Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
martulkasloník píše:Gabika píše:podle toho co se stalo, pokud opravdu vinou lékaře tak je to chyba a vražda na straně lékaře ale ne matky!!! ale já osobně bych neuměla žít s tou tíhou že za to můžu já, protože doma jsem viníkem jen já!!Vaculovakacka píše:Už mi z toho tečou nervyMojej príbuznej zomreli dve deti v pôrodnici vinou lekárov! Mám teda napísať: Pôrod v pôrodnici = pokus o vraždu?, prostě podle mě: porod doma = pokus o vraždu!!! A tečka
Víš, jaký je rozdíl mezi vraždou a zabitím?
martulkasloník píše:Gabika píše:no a přesně to si myslím já zase naopak, že taková ivuška bude vždycky mlít svoje o porodech a o tom jak je nemocnice nebezpečná a cizí prostředí a jí nepřesvědčí ani to kdyby umřeli doma další ženský vč. děcek!!
Je to zbytočné, odporkyne domácich pôrodov štatisktiky zásadne nečítajú, o téme schválne nič nič nezisťujú, iba vykrikujú o tom, ako im (alebo niekomu koho poznajú) v nemocnici zachránili život, dieťa…Ivushka, obdivujem, že máš ešte silu a chuť to tu dokola trpezlivo vysvetľovať…
Stejně jako tebe nepřesvědčí, že ženy a děti umírají i v porodnicích.
ivuško k poslednímu odstavci tvého příspěvku, rozum je rozum ten máme každá ale já třeba za sebe vím že jako těhu a těsně po porodu jsem byla jak v hypnóze, jakoby se mi zatemnil mozek!!!a to samé mi říká i kámoška, a věř mi že holky vč. mě jsou tak zblbé z netu že kámoška která si sama neumyje ani nádobí protože má myčku, sušičku a žije naprosto moderním spotřebním způsobem života vč. toho že netřídí odpad a pár metrů do obchodu jezdí autem! a v těhu najednou začla bláznit s látkovkama, praním ve slizu , šátkama, plánovala jak bude dítku dávat pouze domácí přesnídávky, všude viděla nebezpečné éčka a začla si pohrávat s myšlenkou dítko neočkovat.....najednou podle toho co měla načteno z emimina a koníka právě z těch diskuzí se z ní stal ekobio maniak až jsme se kvůli tomu zhádali, přišla mi jak zhypnotizovaná!! naštěstí jí to přešlo po šestinedělí, nelátkuje,nešátkuje, pere v persilu a dítko ještě nedostalo nic doma uvařeného protože jen skleničkují, očkování má všechny i ty nadstandarty a sama říká že byla fakt magor co měl místo mozku snad kostku plnou hormonů
![]()
a co když tohle stejné se stane nějaké prvorodičce a bude chtít rodit doma? ani já co už jsem jeden porod měla si netroufnu říct jak bude probíhat porod druhý!!!!!!!čím víc bude deníčků a diskuzí kde si budete vy zastánkyně domácích porodů vykládat jak to bylo úchvatné a porodnice je hnus kde vám zabijou dítě ,tím víc se může stát že bude víc a víc těch které budou chtít rodit doma a co pak když se něco pos.re? to už nepůjde se tomu zasmát jak v případě mé kámošky která se směje tomu jak jí doma rok leželi látkovky a prášilo se na ně a jablka ze zahrady původně určené na přesnídávky radši dala do štrůdlu!!!
