Domácí zvíře dítěti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
927
3.12.13 10:21

Domácí zvíře dítěti?

Maminky, kolik bylo Vašemu dítěti, když jste mu pořídily nějaké domácí zvířátko? A jaké zvířátko to bylo? Neříkám, že k dvouletému a novorozenému synovi budu hned něco pořizovat, navíc máme pejska-zlatého retrývra, ale tak do roka bych jim chtěla něčím udělat radost. Přemýšlela jsem nad kočkou, bydlíme v domečku, mohla by i ven na zahrádku. A mně osobně se moc líbí činčila, jenže to je noční zvířátko. Je mi jasné, že atˇ pořídím cokoliv, budu se o to starat já, takže s tím počítám, spíš chci něco na mazlení pro kluky, co nebude agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27594
3.12.13 10:23

Činčilu nepořizuj malé děti nemají takový cit v rukách a když jí budou chtít pohladit tak jí spíš umačkají, my chceme kočku a časem psa a králíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
3.12.13 10:25

Tak jestli můžu radit tak na mazlení pro děti tříleté a roční bych určitě nepořizovala kočku :roll: Obě děti mi přijdou ještě malé za ten rok aby měly vlastní zvířátko a staraly se o něj… Toť, je ale můj názor.. děti jsou různí, ale kočka moc bezpečné zvíře kvůli drápkům si myslím nebude (což kočkomilky stejně asi vyvrátí :lol: )

Já mám 4 psi a hospodářství, takže zvířat hafo… ale dceři jako pro ní jsem nepořizovala nic a v blízké budoucnosti to v plánu nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
3.12.13 10:26

Tak když máte barák se zahrádkou, tak kočce by bylo fajn u vás a některé kočky se najdou mazlivé :)

Taky máme kočku, malá ji tahá za uši, za ocas a ještě se nestalo, že by ji škrábla, ví, že nesmí :) nedovolí si to. Jinak máme ještě králíká Teddy a ta teda kouše a dělá věčně bordel s prominutím :lol:, takže nevím jak to udělám, až bude chodit malá, kam to morče dám. :nevim:

Příspěvek upraven 03.12.13 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
3.12.13 10:26
@barbarossa píše:
Maminky, kolik bylo Vašemu dítěti, když jste mu pořídily nějaké domácí zvířátko? A jaké zvířátko to bylo? Neříkám, že k dvouletému a novorozenému synovi budu hned něco pořizovat, navíc máme pejska-zlatého retrývra, ale tak do roka bych jim chtěla něčím udělat radost. Přemýšlela jsem nad kočkou, bydlíme v domečku, mohla by i ven na zahrádku. A mně osobně se moc líbí činčila, jenže to je noční zvířátko. Je mi jasné, že atˇ pořídím cokoliv, budu se o to starat já, takže s tím počítám, spíš chci něco na mazlení pro kluky, co nebude agresivní.

Taky je dobrý morče, od mala mám morčata a moje děti taky. Vypadá krásně a když se člověk dobře stará, tak vydrží i déle žít. Máme psa, kočku, želvu už 23 let a andulky..Ale jsme v domku, tak si to všechno můžeme dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.12.13 10:27

@barbarossa máme morčata - jsou to neagresivní mazlíci, takže super. Pro dítě ideální. Mladý už zvládá i tu péči kolem - drobný úklid, krmení, s pomocí i čistění atd.. Máme ho od jeho cca 3 let. Měli jsme i dřív, ale ex ho nejspíš otrávil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
3.12.13 10:27

No právě, nechci, aby kluci ublížili tomu zvířátku, ani aby ono ublížilo jim. My máme pejska, u našich jsou 3 kočky, které miluje, v králíkárně králíci a želva v terárku, jenže s tou se nepomazlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.12.13 10:30

@barbarossa u malých dětí musíš seznamovat se zvířatama vždy opatrně. Ale pokud jsou k tomu vedeni odmala, tak neublíží-prostě je musíš hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.12.13 10:30

Činčilu bych nepořizovala, tu měl brácha a k malým dětem se mi nezdá moc vhodná. Byla taková splašená, porychlená a v noci dělala binec a kravál :)
Spíš to morčátko, jak už tady bylo psáno, i když jedno mám teď doma a nejsem z něj moc nadšená, pořád se bojí lidí a toho máme už dlouho, jenom by jedl, jinak s ním nic není :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
3.12.13 10:33

Hlavně nekupuj křečka, měla jsi jich několik. Chodila na návštěvu 4 letá dcera jedné známé a dva z nich uškrtila. Né záměrně, chtěla se mazlit a nevyšlo to.

určitě něco většího čemu nemůže ublížit - kočka možná pes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.13 10:34

Pořizovali jsme morče, když klukovi bylo 2 a čtvrt. Teda hlavně jsme ho kupovali kvůli mě, ale kluk z něj měl měl největší radost. Rád ho hladí a krmí, v obchodě ví, co se mu kupuje :) Hodně rychle se naučil, že ho nesmí brát do ruky.

• Citovat
  • Upravit
927
3.12.13 10:34

Kluci znají psy, kočky, králíky, želvu, slepice s kohoutem-s těmi se tedy nikdy nemazlili-chodíme do zoo, obecně se dá říct, že milují zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.12.13 10:42

Koupili jsme holce ke čtvrtým narozkám osmáka, asi to bylo brzo.Jsou to mazlíci, nekoušou, ale mají jednu chybu, nesmějí se tahat za ocásek. Přesto že to dcera tisíckrát od nás slyšela, musela si vyzkoušet jestli mu opravdu upadne :zed: Upřímně k takovým prckům bych ještě nic nepořizovala.

• Citovat
  • Upravit
927
3.12.13 10:52

Holky, děkuju za názory i za rady, mám ještě nejméně rok na rozmyšlenou. Taky záleží na manželovi, co povolí i on :lol: Ale kočku nám (časem) slíbil. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
3.12.13 10:53

Hlavně ne zakrslého králíčka, toho mám doma já, je to moje zvíře :mrgreen:, syn si ho občas hladí, ale na hraní pro tak malé děti to není vhodné zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný