V poledne bez pití?

1234
13.5.05 10:26

V poledne bez pití?

Ahoj, ráda bych věděla, jak je to s pitím po polední zelenince. Náš Matýsek (6 m) má týden v poledne příkrm a vždy ho ještě dokojím, jinak si žádnou tekutinu nevezme. Zkoušela jsem mnoho druhů saviček, moje odstříkané mléko, ale nic, má to v puse jak klacek a prostě nesaje. Po několika týdnech má být příkrm už úplně bez kojení, ale co když bude mít žízeň? Nebo mu stačí to, že je příkrm docela tekutej? Jak ho naučit napít se z flašky, když nechce ani ta pítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
13.5.05 10:32

Tak tohle me taky zajima. Vcera jsem slavnostne do male natlacila 2 hlty cajiku. Ja myslim, ze pit by mel. Uz kvuli tomu, ze za chvili zacnou vedra a potom by mohl byt problem s prijmem tekutin. Proto se to snazim ted naucit Sarlotku. Terik a Charlie 5m a 1t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
13.5.05 10:50

Meduzo zapomeň na poučky a dej mu po jídle napít. Časem se to upraví, naučí se pít něco jiného než tvoje mléko. Moje holka skoro nepila do asi 16-ti měsíců, kdy se to najednou zlomilo a od té doby pije. Sice asi pořád méně než jiné děti, ale zřejmě jí to stačí. (zapomněla jsem napsat, že nebyla kojená, takže u nás to byl opravdu boj o každou kapku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.5.05 11:02

Já bych ho bez pití určitě nenechala, ale těšila jsem se, že alespoň přes oběd nebudu muset být doma na kojení. Za měsíc má brácha svatbu a já chci Matýska vzít samozřejmě s sebou, ale kojit v restauraci se mi nechce. Tak jak ho naučit pít? Čím začít? Ředěný čajíček, šťáva, mlíko nebo voda? Co jim jede nejvíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.5.05 11:03

Ahoj!

Tak já jsem asi do 11. měsíců kojila po každém jídle a i mimo, když měl malý žízeň.
Pokud ho nechceš brzo odstavovat, tak si myslím, že je ještě spousta času na to, aby si zvykl na něco jiného.
Můžeš mu mezitím zkoušet dát pít, ale myslím, že zatím bude ty hrnečky a flaštičky brát jen jako zábavu. Aspoň u nás to tak dlouho bylo.
Takže se tím, co píšou, nezabývej a klíďo po obědě koj. Buď ráda, že mu tvé mlíčko chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
13.5.05 11:04

Ahojky, taky řešíme problém s příjmem tekutin. Malá vůbec nechce pít čajík. Tak abych do ní dostala aspoň nějaké tekutiny, tak jí po jídle dávám jestě 120 ml mlíčka umělého, jinak je to u nás taky boj o každou kapku. Mlíčko jí chutná ale cokoliv jiného mi pít nechce a to jsem už změnila i savičky. Pevně doufám, že se to časem taky upraví. Jo zapoměla jsem napsat, že na snídani a večeři dostává celou dávku mlíčka 250ml+ nějakou kaši. Tak snad za celý den tu ztrátu v tekutinách nemá.
Oli a Kris 8 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.5.05 11:14

Meduzo,

možná budeš mít štěstí a pít se naučí, ale mnoha kojeným dětem trvá hodně dlouho než si zvyknou pít z něčeho jiného než z prsu.
A být tebou zvykám ho spíš na vodičku nebo hodně ředěné šťávy, příp. slabý čajík.
Myslím si, že ho stejně ráda nakojíš (i v restauraci), určitě ho to i více uklidní a bude se mu lépe usínat. Vím, že i mně dlouho trvalo, než jsem překonala ostych a kojila i jinde než doma.
Určitě si tam najdeš nějaký kouteček, kde budeš moct v klidu nakojit.

Tak hodně štěstí s učením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
13.5.05 11:35

Ahoj tak mě začal prcek líp pít asi až ve 13 měsících, to líp je pro mě 200ml tekutiny jiné než mléko. Ale taky to není každý den. Zkoušela jsem úplně všechno, nic nechtěl, nakonec jsem vždy nejvíc uspěla s dětským čajem od Lerosu, neslazeným, a nebo vodou. Ale je to fakt individuální jaké má dítě chutě. Do té doby přes den vypil tak 30ml. Jo a nejlíp se mi napil z hrníčku bez jakéhokoliv pítka, i když toho ze začátku měl víc na sobě než v sobě.
Zdraví Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.5.05 11:47

Tak moc dík za typy, nebudu to lámat přes koleno. Když bude hezky, půjdu s Matýskem někam ven do zákoutí a tam nakojíme, snad to půjde. Jen v těch velkých vedrech, až budeme někdy venku, budu muset vždycky hledat nějaký koutek bez lidí. Já se prostě stydím a Matýsek zase pekelně rozptyluje, když u toho nemá absolutní klid. Dík a snad to brzy vyřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 12:40

Meduzo, to jsi zvládla 6měsíců bez toho, aniž bys ho kojila na veřejnosti? To se asi nikam moc nedostaneš, viď? Já kojím od začátku úplně kdekoliv - teď když je už větší (8,5), vadí jí ten ruch okolo a někdy pije hůř, ale jde to. Když si člověk přes sebe hodí třeba plenu, opravdu není nic vidět a snad to nikoho nepobouří.
Neber mu pití po obědě když ho chce mít a krásně si tu svatbu užijte!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.05 12:55

No, já taky na kojení na veřejnosti moc nejsem, takže bu´d kojíme doma, nebo se někde zašijeme do kouta. V restauraci se určitě najde nějaké místo v koutě, kde se můžeš k okolí otočit zády. Kvůli svatbě nebo kvůli tomu, že chceš od děcka odejít někdy v poledne pryč, ho neodstavuj. Sem tam to vydrží po jídle i bez kojení a nebo než se od něho doopravdy odtrhneš, tak se chytí i flašky. U nás je to to samé, flaška jen v nejnutnějším případě, jinak kojíme i po obídku…
Malá má 10 měsíců

• Citovat
  • Upravit
563
13.5.05 13:00

Meduzo,

to, co se píše v knihách je jedna věc, praxe bývá jiná. Mimo jiné se píše, že tak během 14 dní od začátku přikrmování by mělo jíst dítě celou polední porci - to je asi 150 - 200 g (taky se to uvádí různě). No a my jsme se na těch 150 gramů vyšplhali až po skoro třech měsících trápení, kdy prďolka snědl maximálně několik lžiček. Takže teď si to jídlo užívám, když vidím, že tomu konečně přišel na chuť a otvírá pusu jako ptáčátko.

A bez kojení na veřejnosti bych asi nepřežila, protože ze začátku jedl po hodině, posléze po dvou. Takže pokud jsem nechtěla být jen doma, tak jsem musela kojit kdekoliv :D

Ulrika a Andrýsek (9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.5.05 13:05

Ahoj, já jsem opravdu nikdy na veřejnosti nekojila. Na návštěvách jo, někde v klidu v jiném pokoji, ale venku nidky. Když to někde vidím, hrozně těm maminkám závidím, že to dokážou, ale já ne. Vím, že na tom nic není, ale asi i já na to chci mít klid. Matýsek mívá i 3 hodiny mezi kojením, tak můžu celkem, kam chci. Zatím mě to nijak neobtěžovalo, ale už bych si ráda dopřála delší výlet. Uvidím, jestli to nakonec nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
13.5.05 13:35

Ahoj maminy,
nechci vám brát iluze ,ale děti co jsou déle kojeny ,tak pijí méně .Držím v rukou časopis Laktační ligy MAMITA a tam je psáno: Příjem tekutin jiných než mléko byl statisticky významně nižší u kojených dětí (111 ml/den v 9 měsících a 97 ml/den ve 12 měsících než u nekojených (343 a 313 ml/den). V 9 měsících dosud nedostávalo 17% kojených dětí jiné tekutiny než mléko. Džus pilo mezi 9 a 12. měsícem 32 - 50% dětí, čaj 50 - 88% a vodu nebo (zřídka) minerálku 15- 44%. Průměrné množství džusu u 9-12 měsíčních dětí, které jej pily, byl v rozmezí 38 - 126 ml. Varování před nadměrným příjmem džusů, které se objevuje v doporučeních o výživě batolat pro obavu z vytěsňování jiné hodnotnější potravy se tedy nezdá být opodstatněné.
Máme dodnes problém s pitím Eli má skoro tři roky a když někdy vypije 250-300 ml, tak je to úspěch .Eli se totiž (možná je to pro někoho nenormální) ,ale nám to problém nečiní ,kojí.
proto jsme možná i od dvou let v noci bez plín.
Vše má své pro i proti, ale nebojte se je zcela běžné kojit i po párku k večeři ,či tuňákové pomazánce nebo na oběd po zelí.
Dávejte dětem co si žádají.
 Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.5.05 13:35

Meduzo, já jsem malou naučila hned pít z hrnku, protože z hrnečku s pítkem nechtěla a neuměla pít, tak jsem zkusila hrneček s čistou vodou a hned pochopila, co má dělat. Naučila jsem ji to hlavně kvůli nadcházejícímu létu. Po každém jídle jí dám napít trošky vody, ale jinak prakticky jen kojíme. A kdekoli :D ! Prostě sednu, vykasám tričko a malá sosá, jak je libo :lol: . Samozřejmě se nijak nevystavuji 8O , ale ani neschovávám do nějakých zákoutí.
Zkus to překonat, nic to není, a aspoň můžete být déle venku.
Radka + Stelli 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky