Co a kolik vám jedí děti v 9 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček v 9m
Holky,
jen tak pro porovnání, co a kolik vám jedí - jedly děti v cca devíti měsících? Mám holčičku, do půl roku plně kojená, porodní váha 3250g, v devíti měsících má cca 9kilo, 70cm.
Teď to vypadá asi takhle:
7 - 7.30 kojení
kolem osmé, půl deváté pár soust chleba nebo rohlíku s Ramou, Florou, máslem..
10 - 10.30 má 100 - 150g ovoce (nastrouhané jablko, banán, přesnídávka…)
Od jedenácti do půl jedné většinou spí a pak má oběd - odhadem 150g, někdy víc, někdy míň, prostě kolik sní, většinou vařím, někdy má skleničku, jí tak nějak vše - brambor, rýži, těstoviny, maso krom vepřového a uzenin všechno, tzn. krůtí, králičí, telecí, hovězí..sem tam jehněčí (to spíš skleničkové), kuře buď skleničkové nebo když seženu kvalitní od známého řezníka..zeleninu běžné druhy jí normálně.
Po třetí hodině má svačinu, většinou bílý jogurt (hollandia, activia, selský, bio apod..), někdy samotný, dost často do něj nalámu jednu dvě dětské sušenky, po samotném dost ublinkává, vyjímečně dostane ochucený (ne typu Dobrá máma
)
Pak tak hodinu spí…
V šest má kaši, nejčastěji rýžovou, rýžovo - kukuřičnou nebo pšeničnou Sunarku, mléčnou, někdy s nastrouhaným čerstvým ovocem, pokud měla dopoledne přesnídávku..
V půl osmé se koupe, nakojím a jde spát,
v noci se kojí 1-2×.
Přes den do ní nacpu tak 125ml jablečného čaje od Hippu, případně ředěné šťávy - samozřejmě jsem se snažila, ale z čisté vody se jí zvedal žaludek, neslazený čaj do ní nedostanu ani omylem, vydržela nepít pět dní a pak jsem už vyměkla já. Postupně dávám čaje míň a míň a doufám, že se k samotné vodě propracujeme.
Mimo to dostane občas něco do ruky, kukuřičné křupky, rohlík apod, ale to nejí, spíš žužlá a okusuje.
Sunar ani jiné Um nepije, tak jsem zvědavá, co budem dělat až odstavíme
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, myslím, že ti jí úplně ukázkově a že máte to správné složení jídelníčku. My si to můžem nechat jen zdát - malá má taky 9 měsíců, ale málo jí a hodně se kojí. ![]()
Možná by v poledne měla mít 1× týdně vařený žloutek (10 min.) a na ten rohlík k snídani může mít i žervé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, žloutek jednou týdně má, někdy 2×, když vařím dvě porce naráz..my jsme s tím pečivem začaly hodně nedávno, tak jsem zatím zkoušela jen to máslo a margarín, ale žervé, lučinu brzy taky zkusíme..
S tím kojením, nám se to povedlo takhle zajet až v posledním měsíci, někde jsem tu reagovala na diskuzi Kolik kojení v 8m a to se mi kojila ráno, dopoledne, jednou odpoledne, na noc a tak 3× v noci, já už kojením zhubla 20kilo (to si rozhodně nestěžuju
), ale začínám to odnášet fyzicky, cítím sama na sobě, že tak moc kojit bych ji už dlouho nevydržela, jsem za tohle moc ráda..ale i tak mi přišlo, jestli nemá málo mléka, nebo něco nechybí, případně jestli nedlabe moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 3letého chlapečka a jedenáctiměsíční holčičku.Myslím,že jídelníček máte ukázkový.
Malá je taky ještě kojená.Vstává okolo sedmé hodiny,nakojíme.
Kolem půl osmé má snídani.Dostává kukuřičné křupky nebo rohlík s trochou sýru žervé nebo cattage přírodní.Má to moc ráda.Byla do šesti měsíců plně kojená.Odmítá dětské kaše a přesnídávky.Jedla je snad jen první měsíc po zavedení příkrmů,pak je přestala chtít.Jediná kaše,kterou sní,je Nestlé nemléčná zdravé zažívání švestková nebo mrkvová připravená ve vodě.Ovoce jí v kouscích čerstvé.Nemá prostě ráda sladké jídlo a rozmělněné jídlo.
Po snídani odvádíme starší dítě do školky.Na kočáře někdy mlsá rohlík,někdy kukuřičné křupky nebo i kousek banánu.V létě jedla i jiné měkké ovoce v kouscích-broskve,švestky
Pak podle chuti kojíme nebo čaj.
Na oběd většinou vařím a příkrmy si zamrazuji nebo zavařuji.Někdy používáme i skleničky.Má ráda masové polévky se zeleninou a drobnými těstovinami,rýži s masem a se zeleninou,brambory.Prostě klasika.Vždy se snažím,aby oběd obsahoval přílohu,maso a zeleninu.Maso kuřecí nebo krůtí,někdy hovězí,vyjímečně vepřové.Měla už i filé pangasia.Zeleninu mrkev,pórek,cuketu,petržel,celer,brokolici.Nemá ráda špenát.
Na svačinku dáváme taky bílý neslazený jogurt typu Activia,holandia.Někdy do něj přidám svoje pro ni zavařené ovoce nebo dětské sušenky.Já se přiznám,my jsme Dobrou Mámu zkoušeli,nejedla to.
Mezi jídly vždy kojení,čaj,podle chuti kukuřičné křupky.
Na večeři buď podobně jako snídani,nebo polévku,nebo tu nemléčnou kaši,kterou jí.
Před spaním ještě kojíme.Někdy kojíme jednou v noci,většinou ale celou noc spí.
Já se zase tak moc neřídím poučkami a tím,co dítě může a co by nemělo.Nesrovnávám.To nadělá víc škody než užitku.Ze zkušenosti vím,že každé dítě je jiné.Starší syn byl taky půl roku plně kojený,celkově přes 2 roky.Ten naopak měl rád kaše,přesnídávky,masu a zelenině moc nedal.Pak se to najednou zlomilo a dnes jí skoro vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, myslím, že jídelníček máte ukázkový, včetně pitného režimu. Já už tedy nekojím. U nás je to tak, že mezi 4 a 5 ráno dostane malá mléko (asi 240 ml)
kolem 8 hod.přesnídávka, někdy jogurt, někdy kaše, chleba s máslem, lučinou, sýrem Kidiboo
kolem 12 hodin oběd (různé masozeleninové doma dělané blivajzky, někdy čočková kaše, masozeleninová kaše z vloček, svíčková pro děti, třeba rajská jí moc nenadchla atd.)
kolem 15.30 sváču, podle toho, co měla dopoledne, tak něco jiného
nekdy mezi tím ještě chleba s máslíčkem a sýrem
v 19.00 - 20.00 mléko zase 240 ml
potom spinkat
Má zítra 10 měsíců, 77 cm a 10,5 kg.
Za den vypije ještě tak 600 - 750 ml čaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky okolo 6 svtáváme . To je první kojení. PO 3 hodinách buď ovocnoupřesnídávku, nebo bílí jogurt s ovocem po případě, pečivo s lučinou.
Pak následuje spánek někdy půl hodinky někdy i hodinku a půl. K obídku zeleninu, cca 3× týdně s masíčkem, rýže jí moc nejede občas jí propašuju , těstoviny, kuskus, ovecné vločky, -.. dá e říšt skoro vše.¨Sní toho podle potřeby.
Po 2 hodině sváčy obněna raní svačiny,pokud měla ráno ovoce tak odpledne nějaký mléčný .. jodgurt..
první večerě mléčná obilná mléčná kaše, a kojo, V noci většinou nekojíme, někdy ano jen jednou.¨
Mezi jídli si někdy dá bbe sušenku.., mandarinku nebo nco jiného…Trvalo nám víc než 2 měsíce než jsme se pořádně rozjedli .. myslím tím obědy ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě pití vypije tak 500ml za denně někdy méně, většinou dětské čaje popřípadě ovocné naředěné šťávičky, odťavněné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, malý měl v 9 měsících 10 kg a 78 cm. Nebyl kojený - bohužel. Jídelníček jsme moc nezměnili, jen teď už papká úplně všechno.
Vstáváme v 7:30 - Snídaně - chleba, rohlík s máslem, sýrem, lučinou, někdy dáváme dětskou šunku…
V 8:30 dostane ovoce - banán, jablíčko nebo, co je po ruce…
11:30 dostane polévku
Pak jde spinkat a po probuzení se naobědvá kolem 13:00… Vařím cokoliv a rybu jsme v 9-ti měsících taky zkusili a bylo to v pohodě. Jinak jsem vařila - malej mi ty skleničky prostě nechce… třeba miluje nenamazaný palačinky…Veškeré omáčky, brambory, karboše, těstoviny, rejži…
Kolem 15 hodiny jogurt - jakýkoliv… Miluje Lipánky, pribiňáky, activie, termixy, různé tvarohy…
kolem 17:00 přijíždí přítel a jsou zvyklý spolu večeřet - takže dostane, to co měl k obědu…
V 18:30 se chodíme koupat a kolem 19:00 spí… Dostává do flašky řidší kaši, bo mléko…
Jinak pije neslazený čaj, nebo zředěnou šťávu… Občas děláme k snídani, bo na sváču kakao… Ale dobrých 5 lahví (360 ml) denně vypije…
Ještě jsem chtěla říct, že někdy papká ukázkově a jindy má třeba 3 dny období, kdy nechce jíst nic… A jen tak jako zobe sem tam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,tak ted jste mi vyrazili dech tímto tématem a hlavně co jí prckové ke snídani.Lukáškovi je 8,5 a ke snídani má stále UM(Nutrilon Allergy care)je pravděpodobně alergický na mléko.Myslíte že bych mu mohla dávat rohlík s něčím,al teď mě nějak nenapadá co mu mám na to dát když nemůže nic mléčnýho.Malej má 7 zubů tak si myslím že by snad i rozkousal.Já zavádím nové jídla pomalu kvůli alergii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám mimčo taky téměř 9měsíční,ale koukám,s jídlem jsme pozadu - taky nemáme žádný zub,takže o kousání chleba nemůže být řeč..
6h - UM Nutrilon,cca 210ml
10h - bílý jogurt,nejčastěji aktivia,je nejmenší
12.30h - masozeleninový oběd
16h - ovocná přesnídávka
19h - kaše cca 240ml
a v průběhu dne kukuřičné křupky,po těch se může užrat ![]()
pití - u nás hrůza, 100-150ml čaje od Hami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
befana:tak my to máme podobný jako vy ten jídelníček vlastně stejný.taky dostává křupky přes den a pije čaj a někdy šťávičky.Ale tak od 10 měsíce mu chci začít dávat rohlík s něčím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme to podobně… ráno a v noci kojení, když je málo MM, tak Sunar, jinak snídaně a večeře kašičky Sunárek, Hami, spíš ty rýžové, kukuřičné, většinou spíš bezlepkové (máme alergii v rodině, tak s tím nespěchám), oběd - masozeleninové kaše (vařené nebo skleničky, maso všechno libové, brambory nebo rýže, mrkev, květák, brokolice, červená řepa, co mám doma). Odpolední svačinky, zelenina ve skleničkách, ale jen proto, že nemá rád kyselé ovoce (což je podle něj všechno ovoce ![]()
Malý má 8,5 měsíce a s jogurtem a chlebem ještě čekám… jasně, že dám ochutnat chuť jogurtu nebo kůrky, když lezou zuby. Jinak kukuřičné křupínky taky miluje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a mělo dítko nějakou reakci třeba ekzém,nebo po jídle mu něco vyrašilo.protože my máme ekzém teď teda už 3 měsíce máme klid.Ale dávám ntrilon allergy a přemýšlím jestli vůbec tu alergii na to mlíko má.a já bych mu tak ráda dala třeba jogurt,ale bojím se tak to radši nezkouším ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my ekzémy moc nemáme… i když před nedávnem jsme řešili červenou vyrážku/pupínky kolem jednoho oka, ale není jasné, z čeho to měl/má. Ale ani v rodině ekzémy netrpíme. Alergii na mléko bych u nás čekala spíš ve stolici… Je vidět, že když dávám víc Sunaru, tak malý má stolici řidší a žlutou. Když je Sunaru málo a víc pevné stravy, tak je tuhá a zbarvená podle jídla :-/ Jinak u nás se v rodině alergie na mléko a mouku projevila u jeho bratrance taky ve struktuře stolice, příliš mnoho kvasinek, ale tam je ještě jiný problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
abych řekla pravdu tak budu ráda až půjdem na ty testy na co je vlastně alergickej.protože některý jídla mů vůbec nedávám a třeba bych i mohla,protože jíme pořád to samý dokola,ale jemu to je jedno hlavně když něco jí.Ale kvůli vítamínům a tak.Protože vápník je v mléčných výrobcích nejvíc a v zelenině žádná sláva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit