Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo máte zkušenost s antibiotiky Fromilid 500?jestli se tu někdo takový najde
. Na jak dlouho, Vám je lékař předepsal, aby byli opravdu účinné
?Týden nebo dva? moc děkuji ![]()
Na něco jsou ucinne a na něco ne
stejne je to i s dobou brani, někdo to basti mnesic někdo tejden…
@Mensy
Hlavní otázka zní, na jakou diagnózu byly předepsány. Od toho se odvozuje i délka terapie. Kontraindikací bakteriostatických ATB jsou imunodeficientní stavy.
@Mensy Ahoj, já je měla na zánět v krku způsobeným streptokokem A, měla jsem je na týden, ale brala jsem je jen 3 dny, protože jsem třetí den našla dvě čárky na testu a gynekolog doporučil ihned vysadit. Čekala jsem, co se bude dít, můj obvoďák měl zrovna dovolenou, ale evidentně tři dny užívání stačily, nemoc byla pryč a už se nevrátila ![]()
Dostala jsem to na kašel, který mám tak měsíc
,fakt jenom na kašel, nic jiného mě není ani nebolí.
Žádné teploty, horečky apod.Je fakt, že ten kašel je už ale po tak dlouhé době únavný
.No, budu je brát týden a uvidím
![]()
@Mensy
Bez jakéhokoliv odběru biologického materiálu? Zajímala by mě skutečnost, zda jste alergická na peniciliny.
@Anonymní píše:
@Doctus Nejsem alergická na nic![]()
Není příliš diagnóz, kde by byla první volba bakteristatický makrolid. Je tedy velké riziko, že nešlo o postup lege artis.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Před týdnem mi mudr předepsala atb penbene1500000 na angínu, ve středu se mi strašně přitížilo, bolest v bedrech, bolest kostí atd. Dělala mi krevní testy a crp, to vyšlo 131 takže mi předepsala atb fromilid 500. 2* denně po 12 hodinách. Již od první tablety se mi hrozně točí hlava, jak po kocovině, bolí mě nehorázně břicho a jsem úplně mimo. Asi nemám pokračovat v užívání že? Děkuji za radu
@anonymka227 sla bych to zkonzultovat na pohotovost, at je zmeni za jina, pri CRP 130 bych jen tak nevysazovala bez novych
@blumen na pohotovost jsem nakonec zašla a paní dr mi předepsala atb doxybene a v pondělí mám jít ke své doktorce. První prášek si mám dát první večer, tak jsem zvědavá.
Je to si blbá otázka… týká se nežádoucích účinků u Fromilidu. Četla jsem, se může způsobit sluhové potíže, ale je to méně časté. Vyskytlo se to u někoho? Jaké další nežádoucí účinky jste měli? Děkuji všem ![]()
@DzungaracekChlupacek Ahoj, zrovna dnes jsem dobrala poslední tabletu. Sluch ok, ale zato příšerné deprese a hořko v ústech. První tableta mě rozsekala, udělalo se mi zle, studený pot, pocit na omdlení. Ale pak už ok
. Určitě k tomu ale ber probiotika
@Kachorra píše:
@DzungaracekChlupacek Ahoj, zrovna dnes jsem dobrala poslední tabletu. Sluch ok, ale zato příšerné deprese a hořko v ústech. První tableta mě rozsekala, udělalo se mi zle, studený pot, pocit na omdlení. Ale pak už ok. Určitě k tomu ale ber probiotika
Dobře, děkuji. Snad Ti bude líp. Snad to nebude tak hrozné.
@DzungaracekChlupacek Neboj, nemusí to to udělat nic, každý to snáší jinak ![]()