Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ráda bych se zeptala, zda máte některá zkušenost s pitím alkoholu při léčbě Dopegytem. Brala jsem Loristu a při ní jsem si občas alkohol dala, ale vzhledem k tomu, že chci otěhotnět, tak mi lékařka vyměnila Loristu za Dopegyt. Jenže v příbalovém letáku je, že se při užívání nemá pít alkohol, ale víte jak to s informacemi v příbalovém letáku je
Jdu na oslavu narozenin a vzhledem k tomu, že jsem to dostala, tak bych si trošku alkoholu dala. Dala jste si některá?
Pochybuju, že existuje lék, na který by bylo „povoleno“ pít alkohol, to je snad jasný. Ale tím není řečeno, že pokud si dáš toho alkoholu trochu a ne v těsné návaznosti na užití léku, že se něco stane. S nějvětší pravděpodobností se nic nestane ani když si toho alkoholu dáš víc, akorát dáš zabrat játrům, nebo omdlíš z velkého poklesu tlaku (sečte se hypotenzivní efekt Dopegytu a alkoholu) a tělo si tím k případnému těhotenství taky zrovna nepřipravíš
.
Brala jsem dlouhodobě a nijak jsem se neomezovala…Piju tedy jen víno.
Nemel by se ale já to při dlouhodobém brani taky az tak neresila - už víc jak pul roku před tehu, kdyz jsem kvůli tlaku musela vysadit HA která mi ho zvysovala a jinou ochranu jsme vzhledem k plánování rodiny už používat ani nechtěli a nepotřebovali, jsem na něj musela přejít protože betablokatory co jsem brala předtím by mohly ovlivnit schopnost vůbec otěhotnět a tehu samotné od začátku takže kdyz jsem nevěděla kdy se zadari tak jsem to sice nějak nepřehanela ani nepila tvrdý, byla jsem vždycky spis na víno, striky, cidery apod. Ale v začátku tehu kdyz to bylo ještě tajné a nejisté, jsem se na pracovních aj. alko-akcích na prášky na tlak úspěšně obcas vymluvila pokud ne rovnou na řízení - každý přece vi nebo aspon uzná ze na prášky tohoto typu by se pit nemělo…:-)