Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
vaříte někdo doma rýžovou kaši? A pokud ano, jak? Začali jsme večer dávat kaši před spaním, ale přijde mi docela pálka je pořád kupovat, Ondra toho sní docela dost. A říkám si, že rýže je dostupná surovina, tak kdybych s ní uměla nějak pracovat
.
Díky.
No asi bych uvařila rejži ve vodě a smíchala pokud máš svoje mlíko, pokud ne tak s umělým a rozmixovala, přislazovat není třeba, v pozdějším věku jsem přidávala trochu ovoce a rozmixovala. A asi je lepší kulatá rýže, ta se líp rozvařuje.
Markéta
nejlepsi je delat v domaci pekarne, jen se tam nasype ryze a naleje mleko
jinak se vari ryze v mlece za staleho michani az to zhoustne a je kase, je to jednoduchy, le musi se to neustale michat
já dělám rýžovou kaši tak, že když mi zbude po obědě rýže, tak jí večer rozvařím v obyč mléce. tak 5-10 min, dosladím a je to. nevím jak je malý starý.....do roka bych to asi dělala z UM,ale otázka co to udělá při tom vaření
to jsem nezkoušela…:)
Já bych nějakou kvalitní rýži rozvařila nebo uvařlila do trochu víc měkka ve vodě a pak umixovala už s MM nebo UM.
Ale jinak jsem do toho roka dělala kaši z instantní už hotové rýžové nebo kukuřičné kaše ze zdravé výživy a MM.
Právě UM a MM by se nemělo vařit, protože pak z toho unikají ty vitamíny, takže já bych vařila ve vodě.
Markéta
Sorry, nějak se mi nezobrazuje metřík. Ondrovi je necelých 8 měsíců, takže normální mléko ne-e.
Možná zkusím rozvařit obyčejnou rýži a rozmixovat s trochou UM, uvidím, co to udělá. Ublížit by mu to nemělo, maximálně mu to nebude chutnat. I když, upřímně, to si u toho našeho Otesánka ani neumím představit ![]()
Přesně tak, mlíko bych pak jen dosypala do hotové kaše, jako když se připravuje k pití. A event. dochutit ovocem, nebo jak jste zvyklí. ![]()
A kolik byste tam toho MM tak daly? Myslím v případě - uvařit ve vodě a přidat MM. Já vůbec neodstříkávám, odsávačku nemám, tak si nějak neumím představit, že bych měla „nadojit“ třeba čtvrt litru MM
A kdy vlastně? Někdy v průběhu dne mezi kojeníma třeba?
![]()
No do ohřátého MM bych sypala instantní rýžovou nebo nějakou kaši, až by to mělo kašovitý vzhled. A mlíka podle toho, kolik dítko sní.
Nebo když bych ho teda chtěla dát do uvařené rýže, tak bych ho použila jako ředící prostředek při mixování rýže. A opět, až to bude mít požadovanou konzistenci a množství, tak hotovo.
Já rozvařila rýži vždy jen ve vodě a nepřidávala jsem nic. Když byl úplně malý, mixované jsem ještě pasírovala, později už jen mixovala ponorným mixérem.
A co nahradit rýži jáhlema??? Nám dr. poradila zařadit další obilninu. Tak to chci zkusit.
Teď dávám rýžovou od Sunarky a je to fakt ranec. A navíc do té krabice to sypou miň a míň. ![]()
Ja vzdy varila jen ve vode,protoze jen kojim,nepotrebovala jsem do toho davat zadne mleko.
Varim takhle jak ryzi,tak jahly,pohanku,spaldu…
Mava píše:
A co nahradit rýži jáhlema???
Jde to bez problémů taky ![]()
Mikulenko, já právě jiné mléko než MM zatím taky nepoužívám. Takže jen rozvaříš, příp. rozmixuješ rýži, bez mléka? Jen ve vodě?