Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc moc držím palce!!! Já měla antibiotika při prvním těhu taky, stejně jako ty jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná a poctivě jsem vše využívala. Tenkrát mě to taky hodně trápilo, psala jsem do několika on-line poraden apod. a všude mi bylo sděleno - jak už tady zaznělo, že první trimestr je nejrizikovější a platí „všechno nebo nic“. A jak vidíš - Matyáškovi je dnes 3,5 a je zcela v pořádku
Takže moc moc držím palce!!! Vím moc dobře, jaké to je… Na Matýske jsme čekali skoro 2 roky a teď mám za sebou 2 potraty - ale máme další naději, tak taky jen doufám, že to bude v pořádku
Jo, ještě k tomu ultrzvuku - taky bych byla zastáncem jít tam až v 8.tt, minulé těhu jsem chodila každý týden od 6.tt až do 12.tt a byly to strašné stresy. Vždycky jsem měla strach, jestli už konečně bude srdíčko vidět - no a nakonec to bohužel bylo zamlklé těhu ![]()
držím ti palce, ať všechno dobře dopadne…
na virózu se antb někdy dávají, aby se zabránilo tzv. suprainfekci - na oslabené tělo se vrhne kromě virové if. ještě bakteriální… ale mělo by to mít důvod.
osobně jsem v těhotenství - 1TM - brala antb na zánět močových cest, byla jsem kolem 7tt. nejdřív v 5tt děsivá viróza a v 7tt unasyn na močák… a mimčo - viz metřík
přežilo všechno
v začátcích je to opravdu vše nebo nic.
u Antb záleží na typu, některé jsou celkem OK i v těhot a během kojení. i když se obecně v 1TM omezuje veškerá medikace na minimum… někdy holt antb člověk potřebuje…
můj gynekolog dělá třeba prvotrimestrální screenig standardně zdarma, pokud je OK, tripply v 16tt nedělá vůbec (mě kvůli tomu prudila sestra na příjmu v Podolí - jako by se dalo ve 40+0 něco změnit ![]()
musí se to ale dělat odborně, včetně krve, nejlépe na specializovaném pracovišti, 11-13tt. vím, že někde gynDr. změří NT a tím to hasne… to pak není to ono vyšetření…
v 6tt asi ještě srdíčko nebude… já ho měla v 7tt ale já mám pravidlený cyklus TP dle MS a dle Utzv se mi lišil o 1den ![]()
Ahoj, tak já jsem otěhotněla přímo při těžké vyróze, na kterou jsem brala velmi silné antibiotika a ty mi navíc způsobili velice komplikovaný zánět spodku (mykózu), takže jsem brala ještě antimykotika.
A po tom všem jsem zjistila, že jsem v 6 týdnu, malej to vše zvládl a je úplně zdráv. Těhu nic moc, třetinu jsem doslova proklečela nad záchodovou mísou
, ale stálo to za to ![]()
tak já pořád čekám, jak to dopadne u anonymní a doufám, že se nám ozve
Ahojky tady anonymní Markéta,
děkuji všem za podporu a zájem. Situace se má asi takhle: V pondělí po prohlídce jsem dostala doporučení do nemocnice pro podezření na zamlklé těhu. Nastoupila jsem v úterý a zatím žádná revize. HCG stále stoupá, sice pomalu a mimo normy, ale stoupá (3200 jednotek) a lékařům v nemocnici se zdálo, že mimčo by se mohlo rozeběhnout, takže ležím a čekám do čtvrtka na velký ultrazvuk, kdy se asi nejspíše rozhodne, zda mimčo bude. Přítel mi přivezl notebook (sice jen při návštěvě, ale alespoň se můžu „vybrečet“ u Vás).
Jinak se modlím, aby se mimčo rozběhlo. Povídám mu, přesvědčuji ho, lákám, slibuji, tak doufám, že se umoudří. Vedle mě leží holka po interupci. Stejně je to nefér, některé mohou a nechtějí a jiné by dali vše za toho drobečka a mají smůlu. Naštěstí mě přijímala doktorka, která mi dělala laparku a té se do revize moc nechtělo a mně taky ne, takže když se ptala, jestli nechci ještě počkat nemohla být moje odpověď jiná než ANO!!!!! Chci počkat, nechci si nechat vzít tu naději, že nakonec se mimčo rozhodne, nechci o něj přijít, nechci dva roky zase brečet nad těhotnými kamarádkami a nechci poslouchat a co Vy? Kdy do toho praštíte? Roky Vám běží.
Možná že stejně to nedopadne dobře, ale naděje umírá poslední. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale potřebovalo to ven. Díky že jste moje vrby. Markéta
Markét vydrž a moc a moc budeme držet palce, aby vše dopadlo dobře. Dej vědět a myslíme na tebe.
Ahoj Marky, moc mě mrzí, co právě prožíváš a strašně moc Ti přeju, ať už ve čtvrtek miminko pořádně „vystrčí růžky“
Budu čekat na zprávy, jak to dopadlo. Úplně mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu, jak mi bylo úzko po 2 potratech
A vždycky je mi strašně líto, když tady čtu, jak se některá trápí právě z tohoto důvodu
Takže - držím palce!!!!!!! Tfuj tfuj tfuj ![]()
Díky, ale mimčo to nezvládlo a já to asi taky nezvládnu
. Za hodinku jdu na revizi. HCG dne pouze 1200 a dutinka se scvrkla, takže už je to prý beznadějný podle toho rychle a hodně klesajícího HCG v krvi.
Je mi, tak, že to ani neumím popsat. Stejně Vám děkuji za podporu a pomoc. Bohužel z miminka bude zase andílek a z radosti je bolest. Markéta
Market je mi to lito,vim jak ti je,ja si to prozila pred pul rokem.Drz se.
![]()
Market moc mě to mrzí, drž se a musíš věřit v další pokus. Ale to je asi těžké teď psát. Já pořád věřila.
Markét, vím že teď asi žádná slova nepomůžou , ale taky vím , že to všechno jednou přebolí..Neboj se , štěstí se na tebe usměje ..Já tomu věřím.. Hlavně se drž..
Ach jo, to mě strašně mrzí, tak jsem věřila ve šťastný konec. Drž se, jednou si vás miminko najde, moc ti přeju, aby to bylo brzy. ![]()
Díky, díky, díky, už jsem konečně doma. Sice žádná velká úleva, ale v nemocnici jsem se setkala s jednou „maminou“, která mě úplně dostala. Čekala jsem na revizi a ona tam ležela se mnou. Samozřejmě jsem řvala jak želva, až mi z toho stoupla teplota, a ona mi povídá: „Co tady řveš, já jdu už potřetí na přerušení a taky nedělám divadlo“ já ji říkám, „to jdeš ze zdravotních důvodů?“ a ona na to „Ne, měla jsem poměr a nevím čí to dítě je, tak ho nechci, doma mám 5 letýho syna a manžela a tohle by byl průser, tak neřvi, uvidíš, to bude dobrý“ Na to konto, jsem jí řekla, že já to miminko chtěla a že už ho chceme dva roky a otočila jsem se, abych na ní neviděla. Holky, promiňte, že Vám to píšu, ale mě to včera fakt položilo. Ta paní to brala jak párky na krámě, bylo mi z toho smutno. Ještě dneska mi leží v hlavě, hlavně takový to věčný PROČ? Proč ona nechce a má a já chci a nemám, jenže na tohle není žádná odpověď, to je prostě život nebo spíš osud? Sama nevím. Ještě jednou se omlouvám, že Vás zase zatěžuji
Markéta
Markét nezatěžuješ,ale ty co nechteji maji a ty co chteji maji pred sebou dlouho cestu,ale vzdy se nakonec usmeje stesti a dockame se vsechny.
Ja vim,ze ted je to pro tebe tezke,ale my se snazili rok,pak se to povedlo,nakonec jsem musela na revizi v 9tt a ted se snazime a zatim nic,ale musim verit a ty musis taky…
Drzim moc palce.