Antibiotika Fromilid 500

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2472
10.1.20 19:24

@Pajik 76
Ano o něco jo. Měla jsem první tabletu dnes ráno. Druhou mám brát za hodinu.
Jen hořkost v ústech, ale nic hrozného. Ta během chvilky přešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 19:26

@Doctus
Hořkost v ústech, která ale během chvilky přešla. Trochu jsem byla unavená, ale to usuzuji k tomu, že jsem toho v noci moc nenaspala. Jinak snad nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
10.1.20 19:27

@Dory22
Teploty? Potíže při polykání? Zvětšené uzliny? Povlaky / čepy na (zvětšených) mandlích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 19:27

@Doctus
Doktor říkal, že zaberou, tak do 2 dnů a uši odlehnout do 3 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
10.1.20 19:28

@Dory22
U bakteriostatických ATB, jakým je i klaritromycin (Fromilid™), je mnohdy nutné čekat na hmatatelný efekt i 48 hodin. Do nosu jste dostala nějaké kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 19:31

@Doctus
Teploty nemám. Včera jsem nemohla polknout vůbec, bolelo to. Ráno to bylo lepší a teď je to v pohodě. Včera jsem se podívala večer do krku a (vzadu) jsem to měla oteklé a takové trochu bílé. Ano, doktor říkal, že mám čepy na mandlích. A hůř se mi mluví přeskakuje mi hlas od včera. Teď už je to trochu lepší. Včera jsem téměř nemohla promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 19:33

@Doctus
Ano, dostala. Doma jsem měla Nasivin a Cinex Vicks. To mi řekl, že je to voda, že doporučuje Olynth HA 0,1%. A dal mi kapky na kašel Bromhexin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
10.1.20 21:34

@Dory22
Pokud do toho ještě kašlete, máte rýmu a naopak nemáte teplotu, tak bych to zrovna na streptokokvou angínu neviděl. CO uzliny (podčelistní)? Máte zvětšené? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 22:03

@Doctus
Já kašlu už skoro 3 týdny, rýma už je téměř pryč (nemám potřebu smrkat). A uši zalehlé taky skoro 3 týdny.
Ten krk a otok začal včera k večeru (pouze na jedné straně/pravé). Ano zda se mi, že mám i zvětšené uzliny na pravé straně. A co ty uši? Opravdu na to zabere Fromilid? Doktor říkal, že ano (do 3 dnů, že bych měla slyšet) ale, že mám stříkat i do nosu. Po 20h jsem si brala druhou tabletu a v pohodě, ani hořkost v puse nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
10.1.20 22:16

Jinak levé ucho je klidné (když např otevřu víc pusu, tak v něm jakoby praská). A v pravém mám pocit, jako tlukot srdce (to je zalehlé trochu víc než levé). Ale v levém mi nepraská. Ráda bych, aby to už přešlo, protože předloni jsem měla zalehlé obě uši přes 2 měsíce. A je to už otravné. Přes den skoro nekašlu (jen, když jdu z venku domů, nebo v noci, když se vzbudím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
11.1.20 07:17

@Dory22
Tak jestli zabere, to jej otázka. Za mě to totiž bakteriální s velkou pravděpodobností nebude. „Zalehlé“ uši mohou být během na delší trať, záleží, jak rychle se obnoví ventilace ve středouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
11.1.20 09:45

@Doctus
Počkám do úterý (to bude dr. ordinovat) a jestli nezaberou, tak znovu zajdu k dr.
Co se doporučuje na odlehnutí uší? A má cenu stříkat do nosu, když rýmu už téměř nemám? Nerada bych ty uši měla zalehlé zase, tak dlouho, jako předloni. Je to otravné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
11.1.20 12:38

@Dory22
5 dnů razantnější dekongestiva (přípravky na oplasknutí sliznice; Olynth, Nasivin), pak i dlouhodobě „slané roztoky“ (Quixx Soft, Respimer atd.). Nezáleží, zda rýmu máte, nebo nemáte.

ATB se na zalehlé uši (bez současně probíhajícího zánětu středouší) běžně nepodávají.

Opět opakuji, pokud jste neměla horečky, zvětšené uzliny, výrazné potíže s polykáním
a povlaky na tonsilách (to uvidíte i sama, když se sama sobě podíváte do krku zrcadlem), tak to na bakteriální angínu nevypadá. I s tímto klinickým obrazem je většina angín (naštěstí) virových.

Ano, riziko peri/paratonsilárního abscesu je, ale určitě se nemusejí pacienti, kteří jsou např. alergičtí na penicilinová ATB a musejí tedy užívat i na tonsilofaryngitidu makrolidové ATB klaritromycin, nějak zvlášť bát této komplikace, neznamená, že každý, jemuž nemůže být předepsán penicilin, je okamžitě ve zvýšeném riziku abscesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
11.1.20 12:48

@Doctus Děkuji za vyčerpávající odpověď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
12.1.20 21:04

@Doctus
Tak antibiotika zabrala. Už v krku nebolí a nekašlu. Jen mám ty uši stále zalehlé (když polknu, tak v nich jakoby praská). Ale nemůžu nic vysmrkat. Do nosu stříkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí