Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.12.11 18:43

holky , padla jsem na moc zajímavé poslouchání ,o porodech , nevím, jestli už třeba tady někde není odkaz , abych se neopakovala - nenašla jsem , tak posílám.....opravdu to stojí za to udělat si čas 1,5 hodiny , moc krásně se to poslouchá …

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2483263

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelo
8.12.11 06:36

Skvely porad, moc me potesil! Zaujala me ta myslenka o ztrate podpory ze strany nasich matek (obeti komunistickeho porodnictvi), vedouci k tomu, ze podporu hledame mezi sebou navzajem.

Mrzi me a stve me, ze si v CR na domaci porod „troufnou“ zeny az napodruhe nebo napotreti, protoze k tomu aby dokazaly obejit nebo ohnout system podle vlastnich predstav potrebuji zralost, zkusenost, silu a sebevedomi, ktere prvorodicka muze mit jen tezko.

• Citovat
  • Upravit
23
8.12.11 13:18
Dajdula píše:
Porod doma bych nechtěla, v porodnici mi bylo „dobře“ a byla ráda, že nic nemusím :lol: Ale zajímalo by mě, kdo při domácím porodu ten čurbes uklízí?
:P tak na tohle musím reagovat, dvakrát jsme rodili jen s partnerem, do vody, takže čurbesu moc není. Co bylo, to uklidil muž, ale nepřišlo mi, že by se předřel :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 13:28

Aohj Petit :mavam: - co jako dodat k takovým příspěvkům :nevim: . Já taky rodila do vody - jako odpad byly 3 jednorázové podložky a asi 3 vložky :lol: - jó a pak jeden ručník - spadl mi do bazénu :oops: . Jinak tě zdravím a jsem ráda, že jsi přišla mezi nás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.12.11 13:43
EvaHoráková píše:
Aohj Petit :mavam: - co jako dodat k takovým příspěvkům :nevim: . Já taky rodila do vody - jako odpad byly 3 jednorázové podložky a asi 3 vložky :lol: - jó a pak jeden ručník - spadl mi do bazénu :oops: . Jinak tě zdravím a jsem ráda, že jsi přišla mezi nás :hug:

Díky Evi za krásné přijetí, díky holkám jako ty se cítím jako už dlouho ne!!! :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 13:59

Petit - jsem ráda, že jsi tady :kytka:
Takže jsem o tobě zjistila, že máš dvě děti a rodila jsi doma (ve vaně) s manželem - mně nic neunikne :palec: . Takže, sice pozdní, ale velká gratulace k dětem :kytka: a k manželovi :* . Chci se zeptat, co vedlo tebe k porodu doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
8.12.11 14:18

Ahoj holky. S velkým zájmem čtu vaše příspěvky a ikdyž ještě nejsem těhotná druhý porod bych chtěla absolvovat doma. ALE, je tu jedno velké ale. Když si představím kolik problému mě před tím bude čekat, např.: neustálé vysvětlování a přesvědčování manžela,rodiny a doktorů o správnosti svého rozhodnutí, dále pak a to je asi pro mě to nejhorší … srovnání se s tím, že asi nebudu mít u sebe při porodu PA …

Já nevím proč žijeme v takovém systému :cert: proč se nemůžem svobodně rozhodnout jak a kde rodit ??? Někdy za rok nebo za dva budu rodit po druhé, už vím co mě čeká, ale i tak se asi neodvážím doma rodit bez PA, " modlím se " aby se to do té doby změnilo a těm co chtějí rodit doma bylo umožněno vybrat si zkušenou a sympatickou PA. Je mi z toho smutno :(

Můj první porod byl ve vsetínské porodnici a byl celkem pěkný, měla jsem štěstí i na personál, ale i tak tam nějaké zásahy proběhly, jenže jsem byla prvorodička a nevěděla jsme skoro nic, změnil mě až dokument orgasmický porod, od té doby vím, že bych druhé dítko chtěla porodit doma, ale nevím jestli najdu sílu překonat všechny překážky a hlavně " strach " :|

Smekám holky před vámi, že jste ty překážky překonaly a porodily v klidu a teple domova, kéž by se mi to taky " někdy " poštěstilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 14:36

Ahoj Zuzie - jsme rády, že jsi tady a přečetla jsi si naše klábosení :lol: . Takže vítej :kytka:
Tak to ti opět chválím, že přemýšlíš o porodu a víš, co chceš a nechceš :palec: . Ty jsi ideální klient porodních asistentek :* . Dokument Orgasmic birth je úžasný a i já ho hltala plnými doušky. Bohužel se chystá novela zdravotnictví, která je sice zapotřebí, ale toto :roll: ! Pokud v sobě cítíš nalomenost a zvědavost ohledně porodu - sháněj informace a ptej se! Nenechej se umlátit okolím! Rodině nic říkat nemusíš - já to nikomu neřekla, ale dcera to řekla tchýni a už se to rozjelo - to byla palba :roll: - manžel stál při mě. Jsem ráda, že vyzrál a podporoval mě - pochopil, že porod je věc především moje a mimíska, chtěl stát při mně a být něco platný a né být jako v divadle na nějakém přestavení :lol: . Koukal se mnou na Org.birth - řekl - to zvládneme a začal shánět porodní bazén :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
8.12.11 14:41
Lesní žínka píše:
holky , padla jsem na moc zajímavé poslouchání ,o porodech , nevím, jestli už třeba tady někde není odkaz , abych se neopakovala - nenašla jsem , tak posílám.....opravdu to stojí za to udělat si čas 1,5 hodiny , moc krásně se to poslouchá …http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2483263

Ahoj všem,
díky za odkaz, pěkně se to poslouchá :D .

U mně domácí porod nehrozí, kvůli komplikacím, které nastaly po porodu (krvácení se zašitého nástřihu, hematom) :zed: . Otázka je proč nastaly a zda se tomu dalo předejít. Jinak porod snadný, pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.12.11 14:46

Evi, moc děkuju, seš zlatíčko. :hug:
Mě k produ doma jen s mužem vedl můj vnitřní hlas, silné napojení na obě miminka v bříšku a víra v sílu svého ženství…prostě pro mě porod není nemoc a není to pro mě ani o bolesti…je to tichý, neuvěřitelný zážitek o tom, jak dokonalé ženské tělo je a jak se s ním dá pracovat. A já opravdu věřím, že u porodu je většina komplikací způsobena psychikou. Pak taky nesympatizuji s porodnicemi a celým procesem v těhotenství. S druhým prckem jsme po špatných zkušenostech z prvního těhotenství ke gynekologovi odmítli chodit.
Prostě pro spoustu jsem asi magor extremista, ale já vnitřně vím, co dělám…ač to někomu může znít jakkoli směšně…
A kdyby někdo chtěl podporu v těhotenství přes internet, nebo i osobní, tak jsem všem maminkám k dispozici (doma i v porodnicím rodícím, na tom nesejde). přijde mi, že je potřeba posilovat přirozenou ženskou intuici a znalost a víru ve vlastní tělo a nenechat o sobě rozhodovat cizí.
:mavam:

EvaHoráková píše:
Petit - jsem ráda, že jsi tady :kytka:
Takže jsem o tobě zjistila, že máš dvě děti a rodila jsi doma (ve vaně) s manželem - mně nic neunikne :palec: . Takže, sice pozdní, ale velká gratulace k dětem :kytka: a k manželovi :* . Chci se zeptat, co vedlo tebe k porodu doma?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 14:50

Takže jako já - vnitřní pocit klidu a bezpečí!!! Teba já musím prostě poznat :* - kde tě najdu? A magor nejsi a jestli ano - jsme dvě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.12.11 14:55

:* láska na první pohled :hug: :dance: my jsme z Letovic…co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 14:55

Děkuji Lesní Žínce za odkaz - ještě včera jsem ho rozeslala známým :palec: - poslouchali jsme ho s manželem a dnes s mamčou :dance: - moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.11 14:58

:* Já jsem od Litoměřic - z malé vesnice. Severní Čechy :roll: - na mě musíš pomalu, kojím a klepu druhou rukou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.12.11 15:13

Ahoj moc závidím každé ženě co mohla rodit doma! Já měla krásné těhotenství a měla bych i krásný porod.. poslouchala jsem své tělo, bolesti nebrala jako nějaké příkoří ale tak že s každou novou a větší bolestí je mi miminko blíž.. zkazila mi ho však osoba co si říkala porodní asistenstka.. neřičela jsem, nenadávala, nehekala, nefuněla vlastně jsem nedělala vůbec nic čím bych ji popudila a přesto byla nepříjemná i hrubá… já jak to jelítko jsem se k ní obracela jako ke spáse že mi pomůže, ale tahle osoba na mě buď jen něco vyštěkla nebo tam vůbec nebyla.. když jsem za ní přišla s tím že jsem začala krvácet tak mě sjela co jsem jako čekala že u porodu snad krev teče nééé? to vím ale myslela jsem že mám hlásit každou změnu.. no to je na dlouho chtěla jsem jen říct že pokud budu mít ještě další dítě taky bych byla ráda kdybych mohla rodit doma.. jen se obávám že to brzy bude postaveno mimo zákon.. takže vám všem tleskám že jste dokázaly přes ústrky okolí stát na svém a dítě přivést na svět tak jak jste si to přály.. já hloupá prvorodička to nedokázala a mrzí mě to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková