nedrží hlavičku

146
13.5.05 08:56

nedrží hlavičku

moje Barča má 4měsíce a týden,ještě nedrží sama hlavičku.zatím plně kojím.moje mamča mi radí dokrmuj :vidíš nemá žádnou sílu: ale já ještě nechci dokrmovat zatím je spokojená neplače hlady.Někdy mám pochybnosti jestli nemá pravdu.Byla jsem u dětského neurologa,ten s ní předvedl pár akrobatických poloh (Barči se to moc líbilo)?a říkal že je to dobrý.nenařídil žádnou Vojtovku ani jinou rehabku.akorát kdyby se v půl roce nepřetočila tak mám přijít.Jink je to velice živé dítě.nevím jestli bych neměla dělat nějaké cviky.co si o tom myslíte.ryka barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5248
13.5.05 09:10

Ahojky,
ja jsem měla stejný problém s mojí malou ve 4.měs byla pořád malo pevná, hlavičku nedržela, (smála jsem se že ji snad povedu i do školy a budu ji hlavičku podpírat)
Plně jsem kojila do 7.měs a pak začala přikrmovat, myslim, že pokud je v pořádku, nepláče hlady, tak bys s příkrmem měla počkat.
Každé dítě je jiné, a nemají se v srovnávat.Moje kamaradka měla chlapečka a ted uz v 1.měs hlavičku udržel.
Myslím,že kojení je to nej. co ji můžeš poskytnout, a tak bych na řeči tvé mámy moc nedala.Ta moje mi taky pořád říkala,že když mala nevydrží bez kojeni 3h, tak mam dokrmovat,ale ja jsem si stála za svym a kojila jsem podle potřeby male, nepravidelně tak jak si to vyžadovala.třeba po 1h, 2h a i 3h, jak měla zrovna potřebu.
Kojila jsem celkem 10.měs. Teď jsou ji 3roky a byla jen jednou nemocná, davám to příčinu tomu,že je kojená.
No ale s jejím pohybovímy schopnostmi jsem taky nebyla spokojená, hlavičku držela až kolem 5měs. seděla v 7měs. chodila v 11měs. a lezla po čtyřech až v roce kdy už uměla chodit.
Hodně zdravíčka a štěstíčka vám přeje Lucie a Adélka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
13.5.05 09:26

ahojky,
s pohybovým vývojem by ti spíš poradil odborník, který mimčo viděl, a když se mu to zdálo ok, tak asi ví, co říká. Hlavně se nedej vystresovat: kojení a držení hlavičky spolu vůbec nesouvisí! Proto dál koj, jestli vám to oběma vyhovuje a zbytečně nezačínej brzy s příkrmy.

Koju zdar!
Jana + Kašenka skoro 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
13.5.05 09:47

Ahoj Rybko, Jana 12 má rozhodně pravdu. Proč by mělo kojení souviset s držením hlavičky? Je super, že kojíš. V psychomotorickém vývoji se trochu vyznám, takže: děti by měli držet hlavičku ve 3 měsících. Když jí drží o dost dřív, většinou to určitě není správně, ale vzpěrná reakce. Že tvé mimčo hlavičku nedrží, ideální není. Ale kdyby mělo problém, určitě by při tom, co s ním prováděl neurolog- polohové reakce, pěkně křičelo a nelíbilo by se mu to. Věř neurologovi. Mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.5.05 10:05

Ahojky,
muj prcek ma ted 5 mesicu a kousek a s drzenim hlavicky taky zadna slava. Ale doktorka rikala, ze kazde dite se vyviji jinym tempem a hlavne v necem je dopredu a v necem jinem zase pozadu. Muj prcek se napriklad zacal moc pekne otacet na brisko a jeste mu nebyly 4 mesice. No a zase s hlavickou je pozadu.
Romca a David

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.5.05 10:23

taky se pripojuji k nazoru, ze jidlo a drzeni hlavicky spolu nesouvisi. Teda souvisi jen asi tak, ze kdyz dite ma slaby krk, tak nedokaze poradne jist. Jinak to vliv nema. Hodne jsem se timto tematem zabyvala, protoze moje dcera mela snizene svalove napeti na krku. Driv se hodne pritahovaly deti za ruce jakoby do sedu, ale nedoporucuje se to delat jako nejaky cvik (driv se to delavalo porad a pulka z nas ted trpi bolestmi za krkem). Dite, ktere neudrzi hlavicku by vubec nemelo byt ve svisle poloze (pri odrihnuti - jak se to driv pouzivalo, a taky nenosit v klokance). Padala by mu hlava na stranu a priste by se to neurologovi nemuselo libit. My jsme kvuli tomu museli cvicit Vojtu a za 4 tydny byl krcek OK. Doufam, ze to nebude tak vazne jako u nas. Terik a Charlie 5m a 1t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
13.5.05 11:00

ahojky Ryko - určitě to není spojené s tím, že nemá sílu hlady:-( Koupila jsem si knížku Něžná náruč rodičů-fakt super a studuji:-))) Jsem teprve těhulka, takže to je teorie, ale tady se píše, že se dětičky maj od malička dávat na bříško-např. při přebalování a oni tím jak ležej čelem dolů tak se postupně snažej prostě hlavinku nadzvedávat, od jistého měsíce(ten už jste přeskočily) se jim má pomoct, že jim zkrčíme ručičky(jako jak leží sfinga) a oni se o ně opíraj a tím si posilujou svaly, které jim drží napřímenou hlavičku:-))
Ale určitě se neplaš, děti a jejich výkony se nemaj porovnávat, každé mimčo je individuál a tudíž jak se říká, že někdo uteče roku(chodí dřív) a někdo s tím má dlouho velké problémy, prostě tak je to se vším.
Zkus jí pomáhat při lehu na bříškách těma ručičkama a určitě tréninkem a její zvědavostí začne hlavičku zvedat a pak ji už bude držet v jakékoliv poloze:-))
AŤ se vám to zdaří a určitě se tím netrap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Však to máte potvrzené i od lékaře, že je vše OK:-)))
A určitě bych taky nepřikrmovala-jestli malá neřve hlady, tak proč si přidělávat práci, příkrmy se dávaj až tak od 5-6 měsíce, záleží jak kvalitní máš mléko a pokud stačí, tak koj vesele dál:-))

Papa H+L 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
13.5.05 16:55

holky,díky za povzbuzení.Přikrmovat určitě nebudu.a budu ji dávat více na bříško. no a s tou svislou polohou je to dost komplikované-odříhnout si musí.a jinak ji nosím i zádičkama opřenou o mou hrud.jak je poloha na klubíčko to nevím.mějte se hezky přeji všem dětičkám zdravíčko. ryka.barča :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.5.05 17:15

s tou svislou polohou: Klidne staci kdyz se zady o neco opres a nebude proste uplne kolmo. Staci jen mirne. Uvidis, ze si taky brkne.
My spolupracujeme na pokracovani Nezne Naruce…Bude to ale vydane az v lednu a tentokrat se zabyvame psychomotorickym vyvojem. Skoda, ze je to aktualni problem pro vas jen ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 20:05

ahojky ryko :P
Náš Honzík zase ve 3.měsících,když pásl koníčky,přepadával.Vzpřímil se na ručičkách,zaklonil se a hned přepadl na bok.Nevydržel na tom bříšku ani 10sekund.Byl předčasně narozený(34+3tt) a doporučili nám Vojtu(cvičili jsme dva cviky).Během 3měsíců se tak zlepšil,že nám cvičení zrušili.Na bříšku se mu hrozně zalíbilo,že na něm byl neustále.Takže nám to cvičení hodně pomohlo.A teď k tomu kojení.Já jsem malého kojila každou 1 1/2-2hodiny.Tchýně mi pořád vnucovala sunar,že má určitě hlad,když kojím tak často.Neposlechla jsem ji.Kojení se po čase prodloužilo a kojila jsem ho do 8měsíců.Od 6měsíce jsem pomalu přidávala příkrmy.Takže koj co nejdýl bez příkrmu,určitě je to pro malou lepší.Neposlouchej okolí,ale dělej to tak,jak to cítíš.
Přejem hodně štěstí Ketty+Honzík(11.měsíců) :twisted:

• Citovat
  • Upravit
227
13.5.05 20:10

Jeste jsem zapomnela, ze nam hodne pomaha paseni konicku na overballu. Prckovi se to libi a zaroven tim i cvicime. :D
 Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
13.5.05 21:36

asi jsem trošku zaspala.Co je to overball nějaký balon?ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.5.05 21:45

to je takovy maly nafukovaci balon. Asi tak velikosti volejbaloveho, ale mekoucky… Vyuziva se i na cviceni pro dospele, nebo deti na nem pozdeji rady sedavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.5.05 22:49

My teda paseme konicky na takovem tom velkem balonu, co se na nem i cvici. Zaroven ho mame misto zidle u pocitace. :)
 Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
14.5.05 08:35

Ahoj,
kdyz byly male 4 mesice, take jeste moc neudrzela hlavicku, tak jsem ji zacala hodne „trapit“ a cvicila s ni na overballu- vzdy ji dala na brisko a pohupovala s ni dopredu dozadu, myslim, ze to hodne pomohlo na posileni zadovych a krcnich svalu. Zpocatku se ji to nelibilo, ale za par dnu si zvykla :) Dneska to ma moc rada!

Zkus to, mic stoji okolo 400Kc a hodne jsem ho vyuzila i jako tehotna na uvolneni panve :!

Kazde dite je proste jine, urcite to nic nebude :!

Drzim palce :P

Simona&Kristynka(10 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí