Doporučený balíček - dětské botičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32092
2.12.18 17:58

Boty můžeš dát normálně třeba do igelitové silnější tašky a přelepit izolepou, na to nalepit lístek s tvojí a její adresou. Nenech si vnutit balík do ruky a podobné ptákoviny, je to drahé a snaží se to vnutit každému. Na stránkách pošty najdeš ceny a rozměry a pak na tom trvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.18 17:59
@pe-terka píše:
ještě - na obálku (balíček) se napravo píše adresát, píše se z druhé strany i odesílatel?

Píšu vlevo nahodu mením mísmem odesílatele (začnu Odesílatel: xxxxxx) a vpravo dolů velkým písmem adresáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
2.12.18 18:01

@Hoa Mai já mám ČP kartu, takže už ani nedávám podací lístek, ušetří to dost práce. Plus se dá dát e-doručenka, kdy pak přijde zpráva do mailu, jednak že bylo odesláno a odkaz na sledovací stránku, druhak zpráva, že bylo v pořádku doručeno. Akorát pošta kolikrát nestíhá to aktualizovat a teď před Vánocema to bude ještě horší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
2.12.18 18:03

@ugluk Taky jsem to chtěla zrovna napsat, že je dobrý si založit tu poštovní kartu. TAky posílám často a jsou i trošku slevy na balíčky a dopisy a nemusí se vyplňovat podací lístek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.12.18 18:31
@pe-terka píše:
@PapeJ koupím pár bublinkových obálek domů a vyzkouším, ty botky jsou různě velké, tak budu improvizovat :kytka:

Obálky nepomůžou, stačí zabalit do čehokoliv. Akorát investuješ do každé cca 10 Kč, poštovné za doporučený balíček bylo zmíněno - je to cca 80 Kč podle váhy, ale pod 5cm na doporučený dopis (což by bylo cca 60 Kč) se nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.12.18 18:32

Od bot mívám krabice nebo jsem schovávala obaly od plenek, jsou pevné a tuhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
2.12.18 19:43

posilala jsem minuly tyden snehulky 26. krabici jsem po ruce nemela, strcila jsem je do silnejsi igelitky, poradne to tam utahla, oblepila sirokou izolepou vsemi smery :lol: na to jsem nalepila listecek, vlevo nahore odesilatel, vpravo adresat. na poste jsem vyplnila podaci listek a u okenka mam naucenou formulaci „Pojistit do 500kc, poslat jako doporuceny balicek, sms nechci.“ :mrgreen: jinak se mi tez snazi vnutit neco drazsiho apod. Platila jsem 74,– myslim.
a v minulosti jsem parkrat nejake botky take kupovala, prisly v krabici anebo takhle oblepene, bylo mi to jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.12.18 20:49

holky, děkuju moc za všechny rady a postřehy! Obaly od plenek je taky dobrý nápad! @ugluk @dedrichov. Vyplnování podacího lístku taky není moje hobby, co všechno k aktivaci karty ČP potřebuju? A platí se něco za zřízení? Zas tak častý posílač balíčků asi nebudu, ale sem tam něco ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
2.12.18 20:56

@pe-terka hm, už ji mám pár let, ale mrkni sem:
https://www.ceskaposta.cz/…uzby/zk-lide#2
Buď se dá zřídit přímo přes internet nebo na přepážce, ale myslím, že to není na počkání, píšou tam, že zašlou do 10 dní. Je zdarma. Pak už se chodí jen na přepážku s označeným balíkem (viz příspěvky výše), oni pípnou kartu, tím se načte do systému tvá adresa, adresu příjemce si opíší z balíku a je to bez dalšího papírování. Respektive pak člověku místo potvrzeného lístku vytisknou papír formátu A5 s údajema o odeslání a podacím číslem. A pokud o to stojíš, pošlou na tvůj mail informace o odeslání, popř. o přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.12.18 21:07
@pe-terka píše:
holky, děkuju moc za všechny rady a postřehy! Obaly od plenek je taky dobrý nápad! @ugluk @dedrichov. Vyplnování podacího lístku taky není moje hobby, co všechno k aktivaci karty ČP potřebuju? A platí se něco za zřízení? Zas tak častý posílač balíčků asi nebudu, ale sem tam něco ano :think:

zažádáš si sama na stránkách www.ceskaposta.cz, přijde asi do 14 dnů poštou. Na doporučený balíček sleva nebude, ale na další služby ano. Např. dopisy nebo ten zmiňovaný dražší balík do ruky, ale ten i se slevou bude stále okolo 120 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.12.18 22:39

@dedrichov už jsem se zaregistrovala, zdá se mi to dobrá služba! Už to, že nemusím vyplnovat ty podací lístky, to fakt nemám ráda - kor s dětmi! Jj, na ten doporučený balíček tam slevy nemají, ale i ta administrativní úleva se počítá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
3.12.18 09:39

Jo, jedna z mála věcí České pošty, která je fakt dobrý nápad a funguje bez výjimek spolehlivě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
3.12.18 16:45
@pe-terka píše:
@dedrichov už jsem se zaregistrovala, zdá se mi to dobrá služba! Už to, že nemusím vyplnovat ty podací lístky, to fakt nemám ráda - kor s dětmi! Jj, na ten doporučený balíček tam slevy nemají, ale i ta administrativní úleva se počítá :palec:

určitě, tak přeji úspěšný prodej. Ať se Ti hlavně zásilky nevrací nepřevzaté zpět, kdybys posílala na dobírku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.12.18 17:32
@dedrichov píše:
určitě, tak přeji úspěšný prodej. Ať se Ti hlavně zásilky nevrací nepřevzaté zpět, kdybys posílala na dobírku. :kytka:

dobírku moc nechci 8) Radši platba na účet s tím, že budu co nejdříve odesílat zboží, pošlu kupci číslo transakce, at je v klidu :think: Snad to půjde po vzájemné důvěře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
3.12.18 20:39
@pe-terka píše:
dobírku moc nechci 8) Radši platba na účet s tím, že budu co nejdříve odesílat zboží, pošlu kupci číslo transakce, at je v klidu :think: Snad to půjde po vzájemné důvěře :think:

Určitě, za ty roky, co posílám dál, jsem měla vyžádnou tu dobírku asi 3×, jinak vždy účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková