Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky, mám takový dotaz, tento problém se netýká mě, ale mé sestry, vysadila po 9 letech antikoncepci a na obličeji se jí objevilo akné, opravdu veliké červené boláky, lidé v okolí si myslí, že bere nějaké drogy…
Nevím jak jí pomoct, je z toho špatná a nanáší si na obličej šílenou vrstvu makeupu, tím tomu rozhodně nepomáhá, ba naopak, akorát se jí to více zanítilo, ale chápu, že takhle mezi lidi nechce jít. Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Co opravdu zabírá? Má i drahou kosmetiku z lékárny a nezlepšilo se to vůbec… děkuji za rady. ![]()
@Mamculina ségra má to samé, pořídila si jakousi kosmetiku z koz či co
strašně jsem se tomu smála, ale ono jí to pomáhá
zjistím značku..
Ať si dojde k doktorce pro antibiotika zaberou rychle, ale ne na dlouho. Ale aspoň bude mít čas to řešit. Jinak nic moc nezabírá
![]()
Ted zkousim acnevac, bezne dostupny v lekarne asi za 350,–. Je to trimesicni vnitrni lecba a zda se mi, ze to pomohlo.
@Mamculina už vim - kosmetika la cherve
ségra má od toho pleťové vody, nějaké krémy atd.. a zabralo jí to - taky vysadila po 10ti letech HA.
Žádná kupovaná kosmetika ať drahá nebo levná nebo kozí
mi nikdá nepomohla. Jediné spolehlivé je Eclaran, Dalacin a DuacGel od kožařky. Koupit se to nedá, musí jí to napsat. A po dětech zpátky antikoncepce, nemohla jsem se toho zbavit.
@Borufka píše: Žádná kupovaná kosmetika ať drahá nebo levná nebo kozími nikdá nepomohla. Jediné spolehlivé je Eclaran, Dalacin a DuacGel od kožařky. Koupit se to nedá, musí jí to napsat. A po dětech zpátky antikoncepce, nemohla jsem se toho zbavit.