mateřská dovolená

130
24.10.05 13:59

mateřská dovolená

Ahoj,
vím, že na mateřskou dovolenou se odchází 6 týdnů před stanoveným termínem porodu. Jen by mě zajímalo, který termín porodu se bere jako ten pravý. Já mám jeden vypočítaný podle PM na 17.1.06 a druhý, který vyšel s UTZ asi v 10tt na 11.1.06.
Jak to bylo u vás? Kdy vám dr. řekl termín odchodu na mateřskou a podle kterého termínu porodu jste to měli vypočítané?
Chtěla jsem se pomalu zařizovat v práci, ale nevím, kterého data odchodu na mateřskou se mám chytit. Ráda bych totiž šla ještě na pár týdnů před mateřskou na neschopenku- v práci na mě začíná padat únava.
UTZ, který dělá dr. kolem 30tt máme teprve před sebou.

Dík

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ha
514
24.10.05 21:46

Leni,
odchod na mateřskou je 6-8 týdnů před porodem, záleží na domluvě s tvým gynekologem, aktuální stav atd. Ten můj mi to bude psát 6 týdnů, ale je mi zatím fajn, až na malé vyjímky, ale já už ten odchod mám za pár :))Datum odchodu vypočítával dle posledního určeného data porodu.

Ha, 33tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.10.05 21:51

Me napsala dr. materskou 6 tydnu pred planovanym datumem porodu podle menstruace. Mela jsem termin porodu 25.5. a nakonec jsem rodila planovanym cisarem 5.6.

• Citovat
  • Upravit
17718
25.10.05 08:07

ahoj, já měla taky více termínů produ a ten „pravý papírový“ učil dr. dle UTZ. Jinak, na mateřskou se chodí 6-8 týdnů před termínem porodu a to jak chceš ty, nikoliv gynekolog. Aspon já si to určovala sama,dle dovolené apod.

hodně štěstí Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.10.05 08:27

ja si termin taky vlastne urcovala sama a chtela jsem co nejpozdejsi protoze doma jsem se dost nudila, tak jsem vlastne i behem uz materske chodila nepravidelne do prace…Jeste si pamatuju, ze me reditel vyhanel at mu tam neporodim a desne se divil tomu, ze se doma nudim… :D

• Citovat
  • Upravit
2221
25.10.05 12:37

Ahoj

Odchod na mateřskou dovolenou je 6 až 8 týdnů před termínem porodu, my jsme to vypočítali os termínu podle PM. U nás to gynekolog nepíše, kdy nastoupit mateřskou dovolenou.

Ola a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky