Domácí příkrmy

333
13.5.05 18:02

domácí příkrmy

Ahoj holky,
možná to tu už proběhlo, ale chtěla jsem se zeptat jak je to s uchováváním doma připravovaných příkrmů, jde mi o to, že si třeba namixuji banán přidám trochu mlíka a dávám hned malé, ale něco mi zbyde - co s tím ? Můžu to uschovat v ledničce třeba do příštího dne ? Nebo to mám vyhodit ? Díky.
Lenča

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1234
13.5.05 20:01

Ahoj, já jsem četla, že to v ledničce určitě může být i dva dny, ale prý je lepší to zamrazit na měsíc než nechat den v ledničce, ztrácejí se tak víc vitamíny. Ale nezávadné by to mělo být určitě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
102
13.5.05 20:08

Ahoj Lenčo,
s tím ovocem si nejsem úplně jistá, když mi zbude trochu ovoce nebo jogurtu od svačinky tak to sním, nebo to malýmu dám za hodinu. Ale když dělám oběd (zelenina+maso+rýže,bramory…), tak toho udělám víc a jednu porci ve skleničce od přesnídávky zmrazím. Aspoň mám něco když se mi nechce vařit. Taky když udělám z jablek pyré (normálně nakrájený jablka pár minut vařím) tak toho taky udělám víc a dám do ledničky na svačinku příští den. Na dýl ale do ledničky nic nedávám. Slyšela jsem, že rýže je dokonce nebezpečná, když se skladuje v ledničce. Ahoj Lilu

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.5.05 21:50

Ahoj Lenčo!
Já si uchovávám jídlo v takovejch těch kostičkách na led, je tam výhoda v tom, když potřebuješ jídlo tak si vyloupnu a rozmrazím kolik potředuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.5.05 22:44

Přidávám se k těm kostičkám na led. Syn už je sice větší, takže už příkrmy nevyrábím, ale když jsem vařívala různá ovocná, nebo zeleninová pyré, tak formičky na led se moc osvědčily. Po zmrznutí jsem to vždycky vysypala do nějaké nádobky, nebo do pytlíku a dala zpět do mrazáku. Prý když v jídle není mléko, tak se v dobrém mrazáku dá skladovat až dva měsíce.

Později jsem mrazila i jídla s masem, ale ty jsem v mrazáku moc dlouho nenechávala. Používala jsem na to malé plastikové mističky, přímo vyrobené pro tento účel. Bacha, ale když to ohříváte v mikrovlnce, nemělo by to být v plastiku, lepší je něco skleněného, nebo porcelán.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.5.05 23:20

Ahoj!
Já bych tedy konkrétně banán s mlékem neuchovávala do 2.dne, dost bych se bála pomnožení bakterií… Co se týče zeleninových příkrmů, vařím vždy cca na 5 dnů, a to tak, že rozmixuju, dám do vymytých skleniček od hami nebo hippu, uzavřu a zmrazím. Každý den si pak 1 vyndám a ohřeju ve vodní lázni / nemám MV / a nemusím tedy denně vařit takové malé množství a můžem být déle venku 8) Tvořítka na led jsem taky používala, ale teď už je to málo :lol:
Kimmi a Baru 7 měs.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
474
14.5.05 08:29

Ahoj,
ja take uvarene jidlo pro malou davam do sklenicek od hami, hippu a zamrazim. Vzdy vyndam ten den, jen to co potrebuji.

Banan bych urcite do druheho dne neschovavala, kdyz neco zbyde (malo kdy :) ) dojim to ja :D

Simona&Kristynka(10 mesicu)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
333
14.5.05 17:51

Holky, díky,
jen jsem se chtěla ještě zeptat když zamrazujete tak i brambory ? o zmrzlých bramborách jsem slyšela že nejsou dobrý. dík.
Lenka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.5.05 18:18

Ahoj,
brambory se mrazit nesmí. Jsou pak jedovaté.
Jitka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
614
14.5.05 18:23

Ahoj,
zarazi me ta informace o jedovanych zmrazenych bramborach!! To jsem jeste neslysela. Tyka se to syrovych nebo varenych brambor??? Ja totiz mladymu varim jidlo na nekolik porci, dve nechavam v lednici a zbytek do mrazaku, az nebudu mit chut varit… a normalne varim i jidla s bramobrama!
A ted me napadlo, ze jsem videla prodavat zmrazene francouzske brambory!
Mate o tom prosim nekdo podrobnejsi info???
Predem dekuju
Eliska a Kuba (13,5m)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
150
14.5.05 19:37

Ahojte,
brambory sa nesmu mrazit, respektive zmrznut ak su v surovom stave. V tom pripade sa v nich vytvara latka (neviem ako sa vola) ktora je „jedovata“ - ale nie doslova :wink:
Ak su tepelne spracovane, nemal by byt problem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.05 01:00

Ahojky,
chtěla jsem jen poznámku k těm bramborám.Brambory se samozřejmě zmrazit smí!Jak by se jinak mohly prodávat třeba hranolky a jiné polotovary?Jinak pokud přemrznou syrové brambory,jsou nasládlé NE JEDOVATÉ!!! :! Jediné nebezpečí je v naklíčených bramborech,tj. přímo v klíčcích.
A ještě drobnost- banány do ledničky nepatří,jinak zčernají.
Pa Bibi a Valinka.

  • Nahlásit
  • Citovat
294
15.5.05 05:07

HOLKY POZOR! Brambory, které koupíte mražené v obchodě, jsou chemicky upravené a to dost značně!!! Proto jsou mj. hranolky tak nevhodné pro děti. Citlivé děti reagují astmatickými záchvaty. Je to opravdu velké svinstvo.
Co se týče mražení vařených brambor, já to zkoušela a nebyly vůbec dobré. Možná záleží na tom, kolik jich máte ve směsi nebo jak jsou našlehané. Nejsem si tím jistá.
Anka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
291
15.5.05 05:43

Sice nevím nakolik jsou zmražené brambory škodlivé, ale zkusila jsem po Vánocích zmrazit přebytečný bramborový salát a musela jsem to vyhodit, brambory se úplně „rozblemcaly“…lepší slovo mě fakt nenapadá :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.5.05 09:41

Me se zatim nestalo, ze bych mela brambory z mrazaku rozblemcane! A to mrazim jak kasi, tak jidla s kouskama brambor.
Mozna taky zalezi na varnem typu, ne?
Eliska + Kubik

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama