Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jaké máš vzdělání, co umíš? To je vcelku dost podstatné ![]()
Jinak k těm penězům - pokud bydlíš u přítelovy matky, je logické, že chce, abyste jí něco platili. Máte spotřebu tepla, elektřiny, vody, zřejmě i jídla
Samozřejmě je třeba se domluvit, aby ta částka byla přeměřená spotřebě. Tohle je věcí vzájemné komunikace - ty si to prober s přítelem a on s matkou, nebo všichni dohromady
Taky je dobré si něco naspořit - udělat si nějaký fin. plán. Pokud tedy u těch rodičů neplánujete zůstat natrvalo.
Tak zacni u te prace bez treba do fabriky nebo nekam za prumerny plat, v oboru se muzes uplatnit dyl. Pritel at si zridi svuj ucet a bezte spolu do najmu 1+1 do zacatku staci a byvaji za slusny penize
az budete trosku zajisteny muzes hledat jinou praci atd. Jako davat jeho matce vsechny penize a ani on k nim nema urcite libovolny pristup tak to vas ma pekne pod palcem.
V prvé řadě rozděl účet. Co je špatného na tom mýt hajzlíky? Každý nějak začínal… Třeba tam klofneš milionáře ![]()
Jestli psychicky nedáváš úklid, tak se připrav na to, že budeš mít problémy asi všude ![]()
Na Tvem miste bych vzala jakoukoli praci a dale se vzdelavala v oboru, abys byla casem pro zamestnavatele atraktivni. Nasla bych si nejakou specializaci v ramci zlatnictvi a vzdelani/kurz financovala z prace/brigady. Slo by to? Nevim, jak to v tomto oboru chodi.
Jéžiši, tak si najděte bydlení sami od mámy. To je též nápad se stěhovat k tchýni do bytu
práci si najdi v jiném oboru. Dělej třeba v Lidlu pokladní, tam platí hodně dobře. Našporuj si peníze a najdi si vlastní nájemní bydlení. Proč bydlíš s tchýní a jsi nešťastná? Mladá holka…
Asi nejprve bych pořešila přítele…kolik je mu let, že má společný účet s matkou? a to ji odevzdáváš výplatu i ty?
to bych nedovolila! přispěla bych ji na domácnost, ale účet máte mít každý svůj, pokud si to tak nezřídíte, tak to nebude nikdy fungovat…(ono to nebude fungovat asi ani tak, jeho matka bude generál a vy ovečky, kteří musí poslouchat) nezlob se na mě, ale nedovedu si představit žádného chlapa, který si dá spol. účet se svou matkou a ta by ho ovládala…tam je něco špatně…
moje rada ke štěstí - odstěhovat se s přítelem, mít každý svůj účet, najít si lépe placenou práci (což chápu, že není lehké, kort v tvé zdr. situaci)…che to trochu posílit psychiku, mít ostré lokty…držím palce.
A to jsi mlada nebo blba, ze odvzdavas svoji vyplatu v podstate cizi zenske? Vzdyt to neni ani tvoje bytna, s tou bys mela aspon najemni smlouvu. Vazne ziram, co si dospely svepravny clovek necha libit, aby mi matka pritele zabavila vyplatu a resila moji antikoncepci
no ty v@Le na to se neda nic napsat. Priste si matince pritele rekni o tisicovku, ze potrebujes na novy robertek, pac pritel je v tomto smeru k nicemu a uvidis ten tanec!!!
![]()
Holka zlatá, jaký si to uděláš… Já jsem taky OZP a hned po škole jsem šla do práce (je fakt, že mám VŠ vzdělání). A hlavně nikdo se mě nikdy neptal jestli jsem OZP nebo zdravá. Ale já to jako hendicap nikdy nebrala. Spíš to většinou bylo přínosem pro zaměstnavatele (slevy na dani). Já hlavně ani nikdy pozice vhodné pro OZP nehledala. Prostě jsem si vyhlédla práci a až pak sdělila zaměstnavateli, že mám tyto papíry a jestli je chce uplatnit. Ale zase takový problém to není. Spíš bych být tebou „zamakala“ na psychice. Je fakt, že plno lidí ani netuší, že toto mám. Nesmíš si to moc připouštět, že jsi OZP. Raději anonym, nechci aby to někteří zjistili.
Sama si musis uvedomit co od zivota chces a podle toho si to tak zaridit. Nechces byt nestastna? Tak proste nebud. Jsi mlada. Mas to ve svych rukach. Co ti delaji v praci tak strasneho ze te to depta? ![]()
Tak to bych šla radši někam do fabriky
hlavně bych nebydlela u přitelovy matky
@LadyBrigit píše:
Tak to bych šla radši někam do fabrikyhlavně bych nebydlela u přitelovy matky
Jo přesně…co to ty mladý holky napadá, nastěhovat se k příteli, který bydlí s matkou
Ale tak aspoň pozná realitu. Ve 20 letech si musí zkusit vše, i bydlení s tchýní.
Proč jste si s přítelem nenašli vlastní bydlení? Přítel je nesvéprávný, že má účet s matkou? ![]()
Hodně štěstí, budeš ho potřebovat. ![]()
Ahojte holky je mi přes 20 nedavno jsem ukončila školu. Jsem vyučena zlatnice
Akorat v oboru neni volne misto
Nastěhovala jsem se k přitelovi a jeho mámě hledala jsem praci bohužel nic jineho než uklid jsem nesehnala nemam penize přitel je hodny ale taky moc nevydělavá má s mamou spol účet ona je takova držgrešle, takže a navic ji musim davat skor celou vyplatu, ale když pak jsou penize potřeba př na antikoncepci tak se zdráha a nic z toho V práci mě buzeruji psychicky to nedavam takže jsem si vzala zkracený uvazek mam ozp mam praxi jako prodavačka ale nikde mě s tim ozp nechtěji co mam dělat chci normalni praci kde nebudu muset mýt hajzliky apod ale co pro mě nejlepší