Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám tohle s tátou, taky se chová jako schizofrenik. Můžu ti říct jedinou věc: Představ si tu nejhorší variantu, jak by se na té svatbě chovala a posuď si, jestli takovou svatbu chceš. Jestli si říkáš, že ty výčitky a ostuda před rodinou „jak jsi špatná dcera“ jsou větší než nechat si zkazit takový Den, pozvi ji. Mně otec svatbu TAK zkazil, že kdyby mě o půlnoci vzbudili a ptali se mě, jestli bych to neudělala jinak, vždycky vím, že bych ho tam nezvala.
Na svatbu budeš vzpomínat celý život, mně je to při každé té vzpomínce líto.
Já mám tohle s tátou, taky se chová jako schizofrenik. Můžu ti říct jedinou věc: Představ si tu nejhorší variantu, jak by se na té svatbě chovala a posuď si, jestli takovou svatbu chceš. Jestli si říkáš, že ty výčitky a ostuda před rodinou „jak jsi špatná dcera“ jsou větší než nechat si zkazit takový Den, pozvi ji. Mně otec svatbu TAK zkazil, že kdyby mě o půlnoci vzbudili a ptali se mě, jestli bych to neudělala jinak, vždycky vím, že bych ho tam nezvala.
Na svatbu budeš vzpomínat celý život, mně je to při každé té vzpomínce líto.
Anonymní píše:Jura007 píše:Juro a před tím jsi s ní komunikoval na, no nevím jaký termín přesně použít, tak řekněme lepší úrovni? Ona ta moje matka je chvilku v klidu, ale pak jí švihne a začne být paranoidní, no přesněji teď vše vzniklo kvůli pětistovce za popelnice, mám u ní bohužel ještě trv.pobyt, prý jsem se minulou návštěvu zatvářila, chápete jen zatvářila, že jí ty peníze nechci dát. O ničem nevím, ale ona to řeší už týden, dokonce mi ani nepopřála k narozeninám, jen mi poslala mailem recept na dort
Taky mám se svou matkou „super vztah“,takže to nebývá jen čistě ženská záležitost… No odkážu žít bez ní.
Ten moment, kdy jsem si řekl „a dost“, vygradoval asi během půl roku. Napřed se začaly rozpadat domovní instalace v bytě, který jí patřil, ale bydlel jsem v něm já. Ona odmítala cokoli investovat. No tak jsem se pustil do oprav (za jejího neustálého remcání, jak je všechno špatně), no a pak se mně nabídla možnost koupit si „nějakou“ nemovitost, tak jsem si vzal úvěr. To mně na veřejnosti ztropila scénu, že jenom dělám dluhy a že ona je platit nebude. No a vrcholem bylo, když mě obvinila z domácího násilí vůči ní. (Přitom byla vdaná 200 kilometrů daleko.) A bže prý se musím vystěhovat. Tak jsem se vystěhoval, od té doby jsem ji něviděl a mám klid. (A mimochodem, ten úvěr jsem letos doplatil…![]()
)Přeju ti, ať se tvé trable s maminkou taky vyřeší. Máš svůj život, tak si ho nenech kazit druhýma lidma.
bojím se, že když udělám radikální řez, zbytek rodiny, kterou mám moc ráda, mi to neodpustí. Jen brácha ví,co je to zač,jinak se umí dokonale maskovat za trpitelku, no fakt
No já jsem udělal radikální řez, co se týká celé rodiny. Prostě jsem nechtěl, aby měla o mně jakékoli informace nebo na mě mohla poštvat Policii kvůli smyšlenému obvinění. To se pak blbě dokazuje, že je to výmysl a že se nic takového nestalo. Vymyslela si to jednou, vymyslí to zas. Se zbytkem rodiny jsem vycházel tak nějak neutrálně, pro děti svých sester jsem byl „velice hodný strejda“ (holt jsem se snažil, no…
), ale můj vlastní klid a můj vlastní život má podle mě přednost před poklonkováním komukoli. (A navíc myslím, že jen okomentováním těch dřívějších událostí před širší rodinou bych mohl způsobit nějaké dusno. A to nechci; ostatním taky přeju jejich klid.)
Jinak dřív jsem s matkou vycházel „jakžtakž“, ale byl tam „drobný“ problém - občas mně vyčítala, že se nechi účastnit fungování církve, ve které jsem pokřtěný. Jenže v tom sboru jsou samí dědoušci, co mají produktivní život dávno za sebou - anebo lidi s úzkým rozhledem po světě, kterým ke spokojenosti stačí rodinný kruh a každoměsíční nic moc výplata. Holt není to můj šálek kávy… ![]()
Ahojky, tak já mám něco obdobnýho s otcem, čekám miminko a ještě o tom ani neví a ani nevím, jestli chci, aby to věděl, budu se vdávat a vím, že pokud přijde, tak bude zle, takže hodně koketuju s myšlenkou mu nic neříct, vím, že to nejspíš bude znamenat definitivní konec mezi náma, ale říkám si… Bude mě to vůbec vadit? Polož si tu samou otázku, neměla bys pak větší klid?
Nenechám si zkazit svatbu, kvůli někomu, kdo mi tolikrát ublížil a ne jenom mě, ale i mamce ségře a všem v našem okolí. Nenech si ji taky zkazit a hezky si to užij!!! Je to těžký, já to vím, přesně vím, jak se cítíš, ale tohle je už jen TVUJ život!!! ![]()
Jura007 píše:Anonymní píše:No já jsem udělal radikální řez, co se týká celé rodiny. Prostě jsem nechtěl, aby měla o mně jakékoli informace nebo na mě mohla poštvat Policii kvůli smyšlenému obvinění. To se pak blbě dokazuje, že je to výmysl a že se nic takového nestalo. Vymyslela si to jednou, vymyslí to zas. Se zbytkem rodiny jsem vycházel tak nějak neutrálně, pro děti svých sester jsem byl „velice hodný strejda“ (holt jsem se snažil, no…Jura007 píše:Juro a před tím jsi s ní komunikoval na, no nevím jaký termín přesně použít, tak řekněme lepší úrovni? Ona ta moje matka je chvilku v klidu, ale pak jí švihne a začne být paranoidní, no přesněji teď vše vzniklo kvůli pětistovce za popelnice, mám u ní bohužel ještě trv.pobyt, prý jsem se minulou návštěvu zatvářila, chápete jen zatvářila, že jí ty peníze nechci dát. O ničem nevím, ale ona to řeší už týden, dokonce mi ani nepopřála k narozeninám, jen mi poslala mailem recept na dort
Taky mám se svou matkou „super vztah“,takže to nebývá jen čistě ženská záležitost… No odkážu žít bez ní.
Ten moment, kdy jsem si řekl „a dost“, vygradoval asi během půl roku. Napřed se začaly rozpadat domovní instalace v bytě, který jí patřil, ale bydlel jsem v něm já. Ona odmítala cokoli investovat. No tak jsem se pustil do oprav (za jejího neustálého remcání, jak je všechno špatně), no a pak se mně nabídla možnost koupit si „nějakou“ nemovitost, tak jsem si vzal úvěr. To mně na veřejnosti ztropila scénu, že jenom dělám dluhy a že ona je platit nebude. No a vrcholem bylo, když mě obvinila z domácího násilí vůči ní. (Přitom byla vdaná 200 kilometrů daleko.) A bže prý se musím vystěhovat. Tak jsem se vystěhoval, od té doby jsem ji něviděl a mám klid. (A mimochodem, ten úvěr jsem letos doplatil…![]()
)Přeju ti, ať se tvé trable s maminkou taky vyřeší. Máš svůj život, tak si ho nenech kazit druhýma lidma.
bojím se, že když udělám radikální řez, zbytek rodiny, kterou mám moc ráda, mi to neodpustí. Jen brácha ví,co je to zač,jinak se umí dokonale maskovat za trpitelku, no fakt
), ale můj vlastní klid a můj vlastní život má podle mě přednost před poklonkováním komukoli. (A navíc myslím, že jen okomentováním těch dřívějších událostí před širší rodinou bych mohl způsobit nějaké dusno. A to nechci; ostatním taky přeju jejich klid.)
Jinak dřív jsem s matkou vycházel „jakžtakž“, ale byl tam „drobný“ problém - občas mně vyčítala, že se nechi účastnit fungování církve, ve které jsem pokřtěný. Jenže v tom sboru jsou samí dědoušci, co mají produktivní život dávno za sebou - anebo lidi s úzkým rozhledem po světě, kterým ke spokojenosti stačí rodinný kruh a každoměsíční nic moc výplata. Holt není to můj šálek kávy…
Asi je to trošku na tělo a neodpovídej, jestli nechceš, je ti to někdy líto? Myslím, spíš ty sourozence, tvá matka, to je taky asi dobrý psycho, tam už bych to také asi vůbec neřešila.
Ahoj, vzhledem k šílené matce taky raději anonymně..Je to skoro jako bys popisovala tu mou..My teda v nejbližší době svatbu neplánujeme, ale až to přijde-ona zvaná nebude.Vím, že ke mně by se v nejlepším případě chovala pokrytecky a mého přítele z hloubi duše nenávidí, přestože nemá důvod, takže nevím co by tam dělala. Moje matka má ještě spousty super vlastností, to bych mohla popsat několik stran, ale stačí když řeknu, že snést se to prostě nedá..Přetrhla jsem vazby teprve nedávno, i když s těžkým srdcem
, ale je to úleva..Od táty- který od ní utekl už dávno ale vím podle toho,co mu navykládala, že to všechno překroutila ve svůj prospěch a udělala ze mě přede všema svýma známýma největší svini a ze sebe chudinku jak hrom, takže na nějaké usmiřování opravdu nepomýšlím a jsem ráda, že jsem se toho jejího světa zřekla, když vidím, jak se někdy uměla přetvařovat, je mi na blití a ještě dlouho bude.Je zlá a zákeřná a už se to asi nezmění.
Anonymní píše:
Ahoj, vzhledem k šílené matce taky raději anonymně..Je to skoro jako bys popisovala tu mou..My teda v nejbližší době svatbu neplánujeme, ale až to přijde-ona zvaná nebude.Vím, že ke mně by se v nejlepším případě chovala pokrytecky a mého přítele z hloubi duše nenávidí, přestože nemá důvod, takže nevím co by tam dělala. Moje matka má ještě spousty super vlastností, to bych mohla popsat několik stran, ale stačí když řeknu, že snést se to prostě nedá..Přetrhla jsem vazby teprve nedávno, i když s těžkým srdcem, ale je to úleva..Od táty- který od ní utekl už dávno ale vím podle toho,co mu navykládala, že to všechno překroutila ve svůj prospěch a udělala ze mě přede všema svýma známýma největší svini a ze sebe chudinku jak hrom, takže na nějaké usmiřování opravdu nepomýšlím a jsem ráda, že jsem se toho jejího světa zřekla, když vidím, jak se někdy uměla přetvařovat, je mi na blití a ještě dlouho bude.Je zlá a zákeřná a už se to asi nezmění.
mohu se zeptat, jak to probíhalo? Prostě jsi přestala komunikovat, nebo se to vyhrotilo v nějakou hádku? zakl.
No vyhrotilo se to hádkou ve chvíli, kdy už mi přetekly nervy.Řekla jsem jí, co sí o ní a hlavně jejím chování myslím-do té doby jsem byla vždycky zticha.No a ona se samozřejmě urazila a neuznala to..Nedávno jsem to tu řešila v diskuzi „Co s matkou“-jsem zakladatelkou té diskuze, tak jestli si chce počíst o tom, jak umí být rodiče prima..
je tam jen pozměněný údaj o tom, že můj přítel je můj manžel, původně jsem to tak psala, kdyby to náhodou našla, aby mě nemohla podezřívat, ale vzhledem k dalším údajům by na to stejně asi přišla, no to je jedno..
tu diskuzi znám, no já už jsem teď poslední mail smazala bez přečtení, nebudu už si víc kazit den. Ona slíbila, že už nenapíše, ale zase si asi ještě vzpomněla na nějaké staré křivdy.
Já jí také už napsala, bez servítek, že se o ni samozřejmě na stáří postaráme a do té doby ať se má hezky. ![]()
Psala mi totiž, jak se musí starat o svou starou nemocnou maminku, přitom se o ní stará její sestra, máma tam jezdí jednou do týdne, má to deset min.autem.
Jé tak tohle citový vydíráníčko znám. Moje matka je totéž a svatba bude v září. Pozvánku dostala, chtěla se nechat přemlouvat a měla blbý řeči že když tam bude otec tak nejde atd… . Pak teda nakonec že půjde jen kvůli ostatním aby nevypadala blbě. Tak jsem ji oznámila ať na to zapomene, že buď tam půjde kvůli nám nebo ať nechodí. Nehodám nikoho přemlouvat a radím ti totéž. ![]()
A nezoufej, nikdo nemá normální rodinu. ![]()
Pozvnes se na to, vykašli se na ni a řekni jí. Pokud chceš přijít dej mi vědět do takovýho data, pokud nechceš nechoď. tečka.
Pokud ještě můžu dodat, tak sestry byly od maminky naočkované v tom, že jsem jí ubližoval, sehnaly jí advokátku a ta mně začala posílat dopisy, co by mě všecko mohlo čekat, když se nevystěhuju… No a počítám, že si to obě o mně myslí dodnes. Takže neřeším a žiju svůj život.