Domácí sladkosti pro dětičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
10.11.09 14:48

Recept na bobonky?
Sem s ním, prosím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 14:51

Semínkové bonbóny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g loupaných mandlí
50g sezamových semínek
50g nahrudo nasekaných lískových jader
50g slunečnicových jader
50g dýňových jader
2 lžičky citrónové kůry

100g hrozinek
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého nového koření
200g bílé čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny semínka nasucho opražit na pánvi a pak smíchat s kořením,přidat rozpuštěnou čokoládu a zamíchat.Dávám do malinkatých papírových košíčků

Místo bílé,chci použít hořkou na vaření. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 14:52

A ještě jsem koukala na tohle a přemýšlela,že bych udělala domácí karamel,ale to bude tak sladké,že to budu dávat opravdu velmi výjmečně :wink:

KARAMELOVÁ DOBROTA -bonbony s burisony-jsou první pryč !

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 pytlíky kupovaných karamelek-prosím vás jen české-ty polské ani nekupujte, jsou děsně drobivé , půlka másla, pytlík bílých burisonů-na tuhle dávku stačí 3/4 pytlíku-letos mám dojem, že snad těch karamelek je v pytlíku míň '-).

POSTUP PŘÍPRAVY

Karamelky rozbalit, dát všechny do mísy společně s půlkou másla a nad párou či v horké lázni zahřívat a zahřívat a míchat a míchat, až se všechno rozpustí a spojí v hladkou hmotu-trvá to opravdu hodně dlouho, snad necelou hodinku-čas doplním, jak to budu dělat a stopnu si jej. Není ale nutné míchat stále jako o život,nad párou se to nepřipálí, takže průběžně důkladně promíchat. Až je hmota úplně hladká a dokonale spojená, vsype se sáček burisonů a důkladně promíchá (burisony zpočátku zůstávají nahoře a do hmoty se jim moc nechce :-)), pak vyložte srnčí hřbet potravinovou folií, hmotu tam přemístěte, přiklopte folií shora a pořádně silou umačkejte nějakým nástrojem, mně se osvědčila dřív palička na maso,vloni jsem to stláčela malým válečkem na těsto širokým asi 8cm, nechejte zchládnout. Hmota ztuhne, pak se nakrájí na plátky ostrým nožem a to je vše. Já bych letos chtěla zkusit nedávat hmotu do srnčího hřbetu, ale přes folii vyválet na obdélník vysoky tak 1-2cm a nakrájet na kostičky. Pak dám foto-povedlo se a je to tak moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.11.09 14:55

Hm, oboje vypadá dobře!
Ve zdravé výživě prodávají tatramelky, myslím tak nějak se to jmenuje, a to jsou ty pospojované burisony.
Akorát je to teda příšerně sladký :poblion: .

Ještě jsem koukla do poznámek a k těm perníčkům přihoď klidně ještě jednu lžičku koření, ať jsou výraznější. Nejlepší je Kotány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
10.11.09 15:18

Netušila jsem, že tak rychle měníš názory.:-) V jednom příspěvku píšeš : „je to moje blbost,že jsem si ho tak blbě naučila“
A v jiném : „ale tohle mě zrovna nepřijde jako něco na čem bych měla lpět,co by mu mohlo do života nějak vadit“ .:-))
Na fotky jsem se nedívala, jen na ty dvě co máš u diskuze, tam se těžko pozná, jestli má tvoje dítě nebo ty dispozice k nadváze. Nicméně i tak podle mě nejsou sladkosti nijak přínosné. Ale je to samozřejmě tvoje dítě a respektuji tvoje názory. Všechny.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 15:32

Já jsem nezakládala tuhle diskuzi,abych se tu s někým hádala o své výchově,ale prosila jsem o recepty.

Ano napsala jsem,že jsem si ho blbě naučila na ňéňo,ale myslela jsem tím,že jsem mu od začátku nedávala třeba ovoce a tak,ale ty kupovaný bonbony a sušenky,což mi poslední dobou začalo vadit a proto se pídím po jiných variantách.myslím si,že když jsem mu to povolila ze začátku,tak teď měnit schéma by z mé pozice rodiče bylo ubohé,proto mu chci nabídnout zdravější variantu.A taky si myslím,že děti by sladkosti dostávat měli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
10.11.09 15:56

Paradise, já dělala v létě želatinové bonbóny z džusu podle jednoho TV pořadu, hodím ti odkaz na i-vysílání…takhle to vypadalo, bylo to i dobré, ale já jsem zmlsaná, takže jsme přisladili…a chce to nějaký opravdu dobrý, chuťově výrazný džus.
Jinak dělám malé zakysánky, malou misku vyložím igeliťákem nebo alobalem, naskládám vždycky vrstvu piškotů a vrstvu zakysané smetany s tvarohem a cukrem.Proleží se to tak za hodinu, vyklopí, Váša to moc rád snídá. :wink: Ale tohle nesplňuje tu podmínku, aby to mohl prcek sníst sám…

ZuzoM, když už jsi v diskuzi o receptech, co přidat nějaký recept

Když už se to nakouslo, u Váši jsem pochutiny hlídala poměrně hystericky a dlouho, teď jsem ve stádiu, kdy mlsá (ostatně já taky a ráda), ale vzhledem k tomu, že sama mám s váhou problémy, přece jen to koriguju.Takže sladkosti přiměřeně a nikdy nenahrazují normální, kvalitní jídlo.Ale normálně spolu pečeme, chodíme na zmrzlinu, dáme si čokoládu…nechci dopadnout tak, aby si pak někde tajně za kapesné kupoval zakázané sladkosti a cpal se tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
10.11.09 16:00

Zapoměla jsem ten odkaz na želatinové bonbóny… :oops: Našla jsem to i jako recept, takže není třeba sledovat celý pořad. 8-)

Želatinové bonbóny z ovocného džusu dle pořadu Šikulové

A foto našeho výtvoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 16:06

Judy děkuju,určitě zkusím,kouknu se po nějakém dobrém 100%džusíku nebo by to možná šlo i z vymačkané šťávy z ovoce ne?To by bylo ještě lepší.

No právě vždyť já s tou nadváhou taky bojuju a právě proto jsem si rozmyslela Davču cpát kupovaným a chci udělat něco doma zdravějšího,taky dávám nejdřív po obědě a za předpokladu,že ho sní celý,to by ses divila jak se potom cpe :lol: Ale kulich je hrozně hubeňoučký,je to hotový koncentráčník jak říká moje máma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
10.11.09 16:14

Paradise, já kupovala stoprocentní rybízový, jahodový a jablečný džus.Z jablečného to bylo hnusné, nejlepší byl ten jahodový…
Já kdysi měla ambice být dokonalý rodič, ale nějak se mi to nepodařilo :mrgreen: .Nejsem stroj, sama ráda mlsám, nebudu dělat, že ne…Váša s váhou taky problém nemá (je mu osm a váží 25kg), pokud se mi podaří, že bude brát sladkosti jako příjemný, nikoli nutný doplněk normáního jídla, tak budu spokojená.Já takhle i vařím…snažím se vařit pestře, ale extrémům se vyhýbám.Zouším i vegetariánské recepty, makrobiotiku, klasickou českou kuchyni…kombinuju to, hlídám spíš kvalitu surovin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.11.09 16:32

krasny tema,
diky za nej, hned jak bude vic casu tak pozorneji juknu na ty vase dobrutky :lol:
Budu moc rada, kdyz se to ujme a prispeje jeste vic lidicek.
Taky se pokusim neco dodat, az bude cas a ditko nebude vyzadovat tolik pozornosti jako dnes.
Uz si to pridavam k oblibenym diskusim :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 16:48

Ještě jsem objevila toto,taky by mohlo mít úspěch s několika úpravama a správným výběrem surovin,přizpůsobený pro děti :wink:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.11.09 16:55

tak mi děláme doma vločkový koláčky - 100 govesné vločky,100 g hery, 100 g hl mouky, lžička práčku do pečiva, skořice, 2 lžíce kokosu. Udělají se z toho placičky a doprostřed se dá trošku marmelády. Je to mňamina a podle mě docela zdravé. Pečeme i na vánoce jako cukroví. Jo a výhoda je že je to děsně rychlé, hmota se jen rozdělá a peče se to cca 20 minut. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.11.09 17:02

Panuško a jen myslíš,že to 1,5roční brouček rozkouše,já si nepamatuju recept,ale dělali jsme něco podobnýho a bylo to jako žvýkačka,ale třeba máš lepší recept nevím :wink: :lol: Každopádně to zní taky dobře,asi budu zkoušet postupně a uvidím,co nejvíc zachutná :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.11.09 17:19

Paradise já mám jeden recept,nevim jestli u Vás zabere,ale když mu dám jakékoliv ovoce řeknu tady máš bonbon tak je spokojenej :lol: :lol: :lol:

http://www.poslirecept.cz/…ro-deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko