Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Honzuovka píše:řekni mu že se o něj bojíš, že nevíš co máš udělat ale že o něj máš velký strach.. někdy to pomůže..
ne, na tohle je strašně tvrdohlavej, ne že by se tomu bránil, že je to trapný nebo tak, ale on vždycky mluví tak, jako že to všechno je jeho život, on sám sobě rozumí nejlíp a tak.
@jdukolem píše:
přesně tak, setkala jsem se i s pracovnicí krizvého centra které volal klient a zdál se jí nějaký zvláštní a až v průběhu hovoru vyplynulo, že leží ve vaně, a že si podřezal žíly a jen nechtěl být sám, když odchází
našli ho pozdě…
Noční můra všech konzultantů
Děs…
@Ester13 píše:
Noční můra všech konzultantůDěs…
ano.. od té doby jsem háklivá na prohlášení - kdo o tom mluví nic neudělá
@jdukolem píše: řekni mu že se o něj bojíš, že nevíš co máš udělat ale že o něj máš velký strach.. někdy to pomůže..
Přesně tak.
Kdyžtak zavolej sem, můžete spolu něco vymyslet: 222 580 697. Pražská linka důvěry.
@Ester13 píše:
Né, nemyslela jsem tím Tebe. Ani zakladatelku, vidím, že tady každý radí zasáhnout. Myslela jsem to obecně. Že by to mohlo svádět k tomu, mluví o tom, chce pozornost, nic si neudělá…
Ale on si třeba i něco udělá, ale tímto si pojistil, že to někdo bude řešit, že.
@Fíková píše:
Ale on si třeba i něco udělá, ale tímto si pojistil, že to někdo bude řešit, že.
což je dobře protože je to volání o pomoc - nejspíš.. těžko soudit na dálku…
@jdukolem píše:
ano.. od té doby jsem háklivá na prohlášení - kdo o tom mluví nic neudělá
Já taky a ježí se mi chlupy, když to slyším, ale bohužel je to velmi častá pověra. Jasně, plno z toho je výkřiků, snaha o pozornost, vydírání, ale mnoho ne ![]()
Já ho právě znám a proto mám strach, protože vím, že kdyby opravdu chtěl, udělal by to, je dost citlivej a labilní. No…zkontaktovala jsem tu jeho kamarádku, bude se snažit se mu dovolat. Ale taky mi říkala, že včera už byl po hlase nějakej divnej.
@Fíková píše:
No, ale to je dobře.
@Ester13 píše:
Já taky a ježí se mi chlupy, když to slyším, ale bohužel je to velmi častá pověra. Jasně, plno z toho je výkřiků, snaha o pozornost, vydírání, ale mnoho ne
no právě, nikdy bych si netroufla to odhadovat, protože člověk nikdy neví… a za mě lepší planý poplach okolo hysterika než to prošvihnout nějakou laxností
@Honzuovka píše:
Tak se mi podařilo sehnat tu kamarádku, ale telefon jí prej vytípává.
tak bych to normálně nahlásila na policii.
Jestli že se už v minulosti o sebevraždu pokusil.. ![]()
@Honzuovka píše:
Já ho právě znám a proto mám strach, protože vím, že kdyby opravdu chtěl, udělal by to, je dost citlivej a labilní. No…zkontaktovala jsem tu jeho kamarádku, bude se snažit se mu dovolat. Ale taky mi říkala, že včera už byl po hlase nějakej divnej.
zavolej někam do krizového centra na linku důvěry, kamkoliv..at ti řeknou co přesně máš dělat, kontaktovat kamarádku je dobře, ale samy asi nic nezmůžete
@Ester13 píše:
No, ale to je dobře.
No a v tom případě se doopravdy zabít nechce. O tom mluvím.
Víte co je hrozný? Že nad tímhle stejně nikdo z nás moc nemá. Když bude chtít, udělá to, zajede někam, kde ho nedohledáme a bude mít ten svůj klid. Člověk se snaží, hustí do něj, jak moc ho potřebuje, jak ho mám ráda, ale on je jak když neslyší, nevidí. Je mi z toho fakt smutno, protože on je tak strašně hodnej, akorát si všechno bere moc osobně a všechno až moc prožívá.
@Honzuovka píše:
Víte co je hrozný? Že nad tímhle stejně nikdo z nás moc nemá. Když bude chtít, udělá to, zajede někam, kde ho nedohledáme a bude mít ten svůj klid. Člověk se snaží, hustí do něj, jak moc ho potřebuje, jak ho mám ráda, ale on je jak když neslyší, nevidí. Je mi z toho fakt smutno, protože on je tak strašně hodnej, akorát si všechno bere moc osobně a všechno až moc prožívá.
potřebuje pomoct, řeklas mu že o něj máš strach?