Amabilis77 píše:
Jinak statistiky domácích porodů vpodstatě neexistují, všude se míchá dohromady plánovaný domácí porod a překotný porod (který může probíhat nejen doma, ale i v autě atd) a pak porod matek, co dítě odloží, případně nějakých členů sekty (viz vlčí děti). Naše republika na tom není zas tak růžově, psala jsem to už tady (strana 148 na konci)
https://www.emimino.cz/…kovou-82127/
Nejde mi sem dát odkaz na danou stránku s pdfkem, protože jsem v Linuxu, jinak bych vám ho rovnou hodila, takhle si ho nalistujte tam, no
Zdravím linuxačku
![]()
Ano, české statistiky opravdu směšují všechno dohromady, naštěstí máme ty zahraniční. Námitku, že péče u nás není tak propracovaná a koordinovaná uznávám. Mě se naštěstí podařilo vybavenou PA sehnat, ale je to problém, to ano.
ivuska.h píše:martulkasloník píše:Víš, jaký je rozdíl mezi vraždou a zabitím?Gabika píše:podle toho co se stalo, pokud opravdu vinou lékaře tak je to chyba a vražda na straně lékaře ale ne matky!!! ale já osobně bych neuměla žít s tou tíhou že za to můžu já, protože doma jsem viníkem jen já!!Vaculovakacka píše:Už mi z toho tečou nervyMojej príbuznej zomreli dve deti v pôrodnici vinou lekárov! Mám teda napísať: Pôrod v pôrodnici = pokus o vraždu?, prostě podle mě: porod doma = pokus o vraždu!!! A tečka
podle mě v úmyslu!
Tak jsem to jen zkusila, dala jsem jen článek, který je podle mně jasným varováním před domácím porodem, ale je to k ničemu…
Bohužel mám neustále dojem, že když se řeší domácí porod, všechny zastánkyně zdůrazňují pořád dokola JÁ. Já nemám ráda porodnice, k mně se nechovají doktoři, jak si přeju, já nejsem při porodu v pohodě, já já já. Skoro nikdo neřeší, že jde hlavně o to miminko, co se má narodit
(A jasně, je lepší, když jsem při porodu v pohodě, ale i těm největším pohodářkám můžou nastat komplikace). A pak když jsme u toho já, já musím taky přežít, aby dítě mělo matku…viz třeba příběh Jančik. Ale už mi bohužel došlo, že není na světě síla, která by je dokázala přesvědčit. Spíš se mi zdá, že každé naše námitky je prostě jen utvrzují v jejich svatém boji za svá práva ![]()
A ještě k těm potratům - já vidím zásadní rozdíl mezi 8 týdenním embryem a 9 měsíců nošeným a plně vyvinutým plodem…
Příspěvek upraven 02.02.12 v 09:15
Vyzivna diskuze ![]()
Mozna to tu uz padlo…ale nechapu, ze po tech letech jeste hodne lidem nedoslo, ze proste a jasne existujou typy zen, pro ktere je riziko rodit v porodnici a typy zen, pro ktere je riziko rodit doma. Podobny debaty se odviji od problemu, ze vetsinou porodnicove typy zen nejsou s to pochopit ty druhe…a jen vyjimecne je tomu naopak.
Rizika pri porodu samotnem casto vychazeji prave z tohoto rozpolozeni, samozrejme jsou dalsi, ktery se ovlivnit nedaji… Jenze bohuzel kazdy porod je jedinecny a nejde ho zopakovat v ruznych podminkach, takze tvrdit, ze nekomu v porodnici zachranili dite, ktery by doma nemelo sanci, je dost problematicky…je znamy, ze spousta komplikaci je zavinena lekarskym vedenim porodu a ignorovanim prirodnich pochodu. ![]()
Jinak je to o prijeti rizik. Nekdo je rad hodi na druhyho, nekdo se s tim umi vyporadat sam. Ja sama jsem v situaci, kdy je musim hodit na lekare…a nejsem si ani jista, ze pokud bych mohla, rodila bych doma, nejsem si 100%ne jista, ze bych ty rizika unesla… jenze presto nemam potrebu odsuzovat nekoho, kdo to ma nastaveny jinak.
martulkasloník píše:ivuska.h píše:podle mě v úmyslu!martulkasloník píše:Víš, jaký je rozdíl mezi vraždou a zabitím?Gabika píše:podle toho co se stalo, pokud opravdu vinou lékaře tak je to chyba a vražda na straně lékaře ale ne matky!!! ale já osobně bych neuměla žít s tou tíhou že za to můžu já, protože doma jsem viníkem jen já!!Vaculovakacka píše:Už mi z toho tečou nervyMojej príbuznej zomreli dve deti v pôrodnici vinou lekárov! Mám teda napísať: Pôrod v pôrodnici = pokus o vraždu?, prostě podle mě: porod doma = pokus o vraždu!!! A tečka
Správně. Takže doktor ani žena obvykle při porodu nevraždí, že…
Kytka32 píše:A ještě k těm potratům - já vidím zásadní rozdíl mezi 8 týdenním embryem a 9 měsíců nošením a plně vyvinutým plodem…
Já ho nevidím ![]()
ivuska.h píše:martulkasloník píše:Stejně jako tebe nepřesvědčí, že ženy a děti umírají i v porodnicích.Gabika píše:no a přesně to si myslím já zase naopak, že taková ivuška bude vždycky mlít svoje o porodech a o tom jak je nemocnice nebezpečná a cizí prostředí a jí nepřesvědčí ani to kdyby umřeli doma další ženský vč. děcek!!
Je to zbytočné, odporkyne domácich pôrodov štatisktiky zásadne nečítajú, o téme schválne nič nič nezisťujú, iba vykrikujú o tom, ako im (alebo niekomu koho poznajú) v nemocnici zachránili život, dieťa…Ivushka, obdivujem, že máš ešte silu a chuť to tu dokola trpezlivo vysvetľovať…
umíš číst? psala jsem že po.rat se může tam i tam, že vím že děti i ženský umírají i v porodnicích ale že když se něco stane tak v porodnici je přecijen ta možnost že všichni kolem sestry lékaři i dostupné léky a přístroje udělají vše pro to aby se rodička a dítko zachránili!! doma co? jak jsem psala když nastanou komplikace tak co? zavoláš souseda a císaře ti udělá na kuchyňském stole a místo inkubátoru dáš mimčo na topení nebo do trouby ne? rozdíl mezi tím než se dostaneš z porodního sálu na sál pod narkozu a ruce odborníků ty nebo mimčo a mezi tím než se z domu dostaneš do nemocnice či se k tobě dostane lékař když ti bude hořet koudel u zadku je pěkných pár desítek minut a pěkných pár kilometrů!!
ivuska.h píše:Kytka32 píše:A ještě k těm potratům - já vidím zásadní rozdíl mezi 8 týdenním embryem a 9 měsíců nošením a plně vyvinutým plodem…Já ho nevidím
Což mně nepřekvapuje ![]()
ivuska.h píše:Amabilis77 píše:
Jinak statistiky domácích porodů vpodstatě neexistují, všude se míchá dohromady plánovaný domácí porod a překotný porod (který může probíhat nejen doma, ale i v autě atd) a pak porod matek, co dítě odloží, případně nějakých členů sekty (viz vlčí děti). Naše republika na tom není zas tak růžově, psala jsem to už tady (strana 148 na konci)
Nejde mi sem dát odkaz na danou stránku s pdfkem, protože jsem v Linuxu, jinak bych vám ho rovnou hodila, takhle si ho nalistujte tam, noZdravím linuxačku
Ano, české statistiky opravdu směšují všechno dohromady, naštěstí máme ty zahraniční. Námitku, že péče u nás není tak propracovaná a koordinovaná uznávám. Mě se naštěstí podařilo vybavenou PA sehnat, ale je to problém, to ano.![]()
Moje známá se pokusila vypracovat statistiku úmrtí při porodech v Česku (ale teď si nejsem jistá, jestli v porodnicích nebo obecně
), na oněch stránkách na podporu IK to někde bude, ale vůbec netuším, kde a asi to nemám šanci najít. Bylo to docela zajímavé ![]()
martulkasloník píše:ivuska.h píše:umíš číst? psala jsem že po.rat se může tam i tam, že vím že děti i ženský umírají i v porodnicích ale že když se něco stane tak v porodnici je přecijen ta možnost že všichni kolem sestry lékaři i dostupné léky a přístroje udělají vše pro to aby se rodička a dítko zachránili!! doma co? jak jsem psala když nastanou komplikace tak co? zavoláš souseda a císaře ti udělá na kuchyňském stole a místo inkubátoru dáš mimčo na topení nebo do trouby ne? rozdíl mezi tím než se dostaneš z porodního sálu na sál pod narkozu a ruce odborníků ty nebo mimčo a mezi tím než se z domu dostaneš do nemocnice či se k tobě dostane lékař když ti bude hořet koudel u zadku je pěkných pár desítek minut a pěkných pár kilometrů!!martulkasloník píše:Stejně jako tebe nepřesvědčí, že ženy a děti umírají i v porodnicích.Gabika píše:no a přesně to si myslím já zase naopak, že taková ivuška bude vždycky mlít svoje o porodech a o tom jak je nemocnice nebezpečná a cizí prostředí a jí nepřesvědčí ani to kdyby umřeli doma další ženský vč. děcek!!
I přes ty všechny přístroje a operace statisticky vychází stejná bezpečnost, to je prostě fakt.
Kytka32 píše:
Tak jsem to jen zkusila, dala jsem jen článek, který je podle mně jasným varováním před domácím porodem, ale je to k ničemu…
Bohužel mám neustále dojem, že když se řeší domácí porod, všechny zastánkyně zdůrazňují pořád dokola JÁ. Já nemám ráda porodnice, k mně se nechovají doktoři, jak si přeju, já nejsem při porodu v pohodě, já já já. Skoro nikdo neřeší, že jde hlavně o to miminko, co se má narodit(A jasně, je lepší, když jsem při porodu v pohodě, ale i těm největším pohodářkám můžou nastat komplikace). A pak když jsme u toho já, já musím taky přežít, aby dítě mělo matku…viz třeba příběh Jančik. Ale už mi bohužel došlo, že není na světě síla, která by je dokázala přesvědčit. Spíš se mi zdá, že každé naše námitky je prostě jen utvrzují v jejich svatém boji za svá práva
A ještě k těm potratům - já vidím zásadní rozdíl mezi 8 týdenním embryem a 9 měsíců nošením a plně vyvinutým plodem…
Tohle neni tak jednoznacny. Pokud je vsechno v poradku, nedojde ke komplikacim, je jednoznacne nejlepsi porod tam, kde se citi dobre matka. Tohle se totiz na dite prenasi. A prvni dny dite ovlivnuje nejvic matka. Pokud je matka vystresovana, nadopovana lekama atd., vse se prenasi na dite. Stejne tak se na nej prenasi i domaci pohoda. Takze o dite jde v prvni rade.
Sama mam vyborny srovnani a ver, ze na mych detech se krasne odrazil zpusob porodu, az to mrazi. 3 vyvolavane, prvni vytlacen ven Kristellerovou expresi a hned odnesen, bez duvodu, druha sla sama, hned na brise a prilozena a treti sel akutnim cisarem. Na vsech 3 detech se to nejak podepsalo.
Amabilis77 píše:ivuska.h píše:Moje známá se pokusila vypracovat statistiku úmrtí při porodech v Česku (ale teď si nejsem jistá, jestli v porodnicích nebo obecněAmabilis77 píše:
Nejde mi sem dát odkaz na danou stránku s pdfkem, protože jsem v Linuxu, jinak bych vám ho rovnou hodila, takhle si ho nalistujte tam, noZdravím linuxačku
Ano, české statistiky opravdu směšují všechno dohromady, naštěstí máme ty zahraniční. Námitku, že péče u nás není tak propracovaná a koordinovaná uznávám. Mě se naštěstí podařilo vybavenou PA sehnat, ale je to problém, to ano.![]()
), na oněch stránkách na podporu IK to někde bude, ale vůbec netuším, kde a asi to nemám šanci najít. Bylo to docela zajímavé
Ono to u nás moc nejde vypracovat už jen proto, že ÚZIS eviduje všechny mimoklinické porody dohromady, není tam rozlišeno, co bylo plánované a s PA a co bylo překotně, „asociálně“ nebo co bylo z nedonošeného těhotenství…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.