Domácí příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
15.5.05 11:37

Ahoj já taky mrazím pro malýho jídla s bramborem a po rozmrazení je to dobré.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
18.5.05 16:42

Ahoj holky potřebovala bych poradit dneska jsme začali s přikrmováním uvařila jsem malí brambůrek s mrkvičkou a docela nám zachutnalo a můžu zkusit i tu polívečku,ale co všechno do ní?a mám to malí dávat s flašky či ze lžičky?a po jaké době jste zavedli masíčko do brambůrek?a od kdy pak ovoce?moc děkuji za odpovědi jsem s toho tak zmatená všude píšou něco jiného s pozdravem
Eliška a Elinka dnes 6m. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
18.5.05 17:21

Ahoj, vždy je dobré začít jedním druhem zeleniny a vydržet u něj pár dní, kvůli projevu případných alergií. Pak přidat další a zase pár dní vydržet a tak stále dokola. Zeleninu můžeš vyzkoušet prakticky všechnu, ale ne všechnu ti děcko zbaští. Maso jsme dávali až po 8m a stejně tak i bílé jogurty. Pokud mimčo zeleninu odmítá, pomůže někdy přidat do ní trochu MM nebo UM, podle toho, na co je zvyklé. Našim dětem chutnala - mrkev, brokolice, červená řepa, hrášek, cuketa, růžičková kapusta a k tomu brambor nebo rýže, později kousek masa. Naopak dodnes bytostně nesnáší oba květák a porek.
Verča, Míša, Klárka, 11tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.05 20:23

Ahoj,

faktická poznámka - když mrazíš kaši, těžko poznáš jestli jsou brambory rozblemcané, protože rozblemcanost je jaksi základní podstatou kaše.

Omlouvám se za veřejné pohoršení, ale nějak mi to nedalo …

Evča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.5.05 21:51

Čau holky,
tak já mrazím i jídla s brambůrkama, ale to jsou většinou takové kaše nebo skorokaše i s ostatní zeleninou.....zatím v pohodě - nikdo jsme neumřeli :)
Veronika

• Citovat
  • Upravit
456
18.5.05 22:06

Ahojky, já tedy malé dávám hipp, ale naše jídlo dávám do mrazáku a mám ho tam i klidně přes 1/2 roku. Maso i déle. Já tak často nevařím cca 1 za týden.
Vůbec jsem netušila, že věci v mrazáku se tak rychle kazí . . . :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
18.5.05 22:06

Elcinku - já bych na tu „všechnu“ zeleninu byla opatrná - např. není zpočátku vhodné rajče, celer, petržel atd. Během prvního měsíce příkrmů zkoušej postupně brambory+mrkev (to je základ) a k tomu přidávej na střídačku např. cuketu, květák, brokolici, zelené fazolky, fenykl atd. Pak zařaď maso (libové králičí, krůtí, kuřecí) několikrát týdně. Teprve pak vyzkoušej ovoce (banán, jablko, hrušku, později třeba meruňky, švestky atd.), později doplněné bílým jogurtem (Hollandia, bio od Olmy).
Silvie+Anetka 9 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
23.3.11 16:03

ahoj holky chtela jsem se zeptat kdyz to namrazujete do tech sklenicek od prikrmu nepraskne vam to v mrazaku? dekuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.3.11 16:07

Nesmíš to naplnit až po okraj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
23.3.11 16:09

děkuji moc :hug:

MarkyM píše:
Nesmíš to naplnit až po okraj :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
23.3.11 16:11

a nemáte někdo zkušenosti se zavařením příkrmu a ne zamrazením? aby to ten 1 mesíc vydrželo zavařené uvařené?skladované v chladu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.11 16:58
petullle píše:
a nemáte někdo zkušenosti se zavařením příkrmu a ne zamrazením? aby to ten 1 mesíc vydrželo zavařené uvařené?skladované v chladu?

to by mě taky zajímalo. Já moc mrazit nechci, já sama nemám moc ráda rozmražený potraviny, tak to nechci dávat ani malé. Ale udělat si takovou domácí skleničku, by třeba nemuselo být od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
23.3.11 20:46

holky já mám taky dotaz kupujete bio zeleninu nebo normální nebo máte domácí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
23.3.11 21:53

Já kupuji normální nebo zmraženou. Tady nikde bio nemají :cry: A uvařím si vždy na dva dny a nezamražuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
23.3.11 22:08

Já teď v zimním období kupuji taky nejvice mraženou občas třeba petržel ale nee bio. Můj manžel se mi ze začátku smál když jsem sháněla jen bio potraviny (cenový rozdíl např. mezi bio banánem a normálním kolikrát i 15Kč)říkal ať si nemyslím že ta bio zelenina je opravdu bez chemie.
Takže i když mi to občas nedá a něco koupím vařím převážně z mražené zeleninky a můj Dr. říkal že v lednici může být tři dny tak se tím řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí