Dopisování s vězni - zkušenost

4
10.11.13 20:16

Dopisování s vězni

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s dopisováním s vězni? Zdá se mi to jako fajn věc, jak někoho nechat pocítit, že není v tom světě sám, a v důsledku tedy pomoci s resocializací a se snížením pravděpodobnosti delikvence.

Už několik let o tom uvažuji, zatím jsem však vždycky přihlášení se do tohoto programu z určitých důvodů odložil. Zejména se mně nelíbí, že se účastník programu pod záštitou Maltézské pomoci musí pravidelně účastnit nějakých supervizí (1× za 2 měsíce) a to, že korespondence probíhá prostřednictvím centra Maltézské pomoci (čas a lustrace)
Nevíte případně o alternativách, které toho tolik nevyžadují po účastnících a fungují na bázi větší důvěry? Brno.

Více viz http://www.maltezskapomoc.cz/…vani-s-vezni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.11.13 20:18

@mlady osobně bych do toho nikdy nešla.. proč si psát s někým, kdo sedí :?: pro mne nepochopitelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
10.11.13 20:21

Já myslím, že je to dobře udělané…vždyť by mohli třeba ovlivňovat přes dopisovatele svědky…trochu scifi, ale proč ne…krom toho, v tom vězení nejsou pro nic za nic…ano, druhou šanci…pro některé…určitě, ale…za předem určených pravidel…oni ty naše pravidla porušili, proto jsou tam, kde jsou, že jo? Ale to je jen můj názor…

• Citovat
  • Upravit
mlαdy milenec
10.11.13 20:22

Protože mu to může pomoci?

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
10.11.13 20:23
@mlαdy milenec píše:
Protože mu to může pomoci?

Teď jsem se chtěla zeptat zakladatele, jestli nááááhodou není „Mladý milenec“…když je „mladý“… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
10.11.13 20:26

Osobně bych to dovolila jen v minimum případů, já nevím nešťastná dopravní nehoda atd. ostatní tam jsou chamraď, která by neměla mít žádná práva, naopak bych je hnala do dolů na 16 hodinové směny, žádný jídlo několikrát denně, stačí jednou a ještě šlichta. Nějakou část jako prcačkáře a tyrany bych každý den mučila, takový sajrajt nemá mít žádná práva :poblion:

• Citovat
  • Upravit
18305
10.11.13 20:27

NO, pod vlivem historek vězňů získá člověk nakonec dojem, že tam všichni sedí omylem a ve skutečnosti jsou nevinní… Osobně bych do toho nešel, zdá se mně to (pro jednotlivce bez znalosti vězeňské problematiky) moc velké riziko. Ale kdo chce kam…
No a volnější alternativa těžko bude existovat - Vězeňská služba asi těžko schválí něco, co narušuje její bezpečnostní standardy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.11.13 20:27

A co jim chceš psát? Bála bych se psát cokoliv osobního… A na počasí se můžou podívat v TV, ne? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.11.13 20:28
@K-Black píše:
Osobně bych to dovolila jen v minimum případů, já nevím nešťastná dopravní nehoda atd. ostatní tam jsou chamraď, která by neměla mít žádná práva, naopak bych je hnala do dolů na 16 hodinové směny, žádný jídlo několikrát denně, stačí jednou a ještě šlichta. Nějakou část jako prcačkáře a tyrany bych každý den mučila, takový sajrajt nemá mít žádná práva :poblion:

Ale no tak… A to jsme při cinkání klíčema vykřikovali „Nejsme jako oni“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.11.13 20:28

Můj názor je že bych do toho nešla a o druhé šanci? kolik jich letos dostalo amnestii, a kolik lidí zemřelo díky amnestovaným, kolik spáchali trestných činů a jsou tam znova, jakou lepší šanci než získat svobodu by mohli dostat a většina toho zneužila, tak nevím jestli nějakej dopis by jim pomohl od cizích lidí a pomohl jim v něčem :think:
a myslím že kdyby vězení nebylo jak hotel tak by si jich většina rozmyslela něco spáchat, mají fitko, televizi, kroužky, kdo chce může pracovat :think:

Příspěvek upraven 10.11.13 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
10.11.13 20:29

Tak podle mě bohatě stačí, že je musíme živit z našich daní.. např vrahy atd..a ještě si s nima dopisovat, protože jim to pomůže? tak kde to jsme?
naopak v některých případech lituji, že zde byl zrušen trest smrti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.11.13 20:29
@balenka píše:
A co jim chceš psát? Bála bych se psát cokoliv osobního… A na počasí se můžou podívat v TV, ne? :-D

Na to jsem se taky chtěl zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.11.13 20:30
@Jura007 píše:
Ale no tak… A to jsme při cinkání klíčema vykřikovali „Nejsme jako oni“. ;)

nestydím se za to, jen ten smajlík tam být nemusel, to uznávám. Nemám pochopení pro takové lidi, dokonce jsem i pro trest smrti.

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
10.11.13 20:32

Mě by třeba zajímalo, kdo bude psát obětem těch trestných činů…nebo jejich pozůstalým… :think:

• Citovat
  • Upravit
35438
10.11.13 20:32

Nejlépe se informovat přímo ve věznici, jaké aktivity tam má schválené. Klidně do toho jdi, jen upozorňuju, že všichni, co znám a snažili se dělat podobný druh „pomoci“ pro vězně nebo jiný okraj společnosti, nakonec usoudili, že to fakt nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová