Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
boball píše:
Pochybuji,že dnes nemají v malých porodnicích inkubátory.Nicméně děkuji za odpověd.
To nepochybuj. Zkus si to zjistit sama. Nekde maji jen vyhrivany luzka. V pripade komplikaci prevazeji do vetsich porodnic.
boball píše:
No,a mohu se zeptat,jak se postupuje,když porod nebyl nijak složitý,miminko se narodí,najednou začne fialovět a je mu dát třeba dýchací přístroj?
PA ho začne prodýchávat ambuvakem, provádí masáž srdce a volá sanitku, pokud se stav rychle neupraví.
nepodporuji právo ženy na domácí porod. ona nemá právo upírat dítěti plnou lékařskou péči. sobě jí upřít může, ale dítěti ne. to by mělo být trestné jako neposkytnutí plné pomoci a veškerých prostředků k záchraně života. já sama vím, jaké to je, když jde dítěti o každou vteřinu a oddělení JIP to jistí. nejsme ve středověku, kde se u porodů hojně umíralo.
verjanku píše:
No a ještě jak teď jeden den říkali ve zprávách, že budou k porodům doma posílat porodní asistentky! Jsem zdravotní sestra a díky bohu, že jsem nepracovala na porodním. To už můžu být rovnou jednou nohou v kriminále. A díky nemocnicím, že se tomu brání!!
Já doufám, že to povede k tomu, že sami uznají, že je potřeba dát licence soukromým PA, které se domácí porody vést nebojí a mají k tomu potřebné vybavení (to vybavení v porodnicích zas tak moc asi přenosné není, co).
Ale jak znám náš Kocourkov, bude to důvod domporody zakázat.
Aha, tak když chcete ulehčit práci personálu v porodnicích, tak co my na urologii???
![]()
asha píše:boball píše:Da se mu ambuvak a zajisti se prevoz. Jak se asi postupuje v malych porodnicich, kde nemaji ani inkubatory?
No,a mohu se zeptat,jak se postupuje,když porod nebyl nijak složitý,miminko se narodí,najednou začne fialovět a je mu dát třeba dýchací přístroj?
Sakra, ty jsi vždycky rychlejší, to je tím, že kojím a píšu jednou rukou ![]()
Lenkaamimi píše:
nepodporuji právo ženy na domácí porod. ona nemá právo upírat dítěti plnou lékařskou péči. sobě jí upřít může, ale dítěti ne. to by mělo být trestné jako neposkytnutí plné pomoci a veškerých prostředků k záchraně života. já sama vím, jaké to je, když jde dítěti o každou vteřinu a oddělení JIP to jistí. nejsme ve středověku, kde se u porodů hojně umíralo.
verjanku píše:Petra2829 píše:No však jasný! A ohánět se západem. Nechci být hnusná, tak radši už to nebudu rozvádět. Ale co by dělaly, kdyby se jim ten úžasný porod doma po… a přišly by o dítě a jejich partner třeba i o ně, že… Ach joverjanku píše:Ale umrtnost už se nikde nepsala a co vím tak byla obrovská,Ohánět se tím na poli
Jinak porod mám popsaný v deníčku ,,Můj akutní porod císařem". Tahle diskuze mi připomíná, že dřív rodily ženský na poli a taky to šlo, že…a taky se dřív chodilo se zubama ke kováři, tak na co zubaře!!![]()
![]()
A co by dělali, kdy by se to stalo v porodnici?
Necetla jsem uplne celou diskuzi,ale chci jenom rict, ze nejmene ctyri moje blizke zname vcetne moji sestry by zemrely pri nebo po porodu, kdyby nebyly ve spitale. dve z nich zachranovaly kvuli nahlemu krvaceni na posledni chvili o ostatni musely mit cisare kvuli komlikacim behem porodu. bylo by moc hezke rodit doma, ale konkretne pri techto pripadech by byly rodiny bez matek.
nejsem uplne zastanci medikaci, specielne oxytocinu a samozrejme neni vzdy vse v poradku, ale pro toho prtouska, aby prezil on i jeho mama je to podle me proste lepsi. ted je clanek na internetu, ze velka zastankyne domacich porodu pri jednom z nich zemrela: http://www.lidovky.cz/…ahranici.asp?…
Jitka
verjanku píše:
Aha, tak když chcete ulehčit práci personálu v porodnicích, tak co my na urologii???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak ja predpokladam, ze tam mate pacienty s nejakym problemem, ne klienty bez problemu? U nas je rodicka vnimana jako pacient bez rozdilu… To by se asi melo zmenit ![]()
boball píše:
To převážejí,nicméně převážejí v inkubátoru na neonatologii.
Nebo v sanitce ci vrtulnikem do jiny nemocnice. Tech pribehu je tu spousta, samozrejme se to deje.
Lenkaamimi píše:
No to nejsme a proto se při adekvátně zajištěném DP hojně neumírá ![]()
verjanku píše:
Ale ale, srovnávat zlomenou nohu s porodem?!Tady je to asi vážně postavený na hlavu!
Neporovnávám zlomenou nohu s porodem. Jde o to, jestli by doktoři měli řešit problémy, které si lidi vědomě způsobili. Jako si podle tebe domácí rodička vědomě způsobí komplikace, tak si i lyžař vědomě způsobí zlomeninu (tím, že na ty lyže vůbec vlezl).
jituš píše:
Necetla jsem uplne celou diskuzi,ale chci jenom rict, ze nejmene ctyri moje blizke zname vcetne moji sestry by zemrely pri nebo po porodu, kdyby nebyly ve spitale. dve z nich zachranovaly kvuli nahlemu krvaceni na posledni chvili o ostatni musely mit cisare kvuli komlikacim behem porodu. bylo by moc hezke rodit doma, ale konkretne pri techto pripadech by byly rodiny bez matek.nejsem uplne zastanci medikaci, specielne oxytocinu a samozrejme neni vzdy vse v poradku, ale pro toho prtouska, aby prezil on i jeho mama je to podle me proste lepsi. ted je clanek na internetu, ze velka zastankyne domacich porodu pri jednom z nich zemrela: http://www.lidovky.cz/…ahranici.asp?…
Jitka
Jitko, to uz tu taky bylo. Dotycna zemrela na infarkt po porodu. Stejne tak ho mohla dostat za tyden, ale to uz by nebylo takovy sousto.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.