Domácí práce jen na jednom z páru?

Anonymní
24.4.26 09:27

Domácí práce jen na jednom?

Ahoj a všem přeji krásný den..trápí mě jedna věc a nemůžu se s tím nikomu sverit 🙈 s přítelem jsme 9 let..oba chodíme do práce…oba skládáme dřevo..oba topíme..oba sečeme trávu..bohužel doma ale nic neudělá..přijde z práce a řekne jak je unavený..ale to já jsem jako kuchařka také 🙈 takže mě doma čeká ještě šichta druhá včetně chystání večeře pro nás, svačiny i obědy.. praní, vytírání, umývání nádobí, umytí vany, záchodu, prach..prostě úplně úplně vše..strašně mě to vytáčí..už jsem mu párkrát řekla že by mohl něco dělat..ale on se vždy jen naštve že toho dělá dost a že pokud to nevidím tak jsem slepá..nevšimla jsem si no 🤷 tak už nic neříkám ale z tváře nevymažu titulky takže pozná že se něco děje..a jak něco řeknu tak je zle 🙄 vlastně i když mlčím a řeknu že nic tak je zle..🙄 co s tím? Nechci takto dál fungovat… Mám ho ale moc ráda a jinak je zlaty..děti zatím i když je mi 33nemame..a já se upřímně bojím možná ty děti i mít..nejsem si jistá zda bych pak neměla jedno dospělé dítě k sobě 🙄omlouvám se za anonym ale…🙈

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42406
24.4.26 09:39

Jaký si to uděláš, takový to máš…tak až doma zase usedne ubožátko zmožené nepřekonatelnou únavou, tak ty taky… řekni, doteď jsme dělali stejně, jsem unavená zrovna tak jako ty. A hecni se, musíš to vydržet, nemůžeš, jsi přece unavená. A párkrát po sobě, nezačni hned vařit… uvidíš, k jaké se zmůže reakci a hned budeš vědět, zda s ním mít děti nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
24.4.26 09:40

Pokud opakovaně nestačí upozornění, že takhle ne, tak bych přestala prát jeho oblečení, jídlo nakupovala a chystala jen pro sebe… buď mu to docvakne a nebo bych se hodně zamýšlela nad tím, jestli chci s podobným sobcem společnou budoucnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21297
24.4.26 09:40
@Anonymní píše: Více

Bojis se naprosto opravnene :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.26 09:41

Bych se mu vyprdla na večeři a svačinky.. proč to děláš?
Hele u nás to je tak že doma muž taky nic nedělá. Já mu připravuji tedy jen oběd do práce. Zbytek si chystá sám jídlo. Jenže on maká měsíčně těch 220-250 hodin, takže to máme tak, že on maká v práci a doma má prostě servis. Ale zase co se zahrady týče tak to dělá on. Máme ji takovou bezúdržbovou tedy. Topení na plyn. A jen občas zapneme topení na uhlí. Někdy o víkendu třeba. Máme sekačku automatickou. Takže ta si jede pořád. A jinak pár okrasných stromu, květin. Máme maličkou zahradu. Takže zase tam jakože nic moc práce není. To uhlí jednou ročně. A semtam něco natřít, opravit. Dřevo taky jednou ročně bereme. Ale to už já fakt nedělám. O auta se stará taky on. Já řeším domácnost a dítě. Praní, nákupy, vaření… máme to tak nastaveno a tak nám to vyhovuje. Já pracuji 8mičky, půlku týdne z domu. A takovou jakože pohodovou klidnou práci.

• Citovat
  • Upravit
22026
24.4.26 09:41

Jaká pravidla sis za těch 9 let nastavila, taková je máš… :nevim:

Nechápu, co čekáš, když jen planě remcáš, ale ve finále stejně všechno sama uděláš. Kdybys mu neprala, nevařila a nechystala jídlo, zapojit by se musel… takhle ví, že není důvod. Prostě si vyslechne pár nezbytných řečiček, chvíli kouká na tvůj otrávený obličej… a pak si sedne k uvařenému jídlu a do práce vezme připravenou svačinku. Za to mu to stojí.

Byl by hloupý, kdyby nevyužíval toho maminkovského servisu, který mu dobrovolně poskytuješ :nevim: A ano, tušíš správně - pokud si pořídíte děti, budeš mít na starosti o jedno víc, protože on se zázrakem, sám od sebe, fakt nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8965
24.4.26 10:00

Nechápu to. Ale evidentně takoví existují. Moje známá má takového manžela. On ten bordel doma nevidí. Když po něm něco chce, tak mu musí říct. Ještě tak přes mobil zapne ten vysavač samo jezdící. Ale zbytek děs. Ale zas je král kuchyně. Často vaří i během HO a nemocného dítěte za zadkem. Okolo děti vše obstará. Žádný problém. Ale úklid mu nejde. Říkala, že vždy dojela s porodnice a brečela, když to doma viděla. On ten bordel nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33562
24.4.26 10:02

Tak se taky naštvi, že toho máš hodně a dřevo ať si dělá sám, trávu atd taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.26 10:05

To jsi vydržela dlouho, netolerovala bych to…když by byly děti, bylo by vše jen na Tobě…

• Citovat
  • Upravit
16243
24.4.26 10:13

Nedělala bych služku od začátku. Nevař, neper, neuklízej. Nebo jen sama sobě si. Nebo nedělej nic venku. Proč děláš dřevo a trávu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.4.26 10:28

V tomhle je dobré udělat si jasno hned od začátku, protože až tohle bude zažité jako standard, tak už s tím nehneš. Stejně tak jasné rozdělení financování všech položek v partnerském vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
24.4.26 10:32

Pokud on doma nehne prsten, tak ty nic neplať. Jednoduchý jako facka. Teď si ho fakticky vydržuješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12597
24.4.26 10:33

Jo, budeš mít druhé dítě k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35759
24.4.26 10:34

Taky dělám většinu domácích prací, ale zase nesekám trávu, nedělám dřevo atd.
Jak si to nastavis tak to máš. Jste jen dva takže na nějaký denní vyvařování a gruntování bych se z vysoka vys…a ještě chystat svačinky. Ma ruce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
24.4.26 10:34

A on tedy komplet všechno platí, když jeho práce má omlouvat jeho budižkničemství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí