Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, uvazuji nad porizenim ctecky knih a vzhledem k tomu, ze v okoli nemam nikoho, kdo by mi s vyberem pomohl, zkusim to zde 😊 Mate prosim nekdo osobni zkusenost? Nejlepe, abych si mohla e-knihy pujcovat v mistni knihovne, ctecka mela podsviceni, dobrou vydrz baterky. (a kliďo i audio, ale to neni podminka) Predem diky diky! 😊
Pokud si chceš půjčovat knížky v knihovně, musíš mít čtečku s operačním systémem. Těch u nás k dostání moc není. Vlastně mě teď napadají jen čtečky Onyx Boox. Mám model Poke 5 a jsem s nim spokojená. ![]()
@miminoluc píše: Více
POkud to chceš na české knihy z knihoven, tak moc možností není. Onyx Boox. Zkušenost nemám. Mám Kindla, ale tam půjčování funguje jen přes Amazon Kindle unlimited a česky tam toho moc není
@Lama Lama píše: Více
ale zase má super podsvícení i baterku ![]()
@navy blue píše: Více
No, o tom žádná. Já jsem s ním naprosto spokojená ( ale nepůjčuji si knihy v českých knihovnách, respektive jo, ale minimálně, a to pak musím číst na mobilu) Ale podmínky autorky nesplňuje, tak to jen uvádím na pravou míru.
Ahoj, pracuju v knihovně a půjčujeme e-knihy a e-audioknihy ve spolupráci s Palmknihami. Má to asi 280 knihoven po republice. Používá se na to apka od Palmknih, takže buď v mobilu, nebo čtečka s operačním systémem. Já používám mobil a jsem spokojená. Zeptej se u vás v knihovně, jak to mají.
Jak říkají holky, na půjčování Onyx, jinak cokoliv od PocketBooku.
A musí to být přímo čtečka? Co aplikace v mobilu? Dlouhé roky používám apku Cool Reader a neměnil bych za nic. Obrovské množství nastavení, od podsvícení, druhu fontu, přes velikost písma, až po texturu papíru jako pozadí. Podpora spousty formátů(nemá tedy pdf, ovšem neznám větší tragedii, než e-book v pdf) a další hromada „sympatických“ funkcí, jako třeba menu „knihovna“ s vyobrazenými přebaly knih, nebo animace obracení stránek. Navíc mobil je po ruce vždy a všude.
@Groo píše: Více
Furt je to obrazovka, to mi asi vadí nejvíc. Už tak do toho čučim furt. V tom je lepší čtečka. A pak výdrž baterie a velikost obrazovky (stránky). Na občasné čtení mobil stačí, na prvidelné mi to nepřijde optimální
@Lama Lama
Chápu. Tedy až na tu obrazovku, displej jako displej. Čtečka má často jen monochrom displej, ale ten umí apka taky. Baterii v mobilu neřeším, ještě se mi nestalo, abych dokázal mobil vybít čtením. Naopak, čtečka je další věc o kterou se musím „starat“, tahat ji s sebou, nabíjet atd. Proč, když mobil mám v kapse pořád, takže kdykoliv a kdekoliv mohu pokračovat v četbě. Velikost obrazovky(displeje) neřeším, nastavím si prostě větší písmena a apka mi text přepočítá a zaláme k naprosté spokojenosti.
Ale rozumím tomu, že každý má jiné priority, jen jsem napsal alternativu.
@Groo píše: VíceČtečka ti v běžným režimu neemituje žádné světlo. Prostě je tma. To mobil neumí vždy svítí a není to ok pro oči.
@Groo píše: Více
Stran nabíjení - tak samozřejmě záleží, jak moc čteč a kde. Pokud celé odpoledne a večer nebo venku za plného slunce, kdy ten mobil musí mít plnný jas, tak to můj mobil nedá.
Když jeden na vandr, pod stan, tak taky ne.
Je pravda, že já na přímém slunci nečtu. Většinou v autobuse, nebo ve vlaku atd. protože poměrně dost cestuji. Večer doma dávám přednost klasické papírové knize, ty ebooky mi nevoní, já mám totiž rád vůni knih. ![]()