Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky mile emiminacky ![]()
Nyni jsem v 17tt a mam neustále nevolnosti spojene se zvracením ![]()
Chtela bych se zeptat,jestli se tady najde ještě někdo takový,nebo dokonce někdo kdo prozvracel celé těhotenství ![]()
Potrebuji uklidnit,že je to normální a že v tom nejsem sama.Už z toho zacinam být zoufalá.Děkuji za odpovědi
Pa Lucici 17tt
Ahoj Lucici.
Já už mám to bléé období za sebou. Přešlo mne zhruba v 17tt. Ještě teď se mi někdy udělá špatně…pořád mi vadí např. vůně „pekárny“.
Je to nepříjemný, ale nebála bych se, že je něco špatně.
Bereš na to nějaký léky? A není Ti třeba zle po vitamínech se železem ?
Přeji Ti, aby nevolnosti přešly a konečně sis to těhu mohla v klidu užívat.
Zatím páček
Ahoj!
Mně se to tedy nestává, ale např. moje teta zvracela až do nějakého šestého, sedmého měsíce. Takže možné to je, ale moc jsem tě asi nepotěšila, co? Přeju aby ses brzy cítila dobře,
Jindra
Luci, potěším tě.
Nečekáš náhodou krásnýho zdravýho klučinu ?
Mě bylo špatně až do 7.měsíce, kdy to plynule přešlo do neustálého pálení žáhy a tlačení žaludku - takže to bylo fakt super ![]()
Ale to zdravý mimčo za to stojí…
POraď se s lékařem, ale těch případů je mnohem víc, než se obecně soudí - prostě ne každýmu 12. tt končí nevolnost - to ani náhodou a je nás stižených podstatně delší nevolností mnohem víc…
NiKi
Držím palečky !
Ahoj, mně bylo špatně skoro celé těhotenství, zejména ty začátky, střed pak dobrý, ale od toho 7. měsíce se to zase „rozjelo“. Mám krásnou zdravou holčičku. Vydrž, držím palce, Ziza.
Lucici,
já sice nejsem v 17. tt (jsem ve 14.tt), ale zvracím pořád a pořád je mi špatně od žaludku. Hlavně večer. Už jsem si zvykla i na myšlenku, že si odpočinu, až „dostanu zpátky svoje tělo“, to je ani ne po porodu, ale po ukončení kojení.
Neboj se, 17. tt prý bývá jedním z posledních „normálních“ předělů na nevolnost. Třeba jsi zrovna ten případ!
Bebet
Ahoj Lucici,
je mi líto že tě pořád trápí zvracení
mě trvalo zvracení do 16tt a pak to ustálo ale i teď se mi udělá někdy pěkně blbě.Jestli zvracení stále přetrvává že už nemůžeš ani nic pít řekni to své Dr. mě pomohla hrozně kapačka.Nebo ať ti napíše Torecan čípky které fakt pomáhájí mluvím z vlastní zkušenosti.Ale určitě to nenech jentak být můžeš ublížit vám oboum…Taky by bylo dobré si vzít neschopenku což mě dala Dr. ihned a spát a spát a spát a hneď ti bude líp.
Přeju moc štěstíčka Markétkaa a Domíšek 26tt
Dekuji Vam za odpovedi,ja se kazde rano modlim,aby uz to preslo,ale bohuzel marne.
Maarketko-ja zvracim ted jenom jednou za den a to vetsinou vecer jidlo uz v sobe udrzim a piti take.Na neschopence jsem byla 3 tydny a pak jsem se vratila do prace s tim,ze uz to musi byt lepsi no jenze bohuzel ![]()
Lucici 17tt
Ahoj Luci
Tak jsem tu, abych tě uklidnila já jsem zvracela hodně do 28tt a pak se to lepšilo, ale zvracela jsem celé těhu a do toho 28tt jsem byla úplně nepoužitelná. Byla jsem pro zvracení v nemocnici na kapačkách, trochu to pomohlo, ale hned se to zase vrátilo. Žádné rady, jak na zvracení nezabraly a že jich bylo spoustu. Jestli budeš chtít něco poradit, tak napiš třeba něco zabere.
Jo a jinak, malý se narodil zdráv a měl 49 cm a 3000g. Jen pomalu jde s váhou nahoru Za šest dnů mu bude 5 měsíců a má 63 cm a 5560 g.
Tak pevné nervy a ať tě zvracení brzo přejde.
Zkusím taky přidat „dobré rady“…
Někdy je výrazně hůř po multivitamínových preparátech - jestli nějaké bereš, zkus vy:,–(it…
A hodně pomáhá zázvor. Prodává se přímo pro těhotné v tabletách jako Ginger, ale jestli máš možnost koupit čerstvý, doporučuju pár kousků do čaje nebo přímo nastrouhat a udělat poctivý zázvorový (i když pozor na přiměřenou hutnost
.
Ale hlavně držím palce… ![]()
Ahoj, k tomu ti osobně moc neporadím, mě bylo suprovně celé těhu. Ale znám takové, kterým bylo blbě až do konce těhu a při porodu zvracely…:( ale myslím, že to tvůj případ nebude, zkrátka se to musí vydržet…Za vytoužené mimnko to stojí:-)
tak ať se to brzo spraví! Krista
Ahoj Lucici, máš to zatím dost podobný se mnou. První těhu zamlklé
, druhé těhu (otěhotnění na první pokus
), nevolnosti šílený
, zmizely až někdy po 20tt
(asi 8 kg dolů z původní váhy), potom skoro 20 kg nahoru, ale asi to byla hlavně voda (z porodnice jsem si přivezla 6 kg domů a to samo potom zmizelo při kojení) a výsledkem je zdravá holka s porodní váhou 3,75 kg a délkou 51 cm
. Jako útěchu pro tebe mám, že teď ve třetím těhu mi bylo zle zatím opravdu jen v prvním trimestru
. Tož vydrž bude líp
.
Bludička + Kamča + Janeček
Jo tady je pár rad: 1)Těhotenská směs:
kopřiva, kontryhel, listy maliníku, třezalka, meduňka, řebříček a přeslička.
Namíchají Vám ho v bylinné lékárně v Šipce (s poměry si poradí oni) - v Plzni.
Je z knížky Zdravé těhotenství a přirozený porod od německé porodní asistentky Ingeborg Stadelmann.
Jestli jí ještě nemáte, tak si jí určitě pořiďte, protože tam najdete nepřeberně dobrých rad ze života
nastávajících i jsoucích maminek. 2)Recept na nevolnost
Takže dva piškoty než vstanete a pak banánový koktejl - 3dl polotučného mléka rozmixovat s větším banánem a 2 lžičkami vanilkového cukru. Nechat odstát a vlít do sklenky. Přidejte 2-3 kostky ledu. Pijte brčkem… pomalu… 3)Jinak jíst starší rohlíky, piškoty - v menším množství. 4)Je dobrá vychlázená a vybublinkovaná Coca Cola, vychlazený jogurt - bílý. 5)Na pálení žáhy - Rennie - ale moc nepomáhá, nebo si více podložit hlavu polštářem. 6)Na zvracení jsou čípky Torecan nebo prášečky. 7)Jo a taky zázvorovej čas, nebo prodávají zázvorové prášečky Ginger nebo bombony.
Taky se říká, že něco citronového - např. bombony, nebo mentolového - jsou na to nějaký prášečky - už si nevzpomínám, jak se jmenovali. 9)Jo a jestli bereš nějaký těhu vitamíny, tak jestli ti nedělají dobře, tak je vysaď.
Doufám, že ti něco z toho zabere. Jo a než vstaneš z postele, tak si dej něco malého k zakousnutí, třeba sušenku. Vím, že to moc nejde. Já jsem zvracela celé těhu a je to fakt hodně nepříjemný.
No snad je to všechno, co jsem chtěla napsat. Tak ahoj a doufám, že tě to přejde, dej vědět, kdy to přestalo. Jo a přeji hodně zdraví a taky zdravé a pohodové miminko.
Oluška a Martínek
Ahoj. Já jsem taky hodně zvracela (asi až do 20 týdne), když nebylo co zvracet, aspoň šly žaludeční šťávy.
pak mi kolegyně z práce poradila, abych na lačno vypila lžičku Glukopuru smíchaného s vodou. Glukopur je vlastně hroznový cukr, kupuje se normálně v obchodě, moc to nestojí a fakt na 80 % mi to pomohlo. Tak to třeba zkus.
Přeju neblijící zbytek těhu. Petra
Hoky dekuji vam za odpovedi,alespon trosku jste me uklidnily.Urcite neco z vasich rad vyzkousim a uvidim.
Jeste se chci zeptat Vas co jste zvracely cele tehu to zvraceni opravdu preslo v momente co jste porodily nebo Vas to treba trapilo i v sestinedeli?
Lucici 17tt