Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Část léku asi platit pojišťovna? Vy platíte doplatek, který může být vysoký.
V lékárně bych se zeptala na generika (stejná účinná látka, jiné firmy, rozdílné doplatky). Lék můžou vyměnit, pokud na receptu nemáte uvedeno, že v lékárně nesmí.
Generika můžou stát o stovky korun méně (hůře polykaletelne tablety, odlišné přidané látky, barviva, chuť…).
Když se podívám, kolik léky a léčba stojí, tak jsem ráda, že si to nemusím platit komplet sama. Zdravotní pojištění sice odvádíš, ale je to zlomek toho, co tvoje léčba jednou bude v souhrnu stát. Pokud tě to přestává bavit, odstěhuj se tam, kde ti to uhradí komplet všechno. Ale kdepak to asi je, že?
Tak pokud si ještě připlácíš za lepší péči, tak ano, platíš vlastně i za pozdrav.
Jinak k většině léků existuje alternativa, třeba i s menším doplatkem.
Pokud za kvartál přesáhneš určitou částku na doplatcich, ZP ji automaticky vrací.
@Micilin píše:
Tak pokud si ještě připlácíš za lepší péči, tak ano, platíš vlastně i za pozdrav.
Jinak k většině léků existuje alternativa, třeba i s menším doplatkem.
Pokud za kvartál přesáhneš určitou částku na doplatcich, ZP ji automaticky vrací.
Ne vzdy se všechno počítá do doplatku pro pojišťovnu. Pocitaji nejlevnější doplatech te skupiny léků. Pokud dostaneš neco s mnohem větším doplatkem, tak se zapocita jen část
Kolik platí pojišťovna, najdete ve výpisu že zdravotní pojišťovny…za léky, za vyšetření
Např mojevzp.cz kde vzp nabízí možnost podívat se do svého zdravotního výpisu.
Doplatky za léky se vrací na osobu. Nepočítají se dohromady za všechny členy rodiny.
@Anonymní píše:
Ahoj, už dva měsíce se potýkáme celá rodina se zahleněním, záněty průdušek atd (prostě záněty horných cest dýchacích). Za tu dobu jsme jen na lécích, předepsaných od lékaře, zaplatili přes 3000,–. Už mě to přestává bavit. Dnes mi magistra v lékárně řekla, že prý léky (částečně i atb) na záněty horních cest dýchacích prý neproplácí. Zdá se mi to dost divné. Ještě cca před 2 lety jsem nic nedoplácela. Opravdu už mě tohle nebaví, platíme si „lepší“ péči na jedné klinice, odvádíme nemalé finance na ZP a v konečném důsledku u lékaře musím zaplatit i za pozdrav. Jak to máte vy?
Díváte se pravidelně do výpisu u pojišťovny, kolik Vaše léčba a péče stojí, že máte dojem, že platíte i za pozdrav? Mj. měl by v každé skupině léků být 1 bez doplatku, viz stránky MZ ČR.
@ka2ka píše:
Na zahlenění je nejlepší inhalovat výpary ze slupek brambor
Nebo výpary z toluenu, po čase už nějaké zahlenění nebude problém.
@Cenarius píše:
Nebo výpary z toluenu, po čase už nějaké zahlenění nebude problém.
Slupky brambor obsahují taky chemikálie, pesticidy, postřiky, hnojení…
@šklíbakočka píše:
Díváte se pravidelně do výpisu u pojišťovny, kolik Vaše léčba a péče stojí, že máte dojem, že platíte i za pozdrav? Mj. měl by v každé skupině léků být 1 bez doplatku, viz stránky MZ ČR.
Ano dívám se na výpisy pravidelně. Loni jsem VZP stala 10.000,– odvedeno přes 130000,–
@Anonymní píše:
Ano dívám se na výpisy pravidelně. Loni jsem VZP stala 10.000,– odvedeno přes 130000,–
A až v důchodu odvedeš 0 a tvoje léčba bude stát 130000, taky tě to bude děsně štvát?
Lékařka mi napsala neobendovy kapky a clarinase. Tyto dvě věci staly cca 560,–. V lékárně mi řekla, že alternativa není a že pojišťovna toto neproplaci. Lékařka nebyla k jiným lékům svolná.
@Janli píše:
A až v důchodu odvedeš 0 a tvoje léčba bude stát 130000, taky tě to bude děsně štvát?
Je mi 35 let, důchodu se s velkou pravděpodobností nedožiju. Ale koukám, že zde se všichni s poplatky za léky smirite a zaplatíte rádi. Procestovala jsem pracovně dost zemí, podobně vysoké doplatky za léky nebyly nikde.
Ahoj, už dva měsíce se potýkáme celá rodina se zahleněním, záněty průdušek atd (prostě záněty horných cest dýchacích). Za tu dobu jsme jen na lécích, předepsaných od lékaře, zaplatili přes 3000,–. Už mě to přestává bavit. Dnes mi magistra v lékárně řekla, že prý léky (částečně i atb) na záněty horních cest dýchacích prý neproplácí. Zdá se mi to dost divné. Ještě cca před 2 lety jsem nic nedoplácela. Opravdu už mě tohle nebaví, platíme si „lepší“ péči na jedné klinice, odvádíme nemalé finance na ZP a v konečném důsledku u lékaře musím zaplatit i za pozdrav. Jak to máte vy?