Dopis nedoporučeně

17
1.9.20 21:16

Dopis nedoporučeně

Posílal jsem celkem důležitý dopis do nemocnice ačkoliv jsem posílal takhle poprvé nevěděl jsem že to má být s podacím lístkem a ne jen tak na známku, čekám totiž na odpověď z dopisu i když se mě měl pán obsluhující za přepážkou zeptat zda li nechci poslat dopis doporučeně i když jsem si o tom měl něco zjistit sám inu má otázka zní jak velká je šance že by se ztratil takový dopis, četl jsem že je to celkem časté a mám obavy.. mám tam důležité dokumenty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
1.9.20 21:24

Nikdo za přepážkou se te ptat nemusi, obyc dopis ani na prepazce posilat nemusis. Za obycejne psani nikdo neruci, takze se muze zatoulat kamkoliv :nevim: ja tak posilala max pohledy na vanoce, to by me nezabilo, kdyby to nekde zastrachali. Pouceni pro příště no, důležité dokumenty posilat jen doporučeně. Ja mam teda s ceskou postou zkusenosti jenom hrozné, i doporucene zásilky v polovině případů hledam po všech čertech, obyc se ke me dostanou asi jen zazrakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
1.9.20 21:30

Posílám pohledy i dopisy celkem často a něco se mi ztratilo tak asi třikrát v životě… Takže pokud zde není možnost, že by to chtěl „ztratit“ příjemce, tak je šance, že to zaštrachají na poště, dost nízká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
1.9.20 21:30

Pokud podáš člověku za přepážkou bez dalších sdělení dopis bez podacího lístku, pošle ho obyčejně. :nevim:
Jestli ještě nejde moc dlouho, tak neboj, spíš dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.9.20 21:39

Mi se zatím poštou nic nezatoulalo. Ještě výdrž. Pokud čekáš odpověď, oni to přímou,, předají tomu komu mají, ten si to teprve přečte a až pak odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
1.9.20 21:41

Mam bohuzel zkusenost takovou, ze kdyz je obalka silnejsi a neni podlana doporucene, tak se ztrati. Prisla jsem uz o vic zbozi a jeste jsem prisla o obalku pro novomanzele. Podle me si to nekdo vyčíhl, ptz predpokladal, ze tam jsou penize :pocitac:. Moje blbost no. Uz tak neposilam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
1.9.20 21:46

To se tě fakt nikdo ptát nemusí jak to chceš poslat, nikdo nebude čekat až si vyplnís podací lístek. A ztráta obyc dopisu je běžná.

• Citovat
  • Upravit
11565
1.9.20 22:00

@kokosino Mně se obyč dopisy neztrácejí. Možná balíčky, ale obyč pošta celkem chodí. Asi bych se poptala u adresáta, jestli to přišlo. Nic než čekat a doufat teď stejně nejde udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.9.20 22:08

Byl to větší tlustý dopis a v tom pár papírů tak by se nemusel ztratit zrovna ale pro nepoctivé pracovníky proč si ho neukrást bokem bůh ví co by v tom nemohl najít že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.9.20 22:09
@kokosino píše:
Posílal jsem celkem důležitý dopis do nemocnice ačkoliv jsem posílal takhle poprvé nevěděl jsem že to má být s podacím lístkem a ne jen tak na známku, čekám totiž na odpověď z dopisu i když se mě měl pán obsluhující za přepážkou zeptat zda li nechci poslat dopis doporučeně i když jsem si o tom měl něco zjistit sám inu má otázka zní jak velká je šance že by se ztratil takový dopis, četl jsem že je to celkem časté a mám obavy.. mám tam důležité dokumenty :zed:

Malá.. Stává se to výjimečně.. Pro příště budeš vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.20 01:02

Mě to přijde dost na hlavu, jako dát babě u přepážky dopis a aby usoudila sama jak ho chci poslat, normální člověk se zeptá, aspon u nás to tak je.Ale taky se mi stalo, že jsem posílala balík a paní už tam cvakala balík do ruky, tak jsem ji upozornila, že ho chci poslat jinak. protáhla obličej a ještě mi vynadala…to mají vše jako automat nastavené dopisy obyč a balíky do ruky? Asi to není v jejich náplni práce, ptát se.Tak mi není jasný, od čeho tam ty baby sedí? Někde je asi chyba.
Doporučený dopis prioritně může jít i týden, tak jak potom dlouho jde obyčejný dopis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.9.20 08:02

@elide tak hlavne k doporucenymu musis rovnou dat i ten podaci listek, kdyz by mi nekdo dal jen tak dopis, ze ho chce poslat, tak na nej taky lipnu znamku a dal neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.20 09:12
@Kriss Tina píše:
@elide tak hlavne k doporucenymu musis rovnou dat i ten podaci listek, kdyz by mi nekdo dal jen tak dopis, ze ho chce poslat, tak na nej taky lipnu znamku a dal neresim.

To není vůbec pravda, že musíš mít podací lístek. já třeba žádný lístky nevypisuju, mám zákaznickou kartu, takže by se měla zeptat i na balík, kde mám lístek, nebo jestli mám jejich kartu.Ne vždy si uvědomím ji hodit rovnou se zásilkou u přepážky. Ten kdo odesílá často samozřejmě tomu rozumí a ví co kde má mít, ale jsou lidi co pošlou dopis či balík jednou za uherák a vůbec nevědí o co jde, tak by mu to měla ta baba říct a zeptat se, co si má vyplnit atd.
každopádně styl komunikace některých úřednic je víc než zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová