Domácí sladkosti pro dětičky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí sladkosti pro dětičky
Ahoj,potřebovala bych poradit,Davča začíná vyžadovat nějaké ty dobrůtky,vzhledem k tomu,že se mi nechce moc kupovat želatinové medvíky,různé sušenky apod. z důvodů,že v tom je spousta cukru,éček a bůhví čeho ještě,ráda bych mu udělala nějaké měkké bonbónky nebo sušenky doma,kdy budu vědět,co jsem tam dala,ale nemám žádný recept nebo inspiraci,poradíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nasuš si ovoce, jablíčka, hrušky, švestky, to u nás letí. Narozdíl od kupovaného není sířené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to právě máme,ale náš kulich to boužel nepovažuje za mňamku,je to moje blbost,že jsem si ho tak blbě naučila,ale on pak dokáže donekonečna chodit a na celý barák křičet ňéňoooo (to je jeho výraz pro něco dobrého)Zkoušela jsem sušené i syrové,ale jeho to neuspokojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem opravdu něco co by se bonbónkům nebo sušenkám podobala,abych ho tím obalamutila,nechci ho tím cpát nějak moc,jen opravdu,když si vzpomene,abych měla po čem sáhnout
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba peču,to on má rád,ale zase je problém,že se poslední dobou chce krmit jen sám a u stolečku moc dlouho nevydrží a pak chodí všade a všade drobí a dělá bordýlek,achjooo jsem asi moc náročná,co?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fakt? To moje holky se můžou po něm urvat.
Pak ještě kupuju občas ve zdravé výživě ovocné želé bonbony barvené a ochucené jen ovocnou šťávou.
Receptů na sušenky najdeš určitě spousty, když použiješ hnědý cukr, tmavou mouku, tak budou určitě zdravější než kupované.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
právě to bych chtěla použít ty zdravé suroviny a dát mu to místo těch kupovaných,jen se mi zatím nepovedlo nic moc objevit,tak jsem myslela,kdyby někdo měl nějaký osvědčený recept ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KDyž jsem koukla na mmb do receptů, do názvu zadala sušenky, tak je jim tam fakt spousta.
Ještě burizony mě napadly. Ty se lehce ze země seberou nebo vysají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Nic zdravého ani extra nedoporučím, jen se podělím se vzpomínkou že u nás frčelo Lipo. je to malý a dlouho to v puse nevydrží ( žádný dlouho cucavý na zoubky). A nejlepší byly Besipky ty se dali navléknout na malíček a pohrát si.. úplně jsem na ně dostala chut..Tak snad někdo poradí něco zdravého..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba perníčky? Já je zrovna nemusím, ale babička Tomíkovi napekla ve tvaru autíček, no a hned byly pryč. Takže letos budu péct perníčky na vánoce i já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Makino no vidíš mmb mě nenapadlo,díky jdu na to mrknout ![]()
Lizbeth,když to já právě nechci no,koupit můžu cokoliv,ale chtěla jsem,aby to bylo jakš takš zdraví a hlavně domácí,navíc po mých zkušenostech s lentilkama,se do tvrdých bonbónků ještě dlouho nebudu pouštět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alenko to by šlo a nemáš nějaký recept,aby byli ty perníčky po upečení hned měkký a dali se jíst?My co děláme,ty se musejí nechat minimálně 14dní odležet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PERNÍČKY ihned k jídlu
80 dkg hladké mouky
28 dkg cukru moučka
12 dkg másla
4 vejce
4 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
1 lžička kakaa
pečeme 150 stupnů, po upečení horké potírat žloutkem s vodou
těsto nechat 24 hodin nechat uležet před pečením v lednici, zadělávám bezpracně v pekárně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že bys ho hlavně neměla nechat si něco vynucovat jekotem.:-)) Začíná to mňamkou a končí bůhví čím.:-) On to samozřejmě zkouší a když si to vyječí, co by to příště nezkusil ječet víc a déle. Tyhle mńamky nejsou zdravé ani na zuby a ještě bude vypasený. Naší malé budou za chvíli 3 roky, bonbony vůbec nekupujeme a nedáváme, občas dostane za odměnu kousek čokolády. Používali jsme jí třeba jako motivaci k nočníkování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maki děkuju,už zadělávám v pekárně a už mám vypsané aj nějaké recepty na bonbónky a sušenky. ![]()
ZuzaM no tak myslím,že kdyby ses podívala jak moje dítě vypadá,tak uvidíš,že je z těch kteří mohou snít tuny sladkostí a nebudou VYPASENÝ.A omlouvám se,ale já chci svému dítěti dopřát mňamku,ale prostě jen trochu zdravější než se koupí v obchodě a osobně si myslím,že je úplně stejné se nechat dítětem ukecat jako ho podplácet.Spousta holek tady ví,že já jsem zrovna z těch co má tvrdou výchovu dítěte,ale tohle mě zrovna nepřijde jako něco na čem bych měla lpět,co by mu mohlo do života nějak vadit,proto se pídím po jiné zdravější alternativě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit