Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, potřebuji poradit. Teď jsem mluvila s jedním kamarádem, je úplně v háji, nějak se mu vůbec nic nedaří, dnes prý končí v práci atd. Bylo z něj cítit velké napětí. Řekl mi, že jak to v práci dnes ukončí, jede domu a spolyká prášky. Bohužel se u něj bojím, že to není jen výkřik ve stresu, už jednou tohle udělal. Co mám dělat? Řekla jsem mu, ať přestane mít takový blbý kecy, že ho mám ráda a potřebuju ho. Pak že až v práci skončí, že má jet hned za mnou a zajdem na prochajdu a proberem to. Ale on mi na to nic neřekl, akorát, že tenhle svět opravdu nenávidí a lituje toho, že se mu to minule nepovedlo, že dneska si dá sakra pozor, aby se už neprobral. No jo, ale pak taky řekl, že teď nemůže mluvit a pak se mi ozve. Mám čekat? Nebo co mám dělat?
@Honzuovka Nechala bych ho hospitalizovat. Má nějakou rodinu? Tak ve spolupráci s ní.
Sorry za název, ale už jsem fakt nevěděla, 5× mi to můj uvedený název nepřijalo, nejdřív tam mám špatné slovo, pak mám slov hodně, pak zase málo… ![]()
Nevím, kde přesně teď pracuje, má to dost variabilní časově i místně.
Sebevrah, který je rozhodnutý to udělat většinou nikomu do telefonu detailně nevykládá, co a jak to provede. Jde a udělá to. Takže kamarád na sebe chce spíš upozornit. Počkala bych na něj před domem a dala mu pár facek, ať se probere.
@Fíková píše:
Sebevrah, který je rozhodnutý to udělat většinou nikomu do telefonu detailně nevykládá, co a jak to provede. Jde a udělá to. Takže kamarád na sebe chce spíš upozornit. Počkala bych na něj před domem a dala mu pár facek, ať se probere.
No právě, ale bojím se, že se pokusí a co když se mu to fakt povede? Nemůžu na něj čekat před barákem, mám dvě malé děti, nemám je kam dát. Kdybych věděla, kdy se vrátí…ale to já nevím.
@Fíková píše:
mnooo… na to bych moc nespolehala
Vetsinou to tak je, ale byvaji i vyjimky ![]()
@Honzuovka píše:
No právě, ale bojím se, že se pokusí a co když se mu to fakt povede? Nemůžu na něj čekat před barákem, mám dvě malé děti, nemám je kam dát. Kdybych věděla, kdy se vrátí…ale to já nevím.
A nějakého společného kamaráda nemáte? Že by ses s ním domluvila?
@Fíková píše:
Ze zkušenosti toto není pravidlem, naopak velká část sebevrahů svůj úmysl naznačí. Pokud již měl jeden pokus za sebou, byla bych ještě ostražitější. Plus když už ví, jak to udělat a kdy, je to ještě nebezpečnější.
Jasně, může jít o zoufalý výkřik, ale ani ty nelze brát na lehkou váhu. Tohle už zavání velkým průserem.
@Honzuovka
Máš kontakt na někoho, kdo by na něj mohl počkat před prací a zavést ho do krizového centra? Nebo někam na kafe a pak do krizového centra?
@Fíková píše:
A nějakého společného kamaráda nemáte? Že by ses s ním domluvila?
Nemáme, ale už zkoumám na fb, vím, že s jednou kámoškou se dost baví, tak ji potřebuju nějak zkontaktovat, jenže zpráva jí asi padla do dalších.
@Ester13 píše:
Ze zkušenosti toto není pravidlem, naopak velká část sebevrahů svůj úmysl naznačí. Pokud již měl jeden pokus za sebou, byla bych ještě ostražitější. Plus když už ví, jak to udělat a kdy, je to ještě nebezpečnější.
Jasně, může jít o zoufalý výkřik, ale ani ty nelze brát na lehkou váhu. Tohle už zavání velkým průserem.
Možná naznačí, ale zavolat někomu a říct-ahoj, dneska se zabiju- na mně spíš působí jako hysterie, než opravdové přesvědčení o sebevraždě.
@Ester13 píše:
@Honzuovka
Máš kontakt na někoho, kdo by na něj mohl počkat před prací a zavést ho do krizového centra? Nebo někam na kafe a pak do krizového centra?
On nikam nepůjde. Já právě přemýšlím, jestli na něj fakt nezavolám zdravotníky, mám o něj docela strach. Teď vím, že nic nebude, je v práci, ale až tam skončí, bude problém, začne přemýšlet…
Souhlasím s @Fíková
Chce jen politovat, upozornit na sebe.
Každopádně jednat by to chtělo… nenechat to plavat s tím, že „on si přece nic neudělá“
Příspěvek upraven 29.10.14 v 10:12