Co a kolik vám jedí děti v 9 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, tak my to máme asi takhle :
7 ráno - kojení
8 - pulka velké Hollandie (dnes jsem tam hodila 2 piskoty, ale jinak to má jen tak)
svačina - tu většinou zaspí, pokud je, tak jen oloupané jablko do ruky, kousek banánu do ruky, malý kousek chleba bez kůrek s lučinou/obyč máslem.
12 - oběd, klasika brambory se zeleninou a masem, nebo vajíckem, testoviny, rýža, no prostě domácí blivajz - celý hluboký talíř (nevážila jsem, předpokládám že cca 300-350gr
)
15 - odpolední svačinka - obdoba dopolední sváči, často rohlík do ruky, ovoce, frutapura, jogurt.
18 - domácí kaše (např. krupice rozmíchaná v sunaru s banánem a hruškou apod.), popř. to samé co měl k obědu.
19- kojení
v poslední době opět vyžaduje noční kojení.
Ve dne pije málo - asi 50ml pouze čisté vody z kubíkového ventilu (ten sportovní čudlík, vždyť víte)
takže všechna jídla má takový polívkoidy, snažím se mu dodat ty tekutiny.
Oproti nejedlíkům my máme naprosteho otesa (i když váhově je spíše drobnější, asi 8500). Pokud dám mín jidla (např 200gr sklenička) a dělám, že už nic nemám, ukazuju prázdnou sklinku začne šílený ryk..vždy musím mít v záloze jogurt, banán..
takže tak..
![]()
jo, k těm zubům - řikala mě doktorka že to, jak má jídlo vypadat (pyre, kousky) nezávisí na tom, zda kojenec má či nemá zuby - tzn. pokud dostává příkrmy klasicky od 6u.m. měl už by mít v 9ti rozmačkané vidličkou a nikoli mixované. Že proste bude kousat zuby-nezuby.. ![]()
Kdesi jsem zase četla že se nemá mixovat vůbec, že se jim pak nechcou žmoulat ty kousky, ale my přešli v poho z pyré na kousky..
Martin má 4 zuby a když si to tak vemu, tak stejné jima nekouše..kouše se spíš stoličkama, ne? on si spíš ukousne (křupku, rohlík) a pak to tak ňák požvejchá.
sory za romána..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dáváte gramů na jednu porci jídla?Já dávám např oběd kolem 200-250 gr myslíte že je to málo?Někdy mi to sní a někdy ne a někdy by jsi ještě dal.Ptám se proto ,protože je protivnej a zjišťuju proč,jestli mu teda neschází jídlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, myslím že to záleží od kusu. U nás když nemá dost začne hned ječet.
Ale neřekla bych že je protivnej kvuli nedostatku jídla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petro: domácího oběda mě jí tak kolem 200g,ale kupovanou skleničku 190g do ní málokdy natlačím ![]()
Začala jsem trochu zeleninky pomačkávat vidličkou,a vypadá to na dobré cestě
. Už jsem myslela,že budu celý dětství mixovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ondra sní kupovanou skleničku celou (190 nebo 200g), většinou k ní ještě přidám třeba uvařenou bramboru nebo trochu rýže. A doma vařeného ještě víc
. Zeleninu taky teď jen mačkám vidličkou, větší kousek občas z pusy rukou vyloví a reklamuje, ale jinak dlabe krásně
.
Jen mám pořád pocit, že jí stále totéž, ach jo.. ![]()
A pořád je taková nudle hubená… klikař jeden, co já bych za to dala. Chuť k jídlu má po mně a rychlé spalování po tatínkovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katka:tak to máme stejný děti.lukáš toho sní jak za dava a je pořád hubenej taky to má po tatínkovi.a co já bych zato dala na mě se objeví i rohlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já malýho kojila jen 3měsíce a stejně jsem musela přikrmovat sunarem.
Jídelníček skoro na 9 měs.:
Budí se kolem 4h. - vypijela 120-200ml sunaru,podle toho jako moc je probuzený.Jinak od zavedení příkrmů odmítá sunar a jiná UM.
8.-9.h. jogurt (dávám dobrou mámu jí všechny - asi mi někde uniklo proč nedávat)
12.h. vařím nebo dostne skleničku......pangase(ryba),kuřecí,hovězí,kralíčí, telecí …vepřoví a uzený nedávám.Zelenina - pórek, mrkev, celer,pertžel,lilek,cuketa,brambor,zelené fazolky,čočku.
15-15.30 domácí(od prababičky) ovocná přesnídávka s piškotem, ovocné pyré nebo smetánky
18.30-19.h. večeře a to dáváme jakékoliv ovocné,obilné kaše a pokud jednou za čas dělám staršímu krup.kaši,tak si ji dá taky.
V průběhu dne má kousek rohlíku nebo kukuř.křupky
Jinak s pitím tj. horší vodu nechce, čaje moc taky ne,spíš šťávy a je to fakt úspěch když za den vypije 250ml.
…jak tak čtu,tak začnu dávat žloutek a žervé.. ![]()
Važíme 11.5kg a měříme 80cm (porod.váha 4,24kg a 54cm)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NikolaM - podlě mě a upozornila mě na to i doktorka, nemá Dobrá máma s jogurtem moc společného. Jogurt má obsahovat jen mléko nebo smetanu a živé kultury. Porovnej schválně Dobrou mámu a např. Klasik nebo Hollandia jogurt. Snažím se malé dávat co nejméně škrobů, zahušťovadel, aromat atd. - v životě si toho pak jěště užije, tak dokud to můžu ovlivnit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikola:ahoj chci se zeptat jakým způsobem vaříš čočku a jiné tyto luštěniny pro malýho.vaříš to úplně doměkka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čočku vesměs rozvařím. A fazolové lusky stačí nechat projít varem a rozmačkám. Pepča má 6 zoubků,takže se snaží kousat.
Ale upozorňuji, že čočku v tom stavu, ve kterém ji sní tak se mu objeví v plínce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si pořád myslela, že je to pro děti vhodný, když jsem na obalu nenašla žádný éčka+ ta reklama.Tak přesedláme na lepší mňamky.Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Niky, dobrá máma je blivajz. Zahuštují to nejakým škrobem..a přitom delaji reklamu jaká je to dobrota.
Kup mu normálka Klasika a oslad mu to banánem, nebo klidne troškou domácí marmelády jestli je zvykly na sladší. myslím, že furt lepší jak máma.
U nás teda vede Chocensky max a aktivie.
K tomu, že sní více domácího než kupované - četla jsem nejaky test, ve kterém se prokázalo, že sklinky mají vetsi kalorickou hodnotu. Taky je tam neco pridane na slepení - hroznová štava např..(čtu to v etiketě hami rýže s kuřecím).
Janac
- Citovat
- Upravit
složení dobré mámy vanilkové :
Složení
•mléko •cukr •cukr ( součást zahušťovací složky 5% ) •přírodně identické aroma ( součást zahušťovací složky 5% ) •přírodní a přírodně identické banánové aroma ( součást zahušťovací složky 5% ) •E330 Kyselina citronová ( součást zahušťovací složky 5% ) •citrát sodný ( součást zahušťovací složky 5% ) •E150 Karamel ( součást zahušťovací složky 5% ) •E100 Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) ( součást zahušťovací složky 5% ) •kukuřičný modifikovaný škrob ( zahušťovadlo ) •želatina ( zahušťovadlo ) •vanilin ( zahušťovadlo ) •jogurtová kultura ( zahušťovadlo )
aktivie višnová :
Složení •mléko •višně ( součást višňové složky 15% ) •cukr ( součást višňové složky 15% ) •E440 Pektiny ( součást višňové složky 15% ) •kukuřičný modifikovaný škrob ( součást višňové složky 15% ) •aroma ( součást višňové složky 15% ) •E331 Citronany sodné (Citráty sodné) •cukr •mléčná bílkovina •E440 Pektiny •jogurtová kultura •bifidokultura •E415 Xanthan ( součást višňové složky 15% ) •E163 Anthokyany
chocensky max s boruvkama :
Složení
•smetana •cukr ( součást borůvkové složky 16% ) •borůvka ( součást borůvkové složky 16% ) •aroma ( borůvkové, součást borůvkové složky 16% ) •živá jogurtová kultura
V tomto srovnání me vic nez ta máma vadí aktivie - a to konkretne ty anthokyany - je to to cervene/modre barvivo. V čr se nesmí používat do detske vyzivy.
Kazdopadne jak vidno, u chocenaku to jde i bez nich - no, mozna není tak kráásne višnově červenoučky, že?
ony se ty nase decka zachvilu budou stejne zivit lizatkama a bramburkama (když jim to budem zakazovat tak mozna jeste vic) Ale do toho jednoho roku bych na to fakt hleděla.
Jinak me teda uplne mrazí když je ve slozeni jogurtu želatina(máma)..brrrr.
![]()
Janac
- Citovat
- Upravit
Jidelnicek ukazkovy mame take takovy,
akorad od ukon.8mesice nekojime,takze rano 180ml UM a vecer 210ml UM na spani.
zloutek nedavam (zatim) ale do vareneho jidla davam 1 lzicku kvalitniho olivoveho oleje
Chleba s maslem taky nedavam,rohlik ano.
Zubu mame 6 takze kousene o 106 ![]()
ale porad mixuji jen vic na hrubo.
pa pa
- Citovat
- Upravit
Nikynko, tak to me zajima..z ceho ti pije ten sunar..?
A vzal hned první kterýs mu nabídla? Ja zkousela Hami mléko a jeste Sunar (Helo) a prská.
Ale nechci už ucit na lahev..má 10m
Díky
J.
- Citovat
- Upravit