Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mohla bych se zeptat na názor co byste dělali ve vztahu kde jsou problémy a slyšíte zas od manžela, že můžete být ráda, že s vámi je.?
Odešli byste jednou pro vždy? Děkuji
A ty máš kam jít? Máte děti, zvládneš to bez manžela finančně?
@Lil Kitkatt
Bohužel už si to nechávám líbit dost dlouho, více sí to začínám uvědomovat, že my vlastně snižuje sebehodnotu, máme spolu 2 malé děti tak zřejmě kvůli nim 😞.
A není to jedno? Máš tu na podobné téma několik diskuzí a stejně jsi žádnou změnu neudělala ![]()
Chápu, že rozhodnout se a udělat ten krok je těžké, ale opakované zakládání diskuzí tě nikam neposune.
Já bych nebyla s někým, kdo by mi tohle řekl
Ale ty sis s ním udělala dvě děti, tak teď už je to i o nich..
@Lil Kitkatt
To mně ale před dětmi samozřejmě neříkal 😃až po…
Máš tu těch diskuzí se stejným tématem už několik.
Všechny ti víceméně řekly to samé, a to je to, že by odešly. Ještě navíc, když máš finance a máš tak kam odejít (pronájem).
Chápu, že to rozhodnutí je těžké udělat. Na druhou stranu tam vnímám trochu tvou pohodlnost – čekáš, že pár žen napíše něco ve stylu že „to není tak hrozné“ a ty se nebudeš muset rozhoupat, že? Jinak si to zakládání diskuzí pořád dokola nedokážu vysvětlit.
A uvědom si, že každý den, který zůstáváš v nezdravém vztahu, dáváš dětem špatný vzor, jak má partnerství vypadat. Pokud máš dceru, chtěla bys, aby si v budoucnu našla partnera, který jí bude říkat, že má být ráda, že s ní vůbec je? Asi ne, co. Bohužel přesně tam ale směřuješ, pokud neodejdeš.
@Jana528 píše: Více
Nějak ti pomáhá to dokola rozebírat v diskuzi? Řešíš to i jinak?
V jaké situaci ti to říká? Jak na to reaguješ? Jaké povahy jsou ty problémy?
Tak já jsem takový vztah měla více než deset let. A kdyby neodešel on, tak bych to asi neukončovala. Nebyl na mě zlý, choval se zdvořile, hlavně tedy před jinými lidmi.
Sem tam jsem si poslechla, jak jsem typická blbka. Jak doufá, že dcera nebude ošklivá po mně. Jak nechápe, že se mohl někdo tak nepovést jako já. Že mám IQ houpacího křesla. Že jsem totálně nepoužitelná. A tak dále. Ale na děti byl hodný, doma nějakým způsobem pomáhal (pokud doma byl), před okolím se choval hezky a nikdo by nevěřil, co říká doma za zavřenýma dveřma.
Zpětně jsem zjistila, že jsem ho vlastně ani neměla moc ráda, ale vztah jsem držela proto, abych na tom nebyla s dětmi finančně zle.
@Jana528 od května to řešíš, zakládáš diskuze a pokaždé je to stejné. Zadné jiné rady nedostaneš, takže možná je na čase s tím něco udělat…anebo za měsíc založit totožné téma a nic nedělat, a nechat v tom vyrustat své děti ![]()
Mně něco podobného říkal otec. V dětství. Že prý nejsem moc hezká a budu ráda, když si mě někdo vezme. A máma měla taky dost svých problémů. V mých sedmnácti mi řekla, že se za mě stydí. Byla to jen výmluva, protože jsem se chtěla jít podívat k ní do práce a ona to nedala. Jo, řešila jsem svoje rodiče s psychology, ale žádný funkční vztah s mužem jsem vlastně v životě neměla.