Domácí zmrzlina

6429
30.4.06 20:42

domácí zmrzlina

Ahojky,

děláte někdo doma zmrzlinu (ne ve zmrzlinovači), ale jen obyčejnou nějakou prima směs že dáte do těch nanukových držáčků a zamrazíte?

Jakou tu směs děláte?

• Jak to z těch nádobek vyndaváte?

Já do nich zkusmo dala jen ovocný tvaroh z kádinky a nejde mi to vyrvat ven :-) Ani když jsem to namočila, tak to nešlo… Nezkoušela jsem to moc dlouho a vrazila zpět do mrazáku s tím, že počkám na vaše rady :-)

Zdravým zmrzlinám zdar,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1060
30.4.06 21:21

Ahoj! Já dělám - když jsou - borůvkovou. Ušlehám smetanu do tuha a zamíchám do toho rozmačkané borůvky a osladím. Dávám to normálně do kelímků od jogurtů a doprstřed vrazím špachtli od nanuku. Letos to zkusím s jahodama - teda když vydrží. Já to vždycky sním v tom polotuhém stavu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
30.4.06 22:27

Ahoj,
my to delame jinak-bez spejle- ke spotrebe ihned. Treba v lete pro necekanou navstevu.
Tatra mleko-v plechu a zmrazene ovoce, dle chuti osladit. A v mixeru rozmixovat nejprve ovoce a pomalu dolevat mleko. S jahodama mnamka:-)
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.5.06 06:49

Vyzkouším oboje,díky :-)

Kdyby měl někdo ještě nějaký receptík, sem s ním!!!! :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
1.5.06 12:58

Ahoj Efino,
jeden moc dobry recept na zmrzlinu mam od segry - ona je v tomhle trochu blazen, dela zmrzlinu na vsechny mozne zpusoby :lol:

Kavova zmrzlina
Smichat 2 vajicka, asi pul hrnku cukru a 1,5 hrnku mleka a varit ve vodni lazni do zhoustnuti (asi 45 minut). Necht to schladnout, vmichat 2 lzice instantni kavy a jednu uslehanou slehacku, urovnat do misky a nechat zmrazit. :wink: Je moc dobra, akorat se musi nechat pred podavanim trochu vic povolit.

Jinak, jedla jsem u ni i zmrzlinu a la tiramisu - klasicke tiramisu, ale udelane do malych misticek a zmrazene - taky mnamka!

Hezky den a at se to povede!
Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.5.06 20:53

Ahojky Gandelion,

to zní moc doooobře :-)

Mňam, musím to brzy všechno vyzkoušet :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.5.06 22:45

Ahojky,

tak já dělám z tvarohu nebo jopgurtu, přidám ovoce, podle chuti osladím a naleju do těch nádobek na nanuky nebo do nějakých misek a dám zamrazit.

Z těch nanuků to dostávám tak, že po vyndání z lednice naleju na ten plast horkou vodu a ono to povolí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
25.5.06 20:50

Jo, to s vodou jsme také zkusili, ale byl problém vyndat jen např. dva nanuky, když v :,-(ě jich je pohromadě tuším 6.. nechtěli jsme, aby povolily i ty ostatní a pak je zas dávali do mrazáku…

Nicméně nějak jsme to už zvládli.. spíš budem využívat větší dózu a pak to tou zmrzlinovací lžící „nakoulujeme“ :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.5.11 12:48
gandelion píše:
Ahoj Efino,
jeden moc dobry recept na zmrzlinu mam od segry - ona je v tomhle trochu blazen, dela zmrzlinu na vsechny mozne zpusoby :lol:

Kavova zmrzlina
Smichat 2 vajicka, asi pul hrnku cukru a 1,5 hrnku mleka a varit ve vodni lazni do zhoustnuti (asi 45 minut). Necht to schladnout, vmichat 2 lzice instantni kavy a jednu uslehanou slehacku, urovnat do misky a nechat zmrazit. :wink: Je moc dobra, akorat se musi nechat pred podavanim trochu vic povolit.

Jinak, jedla jsem u ni i zmrzlinu a la tiramisu - klasicke tiramisu, ale udelane do malych misticek a zmrazene - taky mnamka!

Hezky den a at se to povede!
Eliska

MNAM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
30.6.13 11:08

Oživuji tisíc let starou diskuzi.

Ale může mi někdo poradit?

Mám doma meloun, který je už docela takovej gumovej zlehka a nikdo jej nechce jíst tak mě napadlo udělat s něj zmrzlinu. Můžete mi někdo poradit jak na MELOUNOVOU ZMRZLINU? ale neríkejte mi vanilkový jogurt do receptu. Ten doma nemám.
Tak se chci zeptat mohl by to být bílý jogurt, který dochutím proste vanilkovým cukrem a normálním cukrem?? Ještě mám doma smetanu ke šlehání. Ptám se jako pakošek, protože zmrzlinu si vždy kupuji, ale teď mi je toho melouu vážně líto a je ho vážně hodně:-)

• Citovat
  • Upravit
Neprihl.
30.6.13 11:20
  • Citovat
  • Upravit
peka83
30.6.13 11:22

DĚKUJI :-)
takže vlastně vše doma na to mám to je hlavní :-) díky díky

• Citovat
  • Upravit
10726
30.6.13 22:01

Jo a víte, že ok jsou zmražený banány? Nej jsou na kolečka, dobře to lze oddělovat od sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 10:10

Dámy, vřele vám musím doporučit domácí továrnu na ovoce pro děti :palec: Fruit Factory.
Včera nám dorazila a kluci i malá se málem poprali, aby si mohli udělat vlastní příchutě zmrzky :pocitac:
Fakt paráda! :pankac:
Jinak zde recept, podle kterýho jsem před týdnem a kousek dělala vlastní vanilkovku
http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…
a byla báječná!!! :srdce: Se musím pochválit :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.16 19:40

Holky, jak děláte „vodové“ ledňáčky? Dekuji :kytka:
Nebo proste koupit džus a zamrazit ve formičkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí