Dopis - odbor obecné kriminality - výzva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.5.17 14:22

Dopis - odbor obecné kriminality - výzva...

Prosím o zachování anonymu, nebo smazání tématu, děkuji :kytka:

Jsem dost v šoku, před chvílí jsem dostala dopis z odboru obecné kriminality. „Výzva k podání vysvětlení podle § 158 odst. 7 trestního řádu“

V dopise jsou mé osobní údaje, kam a kdy se mám dostavit: k podání vysvětlení podle § 158 odst. 6 trestního řádu. S sebou občanku či jiný doklad.
Předmětem podání vysvětlení je:
Mé jméno… žádost o výslech z SKPV Česká Lípa

Potom nějaké poučení a formulář pro potvrzení zaměstnavatele a určení výše svědečného.

Na telefonní číslo uvedené v dopise se nemohu dovolat, asi se v pátek odpoledne už nepracuje. Vůbec netuším, o co by mohlo jít. V České Lípě jsem nikdy nebyla a nejsem si vědoma toho, že bych něco provedla.

Kdysi asi před šesti lety jsem podávala trestní oznámení asi se stovkou dalších lidí na podvodný internetový obchod, ale nepamatuji si, odkud byl a hlavně mi už asi před třemi lety přišlo vyrozumění o odložení případu. Takže dopis asi kvůli tomuhle není. A hlavně nevím, proč by mě zvali k výslechu, když jsem vypovídala už před lety.

Mám nervy na pochodu. Před sebou tři dny volna a já netuším, na koho se obrátit, aby mi řekli, oč jde. Zastavila jsem se na naší místní policejní stanici, ale ani tady mi neporadili, prý si mám zatelefonovat na to číslo, na které nikdo nereaguje.

Ach jo… A já se tak těšila na pohodové volno, místo toho budu mít nervy v háji.

Zkoušela jsem hledat podle uvedených paragrafů, ale nic konkrétního jsem neobjevila. Nemáte prosím někdo zkušenost či radu, kde zjistit více? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
5.5.17 14:28

To tu asi nerozlustime :-( kazdopadne na vyslech doraz a vem si sebou potrebne doklady. Urcite to bude v pohode :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
5.5.17 14:31

Tak pokud jste nic neprovedla, tak nechápu z čeho máte nervy na pochodu :) dostavte se v daný termín a zjistíte o co jde…
Manžel tak taky jednou dostal výzvu a jednalo se o úplnou prkotinu - koupě hračky přes Aukro. Potřebovali jen potvrdit jak ji objednal..

• Citovat
  • Upravit
15416
5.5.17 14:34

A co zkusit zavolat do té České Lípy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
5.5.17 14:35

Ahoj. Pracuji v oblasti justice, ale jediné co ti mohu poradit je toto:
SKPV je Služba kriminální policie a vyšetřování a ten paragraf říká, že jdeš „jen“ podat vysvětlení. Podle mě by mohlo jít i o ten dávný případ. Může to být cokoli - např. řidč byl na kameře zachycen pro vysokou rychlost, nezaplatil pokutu a indentifikovali spolucestujícího - tebe - a vyzvali tě k podání vysvětlení. Určitě se neboj, že by tě zvali k výslechu že jsi něco provedla. Jsi v postavení svědka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
5.5.17 14:37

Ještě jsem chtěla dodat, ze když byl případ odložen, neznamená to, že už nemůže být znovu otevřen…,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
5.5.17 14:38

Pokud si nic neprovedla tak to bude ok :) nenervuj se, mi tu nevylustime o co jde a znicit si tim vikend je zbytecny ;) muze jit o uplnou prkotinu, ale jdi tam podle pokynu, nedostavit se k vyslechu by byl asi vetsi prusvih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 14:45

@ivašot. To jsem zkoušela teďka, dostala jsem tel. číslo na zpracovatele, ale také se mu nemůžu dovolat :-(

• Citovat
  • Upravit
5532
5.5.17 14:47
:hug:

Příspěvek upraven 05.05.17 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
5.5.17 14:47
@Anonymní píše:
@ivašot. To jsem zkoušela teďka, dostala jsem tel. číslo na zpracovatele, ale také se mu nemůžu dovolat :-(

Oni ti stejne po telefonu nejspis zadne detaily sdelovat nebudou moct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 14:52

@Jullinka9
Ten starý případ měl jiné jednací číslo, takže ten to asi nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.17 14:55

Vím, že se snad nemusím ničeho bát, ale prostě ten pocit, že kriminálka po mně něco chce :-(. Je to hnus.
Hlavně tedy nechápu, proč v tom dopise není alespoň nějaké upřesnění. Proč Česká Lípa, když jsem tam nikdy nebyla a nikoho tam ani neznám.
Prostě mám nějaký divný pocit, knedlík v krku a vůbec jsem z toho celkově nějaká přešlá :-(

• Citovat
  • Upravit
1951
5.5.17 15:44

Podle mě tam jdeš pouze jako svědek. Kdyby ti něco hrozilo nebo jsi něco provedla, tak to podle mě nebudeš mít proplacené. To by podle mě měli mít hrazené pouze svědci. Ikdyž v našem státě je možné vše:) A i kdyby, tak by se jednalo asi o nějakou drobnost. Když náš zaměstnanec neplatil alimenty, tak pro něj přímo na pracoviště přijela kriminálka a odvezla ho:) Druhého pracovníka nám odvezli, protože prodával marihuanu, to přijeli na firmu, majitel řekl, že je na stavbě a musel odevzdat mobil a jet s nimi pro něj na stavbu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
5.5.17 15:56

Proc stresujes? Polozi ti par otazek, na ktere odpovis a zase pujdes domu. Bud rada, ze nemusis az do te Ceske Lipy :mrgreen:
Ne vazne, niceho se neboj. Policajti jsou taky lidi a chteji to mit v klidu. Nejsi pachatel, tak se nemas ceho bat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.5.17 16:32
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, nebo smazání tématu, děkuji :kytka:

Jsem dost v šoku, před chvílí jsem dostala dopis z odboru obecné kriminality. „Výzva k podání vysvětlení podle § 158 odst. 7 trestního řádu“

V dopise jsou mé osobní údaje, kam a kdy se mám dostavit: k podání vysvětlení podle § 158 odst. 6 trestního řádu. S sebou občanku či jiný doklad.
Předmětem podání vysvětlení je:
Mé jméno… žádost o výslech z SKPV Česká Lípa

Potom nějaké poučení a formulář pro potvrzení zaměstnavatele a určení výše svědečného.

Na telefonní číslo uvedené v dopise se nemohu dovolat, asi se v pátek odpoledne už nepracuje. Vůbec netuším, o co by mohlo jít. V České Lípě jsem nikdy nebyla a nejsem si vědoma toho, že bych něco provedla.

Kdysi asi před šesti lety jsem podávala trestní oznámení asi se stovkou dalších lidí na podvodný internetový obchod, ale nepamatuji si, odkud byl a hlavně mi už asi před třemi lety přišlo vyrozumění o odložení případu. Takže dopis asi kvůli tomuhle není. A hlavně nevím, proč by mě zvali k výslechu, když jsem vypovídala už před lety.

Mám nervy na pochodu. Před sebou tři dny volna a já netuším, na koho se obrátit, aby mi řekli, oč jde. Zastavila jsem se na naší místní policejní stanici, ale ani tady mi neporadili, prý si mám zatelefonovat na to číslo, na které nikdo nereaguje.

Ach jo… A já se tak těšila na pohodové volno, místo toho budu mít nervy v háji.

Zkoušela jsem hledat podle uvedených paragrafů, ale nic konkrétního jsem neobjevila. Nemáte prosím někdo zkušenost či radu, kde zjistit více? Děkuji

neplaš, není důvod.. prostě výslech, tam se dozvíš, o co jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová