Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
vím, že na mateřskou dovolenou se odchází 6 týdnů před stanoveným termínem porodu. Jen by mě zajímalo, který termín porodu se bere jako ten pravý. Já mám jeden vypočítaný podle PM na 17.1.06 a druhý, který vyšel s UTZ asi v 10tt na 11.1.06.
Jak to bylo u vás? Kdy vám dr. řekl termín odchodu na mateřskou a podle kterého termínu porodu jste to měli vypočítané?
Chtěla jsem se pomalu zařizovat v práci, ale nevím, kterého data odchodu na mateřskou se mám chytit. Ráda bych totiž šla ještě na pár týdnů před mateřskou na neschopenku- v práci na mě začíná padat únava.
UTZ, který dělá dr. kolem 30tt máme teprve před sebou.
Dík
Lenka
Leni,
odchod na mateřskou je 6-8 týdnů před porodem, záleží na domluvě s tvým gynekologem, aktuální stav atd. Ten můj mi to bude psát 6 týdnů, ale je mi zatím fajn, až na malé vyjímky, ale já už ten odchod mám za pár
Datum odchodu vypočítával dle posledního určeného data porodu.
Ha, 33tt
Me napsala dr. materskou 6 tydnu pred planovanym datumem porodu podle menstruace. Mela jsem termin porodu 25.5. a nakonec jsem rodila planovanym cisarem 5.6.
ahoj, já měla taky více termínů produ a ten „pravý papírový“ učil dr. dle UTZ. Jinak, na mateřskou se chodí 6-8 týdnů před termínem porodu a to jak chceš ty, nikoliv gynekolog. Aspon já si to určovala sama,dle dovolené apod.
hodně štěstí Irias
ja si termin taky vlastne urcovala sama a chtela jsem co nejpozdejsi protoze doma jsem se dost nudila, tak jsem vlastne i behem uz materske chodila nepravidelne do prace…Jeste si pamatuju, ze me reditel vyhanel at mu tam neporodim a desne se divil tomu, ze se doma nudim… ![]()
Ahoj
Odchod na mateřskou dovolenou je 6 až 8 týdnů před termínem porodu, my jsme to vypočítali os termínu podle PM. U nás to gynekolog nepíše, kdy nastoupit mateřskou dovolenou.
Ola a Martínek