Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
2.2.12 11:40
boball píše:
Pochybuji,že dnes nemají v malých porodnicích inkubátory.Nicméně děkuji za odpověd.

To nepochybuj. Zkus si to zjistit sama. Nekde maji jen vyhrivany luzka. V pripade komplikaci prevazeji do vetsich porodnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.2.12 11:41
boball píše:
No,a mohu se zeptat,jak se postupuje,když porod nebyl nijak složitý,miminko se narodí,najednou začne fialovět a je mu dát třeba dýchací přístroj?

PA ho začne prodýchávat ambuvakem, provádí masáž srdce a volá sanitku, pokud se stav rychle neupraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi

nepodporuji právo ženy na domácí porod. ona nemá právo upírat dítěti plnou lékařskou péči. sobě jí upřít může, ale dítěti ne. to by mělo být trestné jako neposkytnutí plné pomoci a veškerých prostředků k záchraně života. já sama vím, jaké to je, když jde dítěti o každou vteřinu a oddělení JIP to jistí. nejsme ve středověku, kde se u porodů hojně umíralo.

• Citovat
  • Upravit
20777
verjanku píše:
No a ještě jak teď jeden den říkali ve zprávách, že budou k porodům doma posílat porodní asistentky! Jsem zdravotní sestra a díky bohu, že jsem nepracovala na porodním. To už můžu být rovnou jednou nohou v kriminále. A díky nemocnicím, že se tomu brání!! :potlesk:

Já doufám, že to povede k tomu, že sami uznají, že je potřeba dát licence soukromým PA, které se domácí porody vést nebojí a mají k tomu potřebné vybavení (to vybavení v porodnicích zas tak moc asi přenosné není, co).
Ale jak znám náš Kocourkov, bude to důvod domporody zakázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

Aha, tak když chcete ulehčit práci personálu v porodnicích, tak co my na urologii??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.2.12 11:42
asha píše:
boball píše:
No,a mohu se zeptat,jak se postupuje,když porod nebyl nijak složitý,miminko se narodí,najednou začne fialovět a je mu dát třeba dýchací přístroj?
Da se mu ambuvak a zajisti se prevoz. Jak se asi postupuje v malych porodnicich, kde nemaji ani inkubatory?

Sakra, ty jsi vždycky rychlejší, to je tím, že kojím a píšu jednou rukou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.2.12 11:43
Lenkaamimi píše:
nepodporuji právo ženy na domácí porod. ona nemá právo upírat dítěti plnou lékařskou péči. sobě jí upřít může, ale dítěti ne. to by mělo být trestné jako neposkytnutí plné pomoci a veškerých prostředků k záchraně života. já sama vím, jaké to je, když jde dítěti o každou vteřinu a oddělení JIP to jistí. nejsme ve středověku, kde se u porodů hojně umíralo.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108

To převážejí,nicméně převážejí v inkubátoru na neonatologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
verjanku píše:
Petra2829 píše:
verjanku píše:
Jinak porod mám popsaný v deníčku ,,Můj akutní porod císařem". Tahle diskuze mi připomíná, že dřív rodily ženský na poli a taky to šlo, že…a taky se dřív chodilo se zubama ke kováři, tak na co zubaře!! :lol: :lol:
Ale umrtnost už se nikde nepsala a co vím tak byla obrovská,Ohánět se tím na poli :mrgreen: :mrgreen:
No však jasný! A ohánět se západem. Nechci být hnusná, tak radši už to nebudu rozvádět. Ale co by dělaly, kdyby se jim ten úžasný porod doma po… a přišly by o dítě a jejich partner třeba i o ně, že… Ach jo :zed:

A co by dělali, kdy by se to stalo v porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
2.2.12 11:44

Necetla jsem uplne celou diskuzi,ale chci jenom rict, ze nejmene ctyri moje blizke zname vcetne moji sestry by zemrely pri nebo po porodu, kdyby nebyly ve spitale. dve z nich zachranovaly kvuli nahlemu krvaceni na posledni chvili o ostatni musely mit cisare kvuli komlikacim behem porodu. bylo by moc hezke rodit doma, ale konkretne pri techto pripadech by byly rodiny bez matek.

nejsem uplne zastanci medikaci, specielne oxytocinu a samozrejme neni vzdy vse v poradku, ale pro toho prtouska, aby prezil on i jeho mama je to podle me proste lepsi. ted je clanek na internetu, ze velka zastankyne domacich porodu pri jednom z nich zemrela: http://www.lidovky.cz/…ahranici.asp?…

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:44
verjanku píše:
Aha, tak když chcete ulehčit práci personálu v porodnicích, tak co my na urologii??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak ja predpokladam, ze tam mate pacienty s nejakym problemem, ne klienty bez problemu? U nas je rodicka vnimana jako pacient bez rozdilu… To by se asi melo zmenit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:45
boball píše:
To převážejí,nicméně převážejí v inkubátoru na neonatologii.

Nebo v sanitce ci vrtulnikem do jiny nemocnice. Tech pribehu je tu spousta, samozrejme se to deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.2.12 11:45
Lenkaamimi píše:

No to nejsme a proto se při adekvátně zajištěném DP hojně neumírá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.2.12 11:47
verjanku píše:
Ale ale, srovnávat zlomenou nohu s porodem?! 8o Tady je to asi vážně postavený na hlavu! :zed:

Neporovnávám zlomenou nohu s porodem. Jde o to, jestli by doktoři měli řešit problémy, které si lidi vědomě způsobili. Jako si podle tebe domácí rodička vědomě způsobí komplikace, tak si i lyžař vědomě způsobí zlomeninu (tím, že na ty lyže vůbec vlezl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.12 11:47
jituš píše:
Necetla jsem uplne celou diskuzi,ale chci jenom rict, ze nejmene ctyri moje blizke zname vcetne moji sestry by zemrely pri nebo po porodu, kdyby nebyly ve spitale. dve z nich zachranovaly kvuli nahlemu krvaceni na posledni chvili o ostatni musely mit cisare kvuli komlikacim behem porodu. bylo by moc hezke rodit doma, ale konkretne pri techto pripadech by byly rodiny bez matek.

nejsem uplne zastanci medikaci, specielne oxytocinu a samozrejme neni vzdy vse v poradku, ale pro toho prtouska, aby prezil on i jeho mama je to podle me proste lepsi. ted je clanek na internetu, ze velka zastankyne domacich porodu pri jednom z nich zemrela: http://www.lidovky.cz/…ahranici.asp?…

Jitka

Jitko, to uz tu taky bylo. Dotycna zemrela na infarkt po porodu. Stejne tak ho mohla dostat za tyden, ale to uz by nebylo takovy sousto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková