Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano dívám se na výpisy pravidelně. Loni jsem VZP stala 10.000,– odvedeno přes 130000,–
Promin, ale neco mi tady nesedi-abys odvedla 130000,– pojistovne, tak musis mit prijem v hrubem cca 250 000,– mesicne! To opravdu resis petistovku za kapky???
@Anonymní píše:
Je mi 35 let, důchodu se s velkou pravděpodobností nedožiju. Ale koukám, že zde se všichni s poplatky za léky smirite a zaplatíte rádi. Procestovala jsem pracovně dost zemí, podobně vysoké doplatky za léky nebyly nikde.
Ano, ja si rada zaplatim kapky na rymu kdyz vim, ze pokud budu mit rakovinu, nebo jinou zavaznou nemoc, tak me pojistovna lecbu zaplati…
@kateka.1 píše:
Promin, ale neco mi tady nesedi-abys odvedla 130000,– pojistovne, tak musis mit prijem v hrubem cca 250 000,– mesicne! To opravdu resis petistovku za kapky???
ZP za mé odvádí i zamtel. A samozřejmě tuto částku do mých odvodů také zahrnuji.
@kateka.1 píše:
Ano, ja si rada zaplatim kapky na rymu kdyz vim, ze pokud budu mit rakovinu, nebo jinou zavaznou nemoc, tak me pojistovna lecbu zaplati…
Jsi si jistá, že léčbu rakoviny za tebe ZP zaplatí? Trochu naivní představa. Nedávná zkušenost z blízkého okolí mě z této představy vyléčila.
@Anonymní píše:
Jsi si jistá, že léčbu rakoviny za tebe ZP zaplatí? Trochu naivní představa. Nedávná zkušenost z blízkého okolí mě z této představy vyléčila.
Mám opačnou zkušenost. X jízd sanitou, X týdnů hospitalizace, x dalších zákroků… A účet 90 Kč.
@Anonymní píše:
Lékařka mi napsala neobendovy kapky a clarinase. Tyto dvě věci staly cca 560,–. V lékárně mi řekla, že alternativa není a že pojišťovna toto neproplaci. Lékařka nebyla k jiným lékům svolná.
No vidis, me bendovky v lékárně namichala bez te slozky, co je v olynthu (pak jsou bez doplatku) a rekla mi at si ho k tomu za 100 koupim a vzdy striknu.
@Anonymní píše:
Je mi 35 let, důchodu se s velkou pravděpodobností nedožiju. Ale koukám, že zde se všichni s poplatky za léky smirite a zaplatíte rádi. Procestovala jsem pracovně dost zemí, podobně vysoké doplatky za léky nebyly nikde.
Nemam pocit, ze bych platila nejake velke doplatky za leky ![]()
@Anonymní píše:
Já čerpám ročně za poslední roky tak mezi 4 až 10 tisíci Kč, loni i více: testování, očkování na Covid, nějaké problémy se zády, MR. Odvody po mnoho let veliké. Ale fakt jsem ráda, že je to stále tak. Ano VZP za mne léčbu rakoviny, dialýzu, bioléleky a jiné potřebné zaplatí. Zatím je (a klepu na dřevo) nepotřebuji, což se může klidně zítra!!! změnit. Čili já jsem strašně ale strašně ráda, že můj účet je v minusu. Váš plat vzhledem k odvodům včetně zaměstnavatele musí být slušný, opravdu tedy řešíte pár stovek ročně? Mj. povídání o důchodu s tím má společného co?
@j.a.n.i1 píše:
No vidis, me bendovky v lékárně namichala bez te slozky, co je v olynthu (pak jsou bez doplatku) a rekla mi at si ho k tomu za 100 koupim a vzdy striknu.
Aha, to je dobré vědět. No do té lékárny už nepůjdu. Poslala mě tam doktorka, že prý jinde je nemají. Přitom si vzpomínám, že v létě 2018 jsem byla. v jiné a za bendovky jsem nic neplatila.
@j.a.n.i1 píše:
Nemam pocit, ze bych platila nejake velke doplatky za leky
Já za poslední měsíc a půl pri každé návštěvě lékárny platím jen na doplatcich kolem 600,–. Byla jsem tam 3× s dítětem, 2× já a manžel 3×.
@šklíbakočka píše:
Já čerpám ročně za poslední roky tak mezi 4 až 10 tisíci Kč, loni i více: testování, očkování na Covid, nějaké problémy se zády, MR. Odvody po mnoho let veliké. Ale fakt jsem ráda, že je to stále tak. Ano VZP za mne léčbu rakoviny, dialýzu, bioléleky a jiné potřebné zaplatí. Zatím je (a klepu na dřevo) nepotřebuji, což se může klidně zítra!!! změnit. Čili já jsem strašně ale strašně ráda, že můj účet je v minusu. Váš plat vzhledem k odvodům včetně zaměstnavatele musí být slušný, opravdu tedy řešíte pár stovek ročně? Mj. povídání o důchodu s tím má společného co?
Důchod sem přinesla jiná uzivatelka, já ne. Léčba rakoviny mého blízkého loni vysla na 150000,–.
@Anonymní píše:
Já za poslední měsíc a půl pri každé návštěvě lékárny platím jen na doplatcich kolem 600,–. Byla jsem tam 3× s dítětem, 2× já a manžel 3×.
no pak se musíte podívat na seznam na MZ ČR, jestli to jde nějak nahradit něčím jiným
@Anonymní píše:
Důchod sem přinesla jiná uzivatelka, já ne. Léčba rakoviny mého blízkého loni vysla na 150000,–.
Jo už jsem si to ujasnila, Vy jen píšete, že se důchodu nedožijete. Aha tak už vím, jak to vzniklo. Proč se ho nedožijete?
Ano, radši zaplatím jednou za čas nějaký doplatek v lékárně, než abych si připlácela u obvoďáka za „lepší péči“,,,protože to je prostě hloupost. Jakýsi roční poplatek zaváděla moje bývalá zubařka, tak jsme se rozloučily, naštěstí teda brala normální zubařka naproti nové pacoše. No už má rekonstruovanou ordinaci…
@Anonymní píše:
No, pokud chci mít špičkovou léčbu zadarmo, tak si klidně léky na nachlazení zaplatím sama. Když budu chtít, aby mi pojišťovna platila léky na nachlazení, tak se pak jednou budu moct divit, že si léčbu rakoviny budu platit sama.