Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
2.2.12 10:43
Anonymní píše:
asha píše:
Anonymní píše:
Amabilis77 píše:
Anonymní píše:
Amabilis77 píše:
Anonymní píše:
Asi takto -ja rodila v nemocnici(v porodnici)Byla jsem rada,protoze se mi porod zastavil.Doma by mi cisare asi neudelali a to u me rekli,ze vsechno pujde paradne,mam dost sirokou panev,zadne komplikace jsem nemela.Nikdo me nestresoval,nikdo mi nedaval rozkazy co mam delat.U nas je uz normalni mit porodni plan,kde si zena napise co chce,co nechce.Ani vysetreni Ti nemuzou udelat pokud si to neprejes!!!Drzi se porodniho planu(jen v pripadech ,ze to nejde,porusi,coz je logicke)Jsou tady vany kde muzes rodit,jsou tady rodici stolicky,zena si urcuje tempo.(urcuje polohy)Kdyz uz nemuze doktori ji pomuzou injekci na bolesti,ale do niceho nezasahauji.Tady jsem se az divila,ze primar prisel az k samotnemu porodu rspektive cisari.Jinak tam nikdo krome me hebamme nebyl.Nevim co to mate za porodnice,ze je to pro Vas takovy des,ale neverim tomu,ze vsude je to tak hrozne!!!Kazdy ma tehotenstvi 9 mesicu cas si poradnou porodnici vybrat,neni uz ani vyjimkou,ze nekteri jezdi az 120 km kvuli porodu.Pohlidani deti ,postarani se o sourozence na to ma zena rovnez cas celych 9-vet mesicu.Tim jsem chtela rict,pokud se tolik venujete statistikam,take by jste se meli venovat porodnicim na urovni,ve kterech by jste byli spokojene.Proto jich je tolik!!!!!A co se tyce tech porodu doma,respektuji,ale nechapu.nevnucuju porodnice za kazdou cenu,totez by jsem si nekdy prala precist od rodicek doma,ktery vyslovene vnucuji jak je to bezpecne atd…tak na to by jsem nemela odvahu,neznate ty zeny osobne a muze se lecos stat.Pokud ivusko pises,ze zeny nejsou ovce a museji se rozhodnout samy-ano museji,ale ver ci never hodne zen prvorodicek maji strach a hledaji alternativni metody a ty jim to primo nabizis.
No, jenže sama píšeš, že jsi měla svou PA. Tady těch možností skutečně moc není a zvlášť teď, když se chystají zavřít asi 40 porodnic. Prostě jsme pořád totalitní stát. Neustálá snaha o to, řídit naše životy. A o tom to je - o právu svobodné volby a převzetí zodpovědnosti za svůj život.
Ja nevim ,ja tady cetla uz tolik krasnych denicku o dobre peci v porodnicich,ze by jsem o tom polemizovala ;)

A jak to s tím souvisí? Já po prvním porodu taky byla nadšená, protože jsem netušila, že to jde i jinak. Nazývám to sladká nevědomost. Proč by matce mělo vadit, že nemá dítě nějakou dobu u sebe, když za a) neví, že to jde a za b)si přece potřebovala po porodu odpočinout? c)netuší, že hormonálně jsme nastavené tak, abychom se hned po porodu o dítě staraly a pokud k tomu nedojde, dochází k útlumu.

A takhle bych mohla pokračovat. pokud nehledám alternativní porodnici, jsem samozřejmě spokojená. Jestli si chceš počíst o skutečné spokojenosti při porodech, počti si tady:

http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/
Ale ja chapu,ze to tam mate horsi.Sama jsem videla tu diskusi s Jilkovou,kde bylo o zavirani ruznych porodnic-je to svinarna -to jo.Ale vzdat s veskere lekarske pece je nezodpovednost.Vzdyt uz tady bylo plno diskuzi i na to,ze se nema chodit ani na prohlidky je to extremni a riskantni.Chapu,ze nekomu to vyhovovat muze porod doma,ale neradila by jsem to vsem.Spis nevnucovala.To uz je pak extrem rict vsechno v nemocnici (porodnici je na nic)Ja chapu,ze ne vzdy se asi chovaji slusne a leze to na nervy,ale nikdy nemuzes rict,neco jsem zanedbala.Vzdyt kolikrat se musi narozenemu diteti dat kyslik,jinak muze byt postizene.Kolikrat se stane,ze ta dotycna ma streptokoka a diky tomu,ze nechodi na prohlidky se to ani nedozvi a pak prenese na dite infekci A o krevnich skupinach ani nemluvim.....A vnucovat porodnice se ani nemusi,je to vic nez jasny,ze se tam chysta skoro kazda budouci maminka-kam jinam by sla?????
Ja jsem nikdy neslysela o tom, ze by se domarodicky vzdavaly lekarsky pece :nevim: Pokud bude nutna, urcite ji privitaji. Bohuzel presne tak, jak to ted pises, to vidi i lekari a pak maji reci, kdyz prijede domarodka do porodnice :roll: Jaksi jim nedochazi, ze se to prece nevylucuje.
Taky jsem neslysela o tom, ze se nema chodit na prohlidky, takhle to nikdy formulovany snad nebylo…
S tim kyslikem je to bohuzel tak, ze k temhle typum komplikaci dochazi nejcasteji po podani infuze oxytocinu, proto je po nem nutny monitoring plodu. Samozrejme budou i pripady, kdy se neco takovyho stane bez zjevny priciny.
No tak ten pristup u Vas je fakt odlisny,je to tim,ze tohle neznam opravdu ne.tady respektuji i porody doma a spolupracuji s dulama uplna pohodicka.Moje kamaradka z vesnice mela porod doma,ale nikdo ji nikdy nerikal,ze je to spatne(myslim z doktoru)No mne se na ni libi,ze to mne nevnucovala,ze to proste brala jako dobry pocit pro ni,ale nikdy by mi nerela hale jdi do toho…

A tady se právě domarodičkám hází klacky pod nohy. Když už je potřeba, aby jely do porodnice (prostě se PA něco nezdá, tak doporučí přesun), tak jim to pak dávají řádně sežrat. Z vlastního okolí nikoho takového naštěstí neznám, ale co jsem slyšela, tak mi z toho běhal mráz po zádech. On stačí porodní plán a v některách porodnicích se pak k tobě chovají jak k vývrhelu, co si dovolil chtít něco jiného a pokud už s tím není problém při porodu, nastává na oddělení šestinedělí.
Já bych si tak přála posun k lepšímu, zvlášť proto, že bych jesště dítě chtěla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
2.2.12 10:53

Kamarádka rodila doma dvakrát, při prvním porodu to postupovalo pomalu a PA jí doporučila přesun do porodnice. Jela do Podolí a kupodivu to tam brali úplně v pohodě. Takže možná se aspoň někde fakt blýská na lepší časy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.2.12 10:56

Nečetla jsem celou diskuzi, ale za mě porod doma je totální blbost! Můj porod skončil docela akutně a kdybych se rozhodla rodit doma, tak tu nejsem ani já, ani náš syn! :zed: Nikdy nevíte, jak to dopadne, tak ženský sakra neblbněte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 10:57
Viking píše:
Kamarádka rodila doma dvakrát, při prvním porodu to postupovalo pomalu a PA jí doporučila přesun do porodnice. Jela do Podolí a kupodivu to tam brali úplně v pohodě. Takže možná se aspoň někde fakt blýská na lepší časy!

Tak to mela stesti na dr. :) Jsou tam i takovy, co by ji za to nejspis sezrali i s chlupama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 10:58
verjanku píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale za mě porod doma je totální blbost! Můj porod skončil docela akutně a kdybych se rozhodla rodit doma, tak tu nejsem ani já, ani náš syn! :zed: Nikdy nevíte, jak to dopadne, tak ženský sakra neblbněte…

Tak si prosim nejdriv tu diskuzi precti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.2.12 11:02
asha píše:
verjanku píše:

Já jen říkám to, že celý porod probíhal v pořádku, ale pak šlo o vteřiny… Radši odcházím z této diskuze, sama jsem zdravotník a tohle je pro mě návrat do středověku. Mějte se a ať ty vaše porody neskončí jak můj a spousta dalších, kde to neprobíhalo, tak jak mělo a díky lékařům a sestrám tady jsme a máme naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:10
verjanku píše:
asha píše:
verjanku píše:
Já jen říkám to, že celý porod probíhal v pořádku, ale pak šlo o vteřiny… Radši odcházím z této diskuze, sama jsem zdravotník a tohle je pro mě návrat do středověku. Mějte se a ať ty vaše porody neskončí jak můj a spousta dalších, kde to neprobíhalo, tak jak mělo a díky lékařům a sestrám tady jsme a máme naše děti.

To je presne ta zaslepenost, bohuzel. Je mi lito, co se ti stalo, nicmene neco ses tady mohla dovedet. :nevim: Nikdo se tu nehada a myslim, ze je tu vsechno vysvetleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.2.12 11:12
verjanku píše:
asha píše:
verjanku píše:
Já jen říkám to, že celý porod probíhal v pořádku, ale pak šlo o vteřiny… Radši odcházím z této diskuze, sama jsem zdravotník a tohle je pro mě návrat do středověku. Mějte se a ať ty vaše porody neskončí jak můj a spousta dalších, kde to neprobíhalo, tak jak mělo a díky lékařům a sestrám tady jsme a máme naše děti.

Právě ty by sis tu diskuzi přečíst měla a hlavně proto, že jsi zdravotník. Protože o takové právě jde, vy byste měli mít informace a neustále se vzdělávat. Bylo tady toho řečeno docela dost, co nám na porodnicích vadí a nevadí. Co se týče tvého porodu, tak je otázkou, proč se muselo zachraňovat a zda by to vůbec bylo potřeba, kdyby porod probíhal alternativně ;) Ale o tom jsou diskuze - o diskuzi, argumentech, protiargumentech, respektování se a snahy pochopit druhou stranu, ačkoliv s ní nesouhlasíme. Pokud chci někomu říct, že si myslím, že jeho názor není úplně dobrý, pak je potřeba být v obraze, jinak to není o diskuzi, ale monologu a výkřicích do tmy. Ale uznávám, že je toho hodně. Tohle je oblíbené téma na „zhádání“. Ale my se hádat nechceme. Opravdu ne. Jde jen o povědomí lidí a o to, že nutně nemusí být něco zelené jen proto, že to řekl lékař. I lékař může být barvoslepý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
2.2.12 11:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
2.2.12 11:16
verjanku píše:

Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:16
Jitka007 píše:
Domácí porody
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Po porodu dostala infarkt. Kdyby ho dostala za tyden, co by se asi psalo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.2.12 11:18

Můj první porod taky probíhal v pořádku - z lékařského hlediska - měla jsem jen napíchlý syntophylín, epidurál a oxytocín. Jen na konci byla potřeba „pouze“ Kristellova fixace a tlačit mimo kontrakce a dávat mi kyslík, protože už jsem fakt nemohla.
Zajímavé, že druhý porod jsem zvládla mnohem líp jen proto, že jsem měla streptokoka, tudíž bylo nežádoucí porod urychlovat, aby se stihla druhá dávka antibiotik :mrgreen: Najednou stačilo jen, aby mi pomohla PA trošku s dýcháním a medička mi poradila, jak se uvolnit (byla jsem tele :jazyk: ) a šlo to bez epidurálu, oxitocínu, sajrajtu na dýchání i bez nástřihu (ale bolest to byla neskutečná). Kromě streptokoka stačilo mít v chorobopisu nezaevidovaný astma :P (to byl ten důvod, proč při prvním dítěti tak v porodnici šíleli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:19
Petra2829 píše:
verjanku píše:
Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj. :kytka:

Jinde to zrejme osetreno maji, kdyz to jde. Porad se ve vsem ridime Zapadem, hlavne tam, kde to neni potreba a kde se to pak jeste zhorsi. V tech dobrych vecerch se jim vetsinou neridime. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.12 11:21
verjanku píše:
asha píše:
verjanku píše:

presne tak :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
29730
2.2.12 11:23
Anonymní píše:
verjanku píše:
asha píše:
verjanku píše:
presne tak :potlesk: :potlesk: :potlesk:

To neni „presne tak“…Chybi spousta informaci. Byla nejaka medikace? Oxytocin? Mne takhle „zachranili“ dite dvakrat, jednou to bylo podobne jako u Amabilis, oxytocin, nemoznost pohybu na monitoru a dalsi medikace, najednou fofr a exprese. Potreti zvorali medikaci pri vyvolavani a dite mi zachranili akutnim CS. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková