Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Posílal jsem celkem důležitý dopis do nemocnice ačkoliv jsem posílal takhle poprvé nevěděl jsem že to má být s podacím lístkem a ne jen tak na známku, čekám totiž na odpověď z dopisu i když se mě měl pán obsluhující za přepážkou zeptat zda li nechci poslat dopis doporučeně i když jsem si o tom měl něco zjistit sám inu má otázka zní jak velká je šance že by se ztratil takový dopis, četl jsem že je to celkem časté a mám obavy.. mám tam důležité dokumenty ![]()
Nikdo za přepážkou se te ptat nemusi, obyc dopis ani na prepazce posilat nemusis. Za obycejne psani nikdo neruci, takze se muze zatoulat kamkoliv
ja tak posilala max pohledy na vanoce, to by me nezabilo, kdyby to nekde zastrachali. Pouceni pro příště no, důležité dokumenty posilat jen doporučeně. Ja mam teda s ceskou postou zkusenosti jenom hrozné, i doporucene zásilky v polovině případů hledam po všech čertech, obyc se ke me dostanou asi jen zazrakem.
Posílám pohledy i dopisy celkem často a něco se mi ztratilo tak asi třikrát v životě… Takže pokud zde není možnost, že by to chtěl „ztratit“ příjemce, tak je šance, že to zaštrachají na poště, dost nízká.
Pokud podáš člověku za přepážkou bez dalších sdělení dopis bez podacího lístku, pošle ho obyčejně. ![]()
Jestli ještě nejde moc dlouho, tak neboj, spíš dojde.
Mi se zatím poštou nic nezatoulalo. Ještě výdrž. Pokud čekáš odpověď, oni to přímou,, předají tomu komu mají, ten si to teprve přečte a až pak odpoví.
Mam bohuzel zkusenost takovou, ze kdyz je obalka silnejsi a neni podlana doporucene, tak se ztrati. Prisla jsem uz o vic zbozi a jeste jsem prisla o obalku pro novomanzele. Podle me si to nekdo vyčíhl, ptz predpokladal, ze tam jsou penize
. Moje blbost no. Uz tak neposilam
To se tě fakt nikdo ptát nemusí jak to chceš poslat, nikdo nebude čekat až si vyplnís podací lístek. A ztráta obyc dopisu je běžná.
@kokosino Mně se obyč dopisy neztrácejí. Možná balíčky, ale obyč pošta celkem chodí. Asi bych se poptala u adresáta, jestli to přišlo. Nic než čekat a doufat teď stejně nejde udělat.
Byl to větší tlustý dopis a v tom pár papírů tak by se nemusel ztratit zrovna ale pro nepoctivé pracovníky proč si ho neukrást bokem bůh ví co by v tom nemohl najít že ![]()
@kokosino píše:
Posílal jsem celkem důležitý dopis do nemocnice ačkoliv jsem posílal takhle poprvé nevěděl jsem že to má být s podacím lístkem a ne jen tak na známku, čekám totiž na odpověď z dopisu i když se mě měl pán obsluhující za přepážkou zeptat zda li nechci poslat dopis doporučeně i když jsem si o tom měl něco zjistit sám inu má otázka zní jak velká je šance že by se ztratil takový dopis, četl jsem že je to celkem časté a mám obavy.. mám tam důležité dokumenty
Malá.. Stává se to výjimečně.. Pro příště budeš vědět..
Mě to přijde dost na hlavu, jako dát babě u přepážky dopis a aby usoudila sama jak ho chci poslat, normální člověk se zeptá, aspon u nás to tak je.Ale taky se mi stalo, že jsem posílala balík a paní už tam cvakala balík do ruky, tak jsem ji upozornila, že ho chci poslat jinak. protáhla obličej a ještě mi vynadala…to mají vše jako automat nastavené dopisy obyč a balíky do ruky? Asi to není v jejich náplni práce, ptát se.Tak mi není jasný, od čeho tam ty baby sedí? Někde je asi chyba.
Doporučený dopis prioritně může jít i týden, tak jak potom dlouho jde obyčejný dopis…
@elide tak hlavne k doporucenymu musis rovnou dat i ten podaci listek, kdyz by mi nekdo dal jen tak dopis, ze ho chce poslat, tak na nej taky lipnu znamku a dal neresim.
@Kriss Tina píše:
@elide tak hlavne k doporucenymu musis rovnou dat i ten podaci listek, kdyz by mi nekdo dal jen tak dopis, ze ho chce poslat, tak na nej taky lipnu znamku a dal neresim.
To není vůbec pravda, že musíš mít podací lístek. já třeba žádný lístky nevypisuju, mám zákaznickou kartu, takže by se měla zeptat i na balík, kde mám lístek, nebo jestli mám jejich kartu.Ne vždy si uvědomím ji hodit rovnou se zásilkou u přepážky. Ten kdo odesílá často samozřejmě tomu rozumí a ví co kde má mít, ale jsou lidi co pošlou dopis či balík jednou za uherák a vůbec nevědí o co jde, tak by mu to měla ta baba říct a zeptat se, co si má vyplnit atd.
každopádně styl komunikace některých úřednic je víc než zvláštní…