dopler

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
803
27.10.05 16:05

dopler

Ahojky,
máte někdo zkušenost s doplerem (nevím, jestli to píšu správně)?
Proč se vlastně dělá? U doktora mi moc podrobností neřekli… Děkuju za odpovědi, jsem už ze všeho dost vystresovaná :roll:
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
143
27.10.05 16:33

Ahoj, mě poslal gynekolog na dopler když během jednoho pravidelného měření srdečních frekvencí mimíska v posledním trimestru se ukázalo že nějakou dobu srdíčko nereagovalo.Já jsem byla šíleně vystresovaná, ale gynekolog mě uklidňoval že se to někdy může stát, že oni si tam často „přilehnou“ pupeční šńůru nebo ji stiskají v ručičce. Pro jistotu mě ale hned poslal na dopler - prý je to nejpřesnější přístroj dokáže změřit i průtok pupečníkové krve. Tam zjistili že je všechno v pořádku, ale můj gynekolog mě tam pro jistotu posílal pak až do porodu pravidelně a to přesto že na pravidelná měření jsem chodila i k němu. Dopler fungoval jako ultrazvuk, měření normální byl pás na břiše.
Andílek se nám narodil zdravý(ťuky,ťuk) ale tenkrát jsme byli oba s manželem šíleně vystresovaní ještě několik dní.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.10.05 16:36

Ale myslím že se nemusíš ničeho bát, dopler je nejlepší přístroj pro kontrolu toho jak se mimískovi daří. Nejsem odborník, ale myslím že sleduje právě jen ten průtok pupečníkové krve kromě toho že se jedná i o utrazvukové vyšetření…Snad jsem to napsla správně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.10.05 16:53

ahojky

jde o měření průtoku krve a živin v pupečníku k mimískovi. Mě ho dělali x-krát kvůli mému velmi vysokému tlaku - hrozilo že mimi bude špatně zásobováno . Vždy vše bylo v normě - naštěstí.

Jedná se o normální UTZ vyšetření - přičemž se to přes ten UTZ a spešl program v PC doktora změří - vyhodí to takový grafy.

Ničeho se neboj jde jen o to zjistit zda se mimískovi dobře daří a ještě nějaký ten týden bude dobře dařit u tebe v bříšku. Nevím jestli je to standardní vyšetření, ale já byla ráda že mi ho dělají a že vím že je vše jak má být .

Přeju co nejmíň stresu a pohodové děťátko , však už ho brzo budeš mít u sebe:)

A v ordinaci se nenech odbít když něco nevíš tak se ptej ptej ptej (a nehleď na kyselý xichty nějakejch doktorů či sestřiček - oni jsou tu pro tebe a mají ti na všechno odpovědět)

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
27.10.05 17:02

Moc moc moc děkuju za uklidnění :D Doktorka mě tam dnes právě poslala, ale ani tam mi nic pořádného neřekli. Vysoký KT nemám a miminko cítím normálně. Akorát vždycky, když chce sestra měřit srdíčko, tak mrňousek asi spinká. Dneska mi sestra dokonce řekla, že jí zdržuju, protože to dlouho trvalo. Nevím, jestli to myslela vážně, ale… na psychice to moc nepřidá-zvlášť, když se podívá na graf a hned to zhodnotí: Budete muset do špitálu 8O Až teprve paní doktorka mi řekla trochu víc, ale chytrá jsem z toho nebyla. Mám prostě o mrňouse strach, ale to asi všechny znáte :wink:
Myslím, že by si zdravotníci měli dávat větší pozor na to, co říkají a jak se chovají. Dnes jsem měla pocit, že kdybych rodila předčasně, tak to bude ze strachu nebo ze stresu, který mi způsobili :roll:
Každopádně zatím jsme v pořádku a doufám, že to ještě aspoň nějakou chvilku v bříšku vydrží :D
Zdraví Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.10.05 18:08

Já když jsem tenkrát dorazila na toho doplera celá vyděšená setkala jsem se taky s hrozným přístupem. Ani mě nepozdravily, nic prostě neřekly a tak jsem si lehla, doktorka mi jezdila po břiše, mě málem tekly ze strachu slzy a ony si se sestrou povídaly o tom co bylo na oběd......Až na konci už jsem toho přehlížení měla dost a tak jsem se zeptala co se tam s mimíškem teda děje. Doktorka mi řekla jen suše: „No to miminko není nejmenší a bude se to muset sledovat.......domluvte se se svým gynekologem.“ Když jsem zpátky doběhla tam a řekla mu to, rozčílil se co mi to vlastně povídala když do zprávy napsala číslo, které odpovídalo naprostému normálu!
Hlavně se nestresuj, maličké to cítí a na přístup se vykašli, ale opravdu se nedej a ptej se!! Na všechno.

Přejeme hodně štěstí a krásné zdravé mimi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.05 22:11

Ahojky, me par tydnu před porodem taky pekně vystresovali. Byla jsem na vyšetření v porodnici kde mi natačeli monitor, byla u mě sestřička, ktera zmateně běhala od doktora ktery měl v ordinaci pacietnku ke mě…přiběhla, že mam graf špatny, a začla mi štouchat do břicha, a prý ať dělám to stejný, že mimi je líný, spí a nelíbí se jí to. Taky se mě ptala jestli mam sebou tašku…tak už jsem se chystala psychicky, že už tam zůstanu a budou mě pozorovat…než jsem došla na řadu štouchala jsem, a na graf to podle toho co jsem sledovala co z něj leze nemělo vůbec vliv, pak jsem přišla do ordinace a doktor mě s klidem poslal domů, že je vše ok. Dodnes si nedokažu vysvětlit co se té sestřičce nelíbilo nebo nezdálo,nebo proč mě stresovala svýma řečma,vždyť se nic za těch pár minut co mě tak vynervovala nestlo, nebo ten doktor viděl jiný graf než ona??? tenkrát jsem taky neměla odvahu se ptát. Jen jsem vyšla a zničeně volala manželovi ať pro mne přijede, vše nakonec dopadlo dobře, mimčo bylo v pořadku a je z něj pro mne ta nejkrasnější dnes už slečna…jen spoustu věcí, které mě tehdy trápily jsem nedokázala nějak hned řešit, takže ptát se, ptát se, být dotěrná..... hodně zdravíčka pro tebe i mimi Iva

• Citovat
  • Upravit
803
28.10.05 09:23

Betynko a Ivo ,
moc děkuju. Měla jsem totiž přesně ty samé pocity. V nemocnici na mě už byli hodný, ale všechno to začala sestra u mé doktorky. Nejdřív mi vynadala, že jí zdržuje, protože graf šel pomalu, pak jsem musela dělat dřepy apod. a nakonec suše zkonstatovala: Budete muset do špitálu. Ve mě hrklo, protože víc mi neřekla. Paní doktorka byla trochu sdílnější… Měla jsem fakt na krajíčku, chtěla jsem volat přítelovi, ale zjistila jsem, že jsem zapomněla mobil :roll: Byla to fakt síla. Doufám, že tohle bylo už to poslední. Když jsem byla v té nemocnici, začala jsem v duchu panikařit, že nemám nic připravené, žádné věci, žádnou tašku… 8O .
Prostě děs :lol:
Doktorka taky říkala, že miminko je asi spáč, ale můžu říct, že spí jenom když potřebujeme, aby byl vzhůru. Jinak je teda pěkně čilej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
28.10.05 11:05

Ahoj, ja jen pridam dalsi duvod, proc zrovna me poslali na doplera. Byla jsem na nem celkem 4× posledni dva mesice tehu, protoze se Charlie zdala memu Dr. mala a mel strach jestli pupecnik funguje jak ma.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky