Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
https://www.sancedetem.cz/…ani-215.html
neodpustím si, co trochu zagooglit. Chceš-li dát dětem dobrý základ, asi bs sama měla vyhledat informace. Promiň za upřímnost a uštěpačnost ![]()
Díky za odkaz. Opravdu jsem zatím nehledala, protože je to ještě daleko. Ale napadlo mě, že nějaké jiné maminky učí svoje děti doma a tak by k tomu měly i zkušenostní rady
![]()
S tímhle neporadím. Ale čekej, že dostaneš nejspíš sodu. Z jakého důvodu chceš děti vyučovat sama? Děti potřebují kolektiv, poznávat nové děti, začlenit se…
@Anonymní píše:
S manželem jsme se domluvili, že se po rodičovské nevrátím do práce a zůstanu doma s dětmi, abych je vzdělávala sama a nemuseli absolvovat obvyklý vzdělávací režim. Sháním k tomu podrobné informace, protože i když to ještě nespěchá, chci být připravená dopředu.Co jsem zjistila, musím najít školku /školu, která s tím bude souhlasit a jednou za půl roku přijít na přezkoušení. Máte k tomu někdo další informace? Třeba jestli si mám dodělat pedagogické minimum a tak…
Anonym, jsou tu osobní informace.
aby děti nemusely… začala bych tím… ![]()
Na FB je skupina domaci a komunitni vzdelani, tam ti hodne poradi. Jinak jsou skoly, ktere sdruzuji deti v domacim vzdelanim napr. Brezova nebo Teptin. Jinak se priprav, ze nejtezsi jsou reakce okoli i rodiny, ale zase zjistis, ze je spousta super lidi, kteri to maji stejne.
Aneb „Chci učit děti doma, ale sama neumím ani shodu podmětu s přísudkem“. ![]()
Nejdřív si ujasni, zda máš na to děti naučit vše co mají. Na prvním stupni se učí například gramatika.
Za rady děkuji. Vzhledem ke všeobecné náladě tady důvody vysvětlovat nebudu, nicméně kolektiv dětí zajistím jinak.
Představte si, že i mé učitelce češtiny se párkrát za život povedlo napsat pravopisnou chybu. Ještě že ji osobně neznáte, to by chudák skončila na pranýři.
@Anonymní píše:
Za rady děkuji. Vzhledem ke všeobecné náladě tady důvody vysvětlovat nebudu, nicméně kolektiv dětí zajistím jinak.Představte si, že i mé učitelce češtiny se párkrát za život povedlo napsat pravopisnou chybu. Ještě že ji osobně neznáte, to by chudák skončila na pranýři.
Hele, udělej co chceš - ale já bych si to jako kantorka, a fakt docela dobrá dlouholetá kantorka, vážně netroufla. Není to taková sranda jak se zdá…
Všichni vidí Ester Ledeckou - ale většina dětí dopadně spíš jako Půlnoční Bouře.
@Regina Hero píše:
aby děti nemusely… začala bych tím…
@radkka píše:
Aneb „Chci učit děti doma, ale sama neumím ani shodu podmětu s přísudkem“.
vy jste ale rypny
, i sem, y tam, hlavně že bude dítě uchráněno toho hrozného klasické vzdělávání ![]()
@SAJ
Moje mamka je učitelka. Vím z první ruky, že to není legrace. Úspěch Ester Ledecké s naším rozhodnutím nemá nic společného. S manželem jsme se na tom domluvili už dávno.
@Anonymní píše:
@SAJ
Moje mamka je učitelka. Vím z první ruky, že to není legrace. Úspěch Ester Ledecké s naším rozhodnutím nemá nic společného. S manželem jsme se na tom domluvili už dávno.
Z první ruky to budeš vědět, až to sama vyzkoušíš. Zkušenosti tvé mamky jsou zcela irelevantní.
Teď je to módní trend, zkouší to hodně lidí.
Nebudete tak ani první, ani poslední, a já držím palce, ať vám to děti jednou nevyčtou. Já jdu úplně opačným směrem, takže k domácímu zvdělávání velké sympatie nemám, ale není to moje věc.
Máme svobodu.
@terinka4444 píše:
vy jste ale rypny![]()
, i sem, y tam, hlavně že bude dítě uchráněno toho hrozného klasické vzdělávání
No, vidím to v živých barvách, máma o lekci před dítětem ![]()
@Anonymní píše:
S manželem jsme se domluvili, že se po rodičovské nevrátím do práce a zůstanu doma s dětmi, abych je vzdělávala sama a nemuseli absolvovat obvyklý vzdělávací režim. Sháním k tomu podrobné informace, protože i když to ještě nespěchá, chci být připravená dopředu.Co jsem zjistila, musím najít školku /školu, která s tím bude souhlasit a jednou za půl roku přijít na přezkoušení. Máte k tomu někdo další informace? Třeba jestli si mám dodělat pedagogické minimum a tak…
Aby dítě nemuselo projít klasickým vzdělávacím systémem, lze to řešit i jinak než domoškolou (je to opravdu hodně náročné a nezvládne to každý, já bych si na to v životě netroufla). Zkus se porozhlédnout po okolí, zda nemáte někde nějakou alternativní školu, co třeba využívá jiné styly výuky, nebo komunitní školu.
Mrkni tady: http://docasnazahrada.4fan.cz/…ni-principy/
S manželem jsme se domluvili, že se po rodičovské nevrátím do práce a zůstanu doma s dětmi, abych je vzdělávala sama a nemuseli absolvovat obvyklý vzdělávací režim. Sháním k tomu podrobné informace, protože i když to ještě nespěchá, chci být připravená dopředu.
Co jsem zjistila, musím najít školku /školu, která s tím bude souhlasit a jednou za půl roku přijít na přezkoušení. Máte k tomu někdo další informace? Třeba jestli si mám dodělat pedagogické minimum a tak…