EET zkušenosti, problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
4.5.17 20:22

EET zkušenosti, problémy

Dobrý večer všem z Eeťanům a Eeťankám - máte s tím někdo zkušenost? Dostali jsme od FÚ zprávu, že na portálu daňové správy máme neevidovanou provozovnu.

Jednou se nám to stalo, při zavádění EET kasy, že byl na naší prodejně španě zadán kód kasy a zkušebně jsme v rámci funkce EET poslali 7 Kč na portál finanční správy. Hned na druhý den jsme to napravili a propojili. Navíc v únoru jsme ale povinnost k EET vůbec neměli

Pak měli na naší prodejně poruchu a servisák jim špatně zadal číslo provozovny, příšli jsme na to až druhý den a napravili. Na portále finanční správy máme obě provozovny evidované správně.

Na portálu finanční správy to už tržbu neevidované prodejny opravit nešlo, tak jsme to museli nechat takto.

Jak to vyřešit? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
962
4.5.17 21:19

Na financaku, kde jinde. Na miminu tezko. A sorry hned 2× blbe napsat kod kasy? To jste si nemohli dat vetsiho bacha kdyz slo o dulezitou vec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.4.18 07:59

Tak už nám to EET jeden nějaký ten rok, jak jste na tom? Byla u Vás kontrola, děláte vše tak jak má být?
Já teda poslední dobou nestačím zírat. Zavedli jsme EET, vše se posílá jak má a tím jsem celé eet bral jako uzavřenou věc. A teď se dočtu že obchodník dostal pokutu za to že si prvně vzal peníze a až potom vydal účtenku. To je přece normální ne? Vzlášť když ta účtenka potom už nejde jednoduše vystornovat.

A teda u nás to tak funguje běžně. Ujistím se že lidi fakt mají dost peněz, pošlu EET, pošlu doklad do tisku a než se mi to na mé laserové tiskárně přepošle a vytiskne to trvá asi minutu, během které zákaznicím vysvětlíme údržbu a vypíšeme záručák.
No podle toho co čtu by to bylo na flastr.
Ovšem nevím jak by se na fu tvářili kdybych měl co týden 3× storno částky okolo 15 000kč proto, že zákazník neví kolik má u sebe peněz a musí si jet vybrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
24.4.18 08:04

@jakanas Nesmysl. Prijmes penize a vydas doklad. Ne naopak. Pochybeni je, kdyz prijmes penize a doklad nevydas. Doklad mas vydat hned po prijmu hotovosti. Ne ze budes 10 minut neco vysvetlovat k vyrobku, ale nejprve vydas doklad o zaplaceni a teprve pak vsechno vysvetlis.
Jednoduse receno, doklad o prijmu hotovosti se vydava neprodlene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.4.18 08:15
@cecetka píše:
@jakanas Nesmysl. Prijmes penize a vydas doklad. Ne naopak. Pochybeni je, kdyz prijmes penize a doklad nevydas. Doklad mas vydat hned po prijmu hotovosti. Ne ze budes 10 minut neco vysvetlovat k vyrobku, ale nejprve vydas doklad o zaplaceni a teprve pak vsechno vysvetlis.
Jednoduse receno, doklad o prijmu hotovosti se vydava neprodlene.

Neprodleně jak vyjede. Chlapík ho vydal po minutě a dostal pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
24.4.18 10:09
@jakanas píše:
Neprodleně jak vyjede. Chlapík ho vydal po minutě a dostal pokutu.

Neverim tomu, ze by za to byl potrestan, pokud vyda doklad sam. Ledaze by ten doklad vydal po minute az na VYZADANI kontrolniho organu. Mozna pak i ten kontrolni nakup byl proveden na „podnet“ obcanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40386
24.4.18 10:15
@jakanas píše:
Tak už nám to EET jeden nějaký ten rok, jak jste na tom? Byla u Vás kontrola, děláte vše tak jak má být?
Já teda poslední dobou nestačím zírat. Zavedli jsme EET, vše se posílá jak má a tím jsem celé eet bral jako uzavřenou věc. A teď se dočtu že obchodník dostal pokutu za to že si prvně vzal peníze a až potom vydal účtenku. To je přece normální ne? Vzlášť když ta účtenka potom už nejde jednoduše vystornovat.A teda u nás to tak funguje běžně. Ujistím se že lidi fakt mají dost peněz, pošlu EET, pošlu doklad do tisku a než se mi to na mé laserové tiskárně přepošle a vytiskne to trvá asi minutu, během které zákaznicím vysvětlíme údržbu a vypíšeme záručák.
No podle toho co čtu by to bylo na flastr.
Ovšem nevím jak by se na fu tvářili kdybych měl co týden 3× storno částky okolo 15 000kč proto, že zákazník neví kolik má u sebe peněz a musí si jet vybrat :nevim:

Kdoví jak to bylo, nejspíš to vydal až na vyžádání, má se tisknout bez vyžádání.
Zase nejsem ochotná věřit každému blábolu typu „jedna paní povídala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 21:35

EET

Používám EET pokladnu Leeto https://leeto.cz/. Není potřeba Leeto instalovat, stačí ji otevřít ve webovém prohlížeči. Prodej na pokladně je intuitivní. Jsem spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová