " jen " dusno a pak už je jen krůček k problému… každá by měla mít právo vybrat si porod v porodnici anebo doma bez odsuzování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.12 22:24
Zuzie píše:
Holky trochu se zamyslete… vždyť žena je schopná zcela jen podle svých instinktů porodit své dítě sama, je to naprosto přirozená věc, kdyby to tak nebylo tak lidstvo dávno vymřespousta žen chce rodit doma, v klidu, v kruhu svých blízkých, chce si o svém porodu rozhodovat sama a né aby ji dirigoval nějaký arogantní dr co se zrovna špatně vyspal … právě, že v porodnicích často vznikají problémy jen kvůli tomu, že personál do porodu zbytečně zasahuje nebo ho urychluje nebo dělá " jen " dusno a pak už je jen krůček k problému… každá by měla mít právo vybrat si porod v porodnici anebo doma bez odsuzování

:potlesk: přesně moje slova… a proto svoje čtvrté dítko budu za dva měsíce rodit doma , v klidu a v pohodě …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
1.2.12 22:25

Holky, já se téhle debaty nezúčastňuju, ale dovolila bych si jedno malé zamyšlení… nejsem ani na jedné straně tábora, ale bouchá mě do očí jedna věc:

Porody doma by některé z vás zakázaly, protože JE TO PRO DÍTĚ NEBEZPEČNÉ.

Potraty ale zakázat nikdo nechce, vždyť je to přece právo ženy - KDE JE TADY DÍTĚ??

Není to na hlavu?? V jedné chvíli se ohánět dítětem, ve druhé dělat, jakoby neexistovalo??

Pokud právo volby, tak potom ve všem. V obouch případech jde o dítě. :nevim:
Když se nad tím zamyslíte, je na hlavu zakazovat porody doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.12 22:28

Ja to proste neschvaluju ty porody doma.Vzdyt jsme zensky ,tak muzeme unyst i arogantni vyraz doktora ne???je to podle me daleko lepsi ,nez mit z nich strach a svadet to na domaci prostredi,ze je lepsi atd…Nevim ,ale podle me,kdyz porodis doma,tak hned zacnes kmitat,protoze vidis ty ostatni deti a musis proste pomoct.V nemocnici ma ta zena klid po porodu(tedy jak kde,ale vetsinou :D )Muze se natahnout ,dite dat k sestrickam,proste tyden lezet a nedelat nic.Taky z techto duvodu jsou nemocnice dobre.Co se tyce te zeny ,ktere se to stalo,je mi lito predevsim jejich deti,ted uz bez maminky.Bohuzel.......

• Citovat
  • Upravit
6926
1.2.12 22:40

Kdesi jsem slyšela, že když žena rodí - a má KLID - její mozek se přepne na „jinou fázi“ (či co, neumím to tlumočit.. :oops: ) a bolest tolik nevnímá.
Ale když ji v porodnici pořád někdo ruší (př. pitomejma „dotazníkama“ - to by se nedalo vyplnit předem???), tak si vyžere tu bolest v plné parádě. :nevim:

Já měla první porod hroznej. :,( Díky doktorům..
Druhej jsem si pohlídala a personál odehnala pryč „až vás budu potřebovat, zavolám“. A rozdýchávala jsem si sama s manželem, pak došla na sál a zavelela „jdu tlačit“. :lol:
Dr se shovívavě usmála, přece to musí vědět ONA líp než já :lol: - jak čučela, když uviděla vlásky miminka. :lol:
Ještě jsem jim řekla ať mě daj do sedu - při prvním porodu vleže a PŘIKURTOVANÝ nohy!!! :zed: :zed: Cítila jsem se strašně, takže VELMI poučená na druhý porod - a ten proběhl krááásně. Fakt druhej porod byl nádhernej, dodneška ráda vzpomínám. :) (A to měl malej 4320, žádnej knoflik…).

Až půjdu rodit třetí (snad někdy…), budu už FAKT vědět, co chci.
Věřím, že když se naskytne blbá dr, rodička co se bojí ozvat - může to být dost na… :zed: A tím porodem si i děláme cestu k miminku… Není to jen „no Booože tak to vydržíš“…

Je fakt, že taky jezdím do porodnice až nadoraz, trčet tam zbytečně dlouho - ne. :?

Jsem rodička, která když vidí, že jde do tuhého, poslechne na slovo. Ale jinak rozmary dr když je vše ok mi někdy přijdou na hlavu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Anonymní píše:
Ja to proste neschvaluju ty porody doma.Vzdyt jsme zensky ,tak muzeme unyst i arogantni vyraz doktora ne???je to podle me daleko lepsi ,nez mit z nich strach a svadet to na domaci prostredi,ze je lepsi atd…Nevim ,ale podle me,kdyz porodis doma,tak hned zacnes kmitat,protoze vidis ty ostatni deti a musis proste pomoct.V nemocnici ma ta zena klid po porodu(tedy jak kde,ale vetsinou :D )Muze se natahnout ,dite dat k sestrickam,proste tyden lezet a nedelat nic.Taky z techto duvodu jsou nemocnice dobre.Co se tyce te zeny ,ktere se to stalo,je mi lito predevsim jejich deti,ted uz bez maminky.Bohuzel.......

Nejde o arogantní výraz doktora. Jde o to, že v porodnicích se provádí rutinní zásahy, které mohou nadělat hodně škody. Ostatně i ten stres z „arogantního doktora“ může celý porod zbrzdit a tím vyvolat řadu zásahů, které nemusí zkončit dobře. Přitom bez stresu by daná žena třeba úplně normálně porodila.

K tomu odpočinku v porodníci – pro mě to bylo peklo. Být sama v cizím prostředí s cizíma lidma a řvoucím uzlíčkem, kterého nedokážu utišit, byl jeden z nejhorších zážitků v mém životě. O co to bylo doma lepší, s manželem, který mě psychicky podpořil, mimino si vzal a choval, abych se trochu vyspala (ne, cizím sestřičkám své dítě opravdu nesvěřím, aby tam brečelo v postýlce bez útěchy) i ostarší děti se postaral. Navíc po domácích porodech jsem druhý den normálně fungovala, sice jsem si šla po obědě lehnout, ale jinak v pohodě. V porodnici jsem se cítila jak chodící mrtvola, díky tomu, že jsem musela chodit v tom jejich mundůru (to na psychice nepřidá), nemohla se vklidu osprchovat (kdy začne dítě brečet?) ani najíst (blafy nevhodné pro kojící), natož pak vyspat (mimina se perfektně střídala v brečení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Davdan píše:
Holky, já se téhle debaty nezúčastňuju, ale dovolila bych si jedno malé zamyšlení… nejsem ani na jedné straně tábora, ale bouchá mě do očí jedna věc:

Potraty ale zakázat nikdo nechce, vždyť je to přece právo ženy - KDE JE TADY DÍTĚ??

Není to na hlavu?? V jedné chvíli se ohánět dítětem, ve druhé dělat, jakoby neexistovalo??

Když se nad tím zamyslíte, je na hlavu zakazovat porody doma. :nevim:

Přesně tuto otázku jsem tady dřív kladla několikrát, ale jaksi nikdo nikdy neodpověděl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
1.2.12 22:42
ivuska.h píše:
Davdan píše:

Přesně tuto otázku jsem tady dřív kladla několikrát, ale jaksi nikdo nikdy neodpověděl :nevim:

Aha… :lol: :oops: :oops:
To jsem teda „blesk“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.2.12 22:43
martulkasloník píše:
ivuško mrkni se na centrum.cz a je to hned na přední stránce v prvním odstavci !!!

Centrum.cz se odvolava na http://www.theage.com.au, tam ale nic podobneho nemuzu najit. Ale copak dnes jeste nekdo veri novinarum?

Kdyz v nemocnici v Melbourne zemre rodicka, centrum o tom nenapise. Hm… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.2.12 22:44
Davdan píše:
ivuska.h píše:
Davdan píše:

Přesně tuto otázku jsem tady dřív kladla několikrát, ale jaksi nikdo nikdy neodpověděl :nevim:
Aha… :lol: :oops: :oops:
To jsem teda „blesk“. :lol:

To už bylo někde dávno na dřévějších stranách… Ale jsem ráda, že nejsem jediná, koho tato názorová nekonzistence překvapila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.2.12 22:50

zajímalo by mě, kolik domácích porodů se zkomplikovalo tím, že se na rodičku vyvíjel tlak typu: honem, honem, ať už je venku.. urychlování oxytocinem a podobné hovadinky.. moc se mi líbil film Orgasmický porod, kde je všechno nádherně vysvětleno.. navíc mám 5 týdnů do porodu a nijak mě to nevyděsilo, na rozdíl od popisu porodu od mých kamarádek-matek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
1.2.12 22:51

Všem bdícím krásnou noc :) ,
doma bych nerodila, vlastně ani moc nechápu, proč někdo radši rodí doma, nicméně tuhle možnost určitě nikomu neberu, přesně jak píšete o potratech, dokud je dítě v těle matky, ať si o něm rozhoduje sama.
Přemýšlela jsem o tom, jak objektivně změřit ne/bezpečí domácích porodů. Pokud se udává srovnání domácích porodů a porodů v porodnicích, berou se u těch „lékařských“ porodů data jen těch rodiček, které by splnily kritéria pro porod doma, anebo se to bere absolutně?
nevím, jestli nejsem mimo mísu, za to se omlouvám, ale zajímalo by mě to a přišlo mi, že tady byste to mohly vědět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.12 22:53
ivuska.h píše:
Anonymní píše:

Nejde o arogantní výraz doktora. Jde o to, že v porodnicích se provádí rutinní zásahy, které mohou nadělat hodně škody. Ostatně i ten stres z „arogantního doktora“ může celý porod zbrzdit a tím vyvolat řadu zásahů, které nemusí zkončit dobře. Přitom bez stresu by daná žena třeba úplně normálně porodila.

K tomu odpočinku v porodníci – pro mě to bylo peklo. Být sama v cizím prostředí s cizíma lidma a řvoucím uzlíčkem, kterého nedokážu utišit, byl jeden z nejhorších zážitků v mém životě. O co to bylo doma lepší, s manželem, který mě psychicky podpořil, mimino si vzal a choval, abych se trochu vyspala (ne, cizím sestřičkám své dítě opravdu nesvěřím, aby tam brečelo v postýlce bez útěchy) i ostarší děti se postaral. Navíc po domácích porodech jsem druhý den normálně fungovala, sice jsem si šla po obědě lehnout, ale jinak v pohodě. V porodnici jsem se cítila jak chodící mrtvola, díky tomu, že jsem musela chodit v tom jejich mundůru (to na psychice nepřidá), nemohla se vklidu osprchovat (kdy začne dítě brečet?) ani najíst (blafy nevhodné pro kojící), natož pak vyspat (mimina se perfektně střídala v brečení).

No tak ono zalezi opravdu na porodnici.S tim klidem doma to muze byt pravda,ale lepsi mit chvilku nervy v nemocnici a mit moznost (tedy doktori)mit moznost zasahu,pokud se neco stane.Doma by to asi tezko slo.Mne vubec nejde o odsuzovani,ale o logiku.tady existuje moznst porodit a hned ten den byt doma(ziju v cizine)je to ambulantni porod a po porodu se odchazi.jsou tady i porodni domy na styl porodu doma,jen s dulou atd…,ale doktori jsou hned tam,pokud se neco deje.Mne jde jen o to,aby se to nepodcenovalo a nedelala se z toho propaganda typu-jen doma-nikdy nemocnici.vzdyt kolik lidi( uvazujte )taky se boji doktoru a rodi proto jen pak doma.Kvuli strachu pomalu i z injekce si tohle prectou rodi pak doma a neco se jim prihodi.Chapu ty co to uz maji vyzkouseny,ale presto kazda zena je jina,kazda ma jine problemy a i jinak nekomplikovany porod se muze stat hororem coz je vysledek tohoto clanku o smrti rodicky… :! :! :!

• Citovat
  • Upravit
8651
1.2.12 22:54
Petulie píše:
Všem bdícím krásnou noc :) ,
doma bych nerodila, vlastně ani moc nechápu, proč někdo radši rodí doma, nicméně tuhle možnost určitě nikomu neberu, přesně jak píšete o potratech, dokud je dítě v těle matky, ať si o něm rozhoduje sama.
Přemýšlela jsem o tom, jak objektivně změřit ne/bezpečí domácích porodů. Pokud se udává srovnání domácích porodů a porodů v porodnicích, berou se u těch „lékařských“ porodů data jen těch rodiček, které by splnily kritéria pro porod doma, anebo se to bere absolutně?
nevím, jestli nejsem mimo mísu, za to se omlouvám, ale zajímalo by mě to a přišlo mi, že tady byste to mohly vědět :D

Dobrý dotaz. Ano, berou se jen nízkorizikové rodičky, tedy ty, které by splnily podmínky pro porod doma. A ty, které se z domácího prostředí v průběhu porodu přesunou do porodnice, se samozřejmě počítají stále mezi ty domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková