Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dopis mu určitě doručí do rukou, jen jestli má koluzní „béčkovou“ vazbu, tak si ho přečtou. Jestli přeposílají, nevím. Adresu uvedeš nejlépe jméno, datum narození, a poté adresu věznice.
No pokud je už v jiné věznici dopis se ti vrátí. Nejsou charita aby ho posílali jinam a zjišťovali kam ![]()
Jinak napíšeš třeba :
Jan Novák 10.10.1900 vazba
Věznice Plzeň
Ulice č. p123
PSČ
@veria tak všechny dopisi z a do prochází přes kontrolu. Většinou ji dělá vychovatel oddílu. Ale dost záleží na tom jak moc se mu stim chce dělat ![]()
Jinak fakt ten datum narození je dost důležitý může tam být spoustu vězňů se stejným jménem. Dobré je i číslo cely pokud ho víš
Edit : koukni na web: obase.cz ![]()
@JiříkMazlík bohužel číslo cely nevim, nevím ani za co tam je, jen je tam už 3 týdny
je to muj známy
tak super
@Anonymní píše:
@JiříkMazlík bohužel číslo cely nevim, nevím ani za co tam je, jen je tam už 3 týdnyje to muj známy
tak super
Ale většinou ve vazbě lidí nechávají na stejném místě ( věznici ) určitě mu nápis.
Nezapomeň mu dát do obálky alespoň nějakou známku a nejlépe poslat velkou A4 obálku papír nakou propisku známku a obálky. Ty se tam určitě neztratí ![]()
@Anonymní píše:
@JiříkMazlík A tyhle věci on tam nemá k dispozici?
kde by to vzal? samozřejmě že to nemá k dispozici, když mu to nikdo nepošle,
jedině že by ho zatkli, když měl v kapse průpisku a dopisní papíry - to asi neměl, že jo
Příspěvek upraven 19.05.21 v 23:02
@stinga tak kamarád dozorce ![]()
@Anonymní píše:
@JiříkMazlík A tyhle věci on tam nemá k dispozici?
Dostane 1 známku obálku a propisku na první dopis aby mohl kontaktovat osobu blízkou.
Není to armáda spásy ale basa tam zadarmo kuře nehrabe ![]()
Tyhle psací potřeby, časopisy, můžeš klidně posílat každý den ( tzv kilovka)
Balík jen na balicenku 5kg většinou 1* za půl roku
@stinga třeba mu to proste daji, aby mohl odepsat.. fakt nevím jak to tam chodí.. tak já mu to raději pošlu
@stinga nejlepší je nechat se zatknout s pytlem cigaret a tabáků
to pak máš hned scim obchodovat
@Anonymní píše:
@stinga třeba mu to proste daji, aby mohl odepsat.. fakt nevím jak to tam chodí.. tak já mu to raději pošlu
Tak papír by mu přinesla třeba sociální pracovnice ale to většinou jen když chceš psát úřední psaní. K soudu na úřady za tebe poštovné hradí věznice tak nedáváš známku
Hlavně posílej ty Ackove známky ať tam nemusí lepit 1,2 korunové přes celý dopis ![]()
@JiříkMazlík píše:
@stinga nejlepší je nechat se zatknout s pytlem cigaret a tabákůto pak máš hned scim obchodovat
@JiříkMazlík a taky píšeš, že většinou kontrolu dělá vychovatel oddílu, na stránkách jsem četla, že ji dělá vyšetřovatel
tak co je pravda teda
taky mi říkala známá, která dělá soudkyni, že dopisy se kontrolují jen pokud je ve vazbě koluzní ![]()
Ahojte,
prosím nevíte jak to chodí? Dopis mu určitě doručí, nebo ho muzou dat rodině? Co když je v jiné vazbě než byl, preposlou mu dopis nebo mi ho poslou zpět?
Jak napsat dopis? Nejdřív adresa vazební věznice a následně “ do ruk tomu a tomu”?
Děkuji