Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Petra2829 píše:verjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale za mě porod doma je totální blbost! Můj porod skončil docela akutně a kdybych se rozhodla rodit doma, tak tu nejsem ani já, ani náš syn!Nikdy nevíte, jak to dopadne, tak ženský sakra neblbněte…
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.
Přesně přesně
Jo a zmínka o té alternativě se mě dotkla. Vyznělo to, jako bych si za to mohla sama, že to tak dopadlo, protože jsem si toho dost nepřečetla, jak to jde a nejde! A opravdu by to nešlo. Syn byl zaháklý ramínkama v pupečníku, proto nesestupoval do porodních cest, ale možná kdyby ho nějaká dula moc poprosila, tak by se vymotal a porod by byl normální, že… Přesně tak, ať si rodí jak chtějí. Ale co zodpovědnost za to nenarozené dítě? Hmmm
no já jim jen přeji, ať se to daří a nepo… se jim to tak jak třeba mě. Pak by jen hořce litovali. Toť vše.
asha píše:Petra2829 píše:Jinde to zrejme osetreno maji, kdyz to jde. Porad se ve vsem ridime Zapadem, hlavne tam, kde to neni potreba a kde se to pak jeste zhorsi. V tech dobrych vecerch se jim vetsinou neridime.verjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale za mě porod doma je totální blbost! Můj porod skončil docela akutně a kdybych se rozhodla rodit doma, tak tu nejsem ani já, ani náš syn!Nikdy nevíte, jak to dopadne, tak ženský sakra neblbněte…
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.
Já se řídím vlastními pocity.Mně to přijde též jak návrat kamsi zpět…
Nemohu si stěžovat na nic.První syn Kp.Krásný porod.Druhá dcerka taky úžasný.Nač ohrožovat sama sebe či své dítě které nosím pod srdcem?A když se jim něco stane.Pak jsou jim lékaři dobrý?
tohle se mi z toho chce a pak je ještě zažalují.No dnes je možné vše.
verjanku píše:Petra2829 píše:Přesně přesněverjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.Jo a zmínka o té alternativě se mě dotkla. Vyznělo to, jako bych si za to mohla sama, že to tak dopadlo, protože jsem si toho dost nepřečetla, jak to jde a nejde! A opravdu by to nešlo. Syn byl zaháklý ramínkama v pupečníku, proto nesestupoval do porodních cest, ale možná kdyby ho nějaká dula moc poprosila, tak by se vymotal a porod by byl normální, že… Přesně tak, ať si rodí jak chtějí. Ale co zodpovědnost za to nenarozené dítě? Hmmm
no já jim jen přeji, ať se to daří a nepo… se jim to tak jak třeba mě. Pak by jen hořce litovali. Toť vše.
Pri nepostupujicim porodu se rodicka odesila do porodnice.
asha píše:verjanku píše:Pri nepostupujicim porodu se rodicka odesila do porodnice.Petra2829 píše:Přesně přesněverjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.Jo a zmínka o té alternativě se mě dotkla. Vyznělo to, jako bych si za to mohla sama, že to tak dopadlo, protože jsem si toho dost nepřečetla, jak to jde a nejde! A opravdu by to nešlo. Syn byl zaháklý ramínkama v pupečníku, proto nesestupoval do porodních cest, ale možná kdyby ho nějaká dula moc poprosila, tak by se vymotal a porod by byl normální, že… Přesně tak, ať si rodí jak chtějí. Ale co zodpovědnost za to nenarozené dítě? Hmmm
No jasně kam jinam…A já to mít na starost tak je v tom nechám mámi jedny nezodpovědné asi tak.
Jinak porod mám popsaný v deníčku ,,Můj akutní porod císařem". Tahle diskuze mi připomíná, že dřív rodily ženský na poli a taky to šlo, že…a taky se dřív chodilo se zubama ke kováři, tak na co zubaře!!
![]()
Když se něco stane pak jim jsou dobrý.Ať jdou do háje.Jen se chtěj zviditelnit
A´t si rodí doma ale pak ať nefňukaj a neházej vinu na někoho jiného.Ahoj ..Jedu pro malou do školky. ![]()
Petra2829 píše:asha píše:Já se řídím vlastními pocity.Mně to přijde též jak návrat kamsi zpět…Petra2829 píše:Jinde to zrejme osetreno maji, kdyz to jde. Porad se ve vsem ridime Zapadem, hlavne tam, kde to neni potreba a kde se to pak jeste zhorsi. V tech dobrych vecerch se jim vetsinou neridime.verjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.Nemohu si stěžovat na nic.První syn Kp.Krásný porod.Druhá dcerka taky úžasný.Nač ohrožovat sama sebe či své dítě které nosím pod srdcem?A když se jim něco stane.Pak jsou jim lékaři dobrý?
Jo presne o tomhle jsem tu uz psala, tenhle tvuj pristup je dost nestastny. A tak k tomu casto pristupujou i lekari a pak je to na povazenou. Domarodicka se nevzdava lekarske pece, pokud dojde ke komplikacim, je do porodnice odeslana a je to v poradku! Zadny: Kdyz se jim neco stane, pak jsou jim dobri…" To je desivy, co pises.
To, ze je zaluji je vec druha, ale na Zapade to tak funguje bez problemu, takze se to osetrit da.
Mmch. rid se vlastnimi pocity! O to tu jde celou dobu! Nikdo ti porod doma nenuti ![]()
verjanku píše:
Jinak porod mám popsaný v deníčku ,,Můj akutní porod císařem". Tahle diskuze mi připomíná, že dřív rodily ženský na poli a taky to šlo, že…a taky se dřív chodilo se zubama ke kováři, tak na co zubaře!!![]()
Ale umrtnost už se nikde nepsala a co vím tak byla obrovská,Ohánět se tím na poli
![]()
Petra2829 píše:
Když se něco stane pak jim jsou dobrý.Ať jdou do háje.Jen se chtěj zviditelnitA´t si rodí doma ale pak ať nefňukaj a neházej vinu na někoho jiného.Ahoj ..Jedu pro malou do školky.
Zviditelnit?
To asi nemyslis vazne
Cti poradne prosim te. A taky si precti, jak to chodi jinde ![]()
asha píše:Petra2829 píše:Jo presne o tomhle jsem tu uz psala, tenhle tvuj pristup je dost nestastny. A tak k tomu casto pristupujou i lekari a pak je to na povazenou. Domarodicka se nevzdava lekarske pece, pokud dojde ke komplikacim, je do porodnice odeslana a je to v poradku! Zadny: Kdyz se jim neco stane, pak jsou jim dobri…" To je desivy, co pises.asha píše:Já se řídím vlastními pocity.Mně to přijde též jak návrat kamsi zpět…Petra2829 píše:Jinde to zrejme osetreno maji, kdyz to jde. Porad se ve vsem ridime Zapadem, hlavne tam, kde to neni potreba a kde se to pak jeste zhorsi. V tech dobrych vecerch se jim vetsinou neridime.verjanku píše:Já diskuzi budu pročítat asi zpětně.A můj názor na porod doma?Mám dvě děti narozené obě v porodnici.A neměnila bych.
Ano ať si ženy rodí doma.Na vlastní riziko.Riziko toho,že se mlže opravdu něco stát.Může a nemusí.Prý je dle zdravotníků 10% .Což mně jako matce přijde docela děsivé procento.Já osobně bych jim dala podepsat papír.Aby se předešlo tomu,že pokud nastanou nějaké komplikace a rodička bude muset být převezena.A nedej bože umře ona či dítě,aby za to nenesla zodpovědnost nemocnice jako taková,ale pouze ta rodička.Jinak ať si rodí kde chtěj.Nemohu si stěžovat na nic.První syn Kp.Krásný porod.Druhá dcerka taky úžasný.Nač ohrožovat sama sebe či své dítě které nosím pod srdcem?A když se jim něco stane.Pak jsou jim lékaři dobrý?
To, ze je zaluji je vec druha, ale na Zapade to tak funguje bez problemu, takze se to osetrit da.
Mmch. rid se vlastnimi pocity! O to tu jde celou dobu! Nikdo ti porod doma nenuti
Mně do ničeho taky nenutili!!!! Ano píšu když chcete rodit doma,já osobně bych odmítala rodičky z těch domácích porodů.Když si zvolili ať si nesou následky.
Tak a diskuze je tu zas od zacatku…myslim, ze byste si o tom neco mely nejdriv precist, treba tady
Jinak to nema smysl. ![]()
Končím tuto debatu.Nemám fakt už čas.Hodně štěstí při těch vašich porodech.Ahoj.
asha píše:Anonymní píše:To neni „presne tak“…Chybi spousta informaci. Byla nejaka medikace? Oxytocin? Mne takhle „zachranili“ dite dvakrat, jednou to bylo podobne jako u Amabilis, oxytocin, nemoznost pohybu na monitoru a dalsi medikace, najednou fofr a exprese. Potreti zvorali medikaci pri vyvolavani a dite mi zachranili akutnim CS.verjanku píše:presne takasha píše:Já jen říkám to, že celý porod probíhal v pořádku, ale pak šlo o vteřiny… Radši odcházím z této diskuze, sama jsem zdravotník a tohle je pro mě návrat do středověku. Mějte se a ať ty vaše porody neskončí jak můj a spousta dalších, kde to neprobíhalo, tak jak mělo a díky lékařům a sestrám tady jsme a máme naše děti.verjanku píše:Tak si prosim nejdriv tu diskuzi precti
![]()
![]()
Podle diskuzí to vypadá, že z vteřinynavteřinu zchraňovali tak každou třetí. To by třeba v Holandsku, kde rodí doma 30% žen, musela značná část domácích porodů skončit špatně, což se neděje.
Myslím, že jen spíš mají některé špatné informace a zančná část z těch porodů by prostě skončila v porodnici, kde jinde že jo, do autoservisu asi nepojedou ![]()
Můj porod taky skončil kleštěma, můj názor je, že by stačila možná jen změna polohy…
asha píše:
Tak a diskuze je tu zas od zacatku…myslim, ze byste si o tom neco mely nejdriv precist, treba tadyJinak to nema smysl.
Už jsem to četla…dík nechci.
No a ještě jak teď jeden den říkali ve zprávách, že budou k porodům doma posílat porodní asistentky! Jsem zdravotní sestra a díky bohu, že jsem nepracovala na porodním. To už můžu být rovnou jednou nohou v kriminále. A díky nemocnicím, že se tomu brání!! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.