Doporučíte prosím čtečku knih?

85
20.10.24 22:48

Doporučíte prosím čtečku knih?

Ahojte, uvazuji nad porizenim ctecky knih a vzhledem k tomu, ze v okoli nemam nikoho, kdo by mi s vyberem pomohl, zkusim to zde 😊 Mate prosim nekdo osobni zkusenost? Nejlepe, abych si mohla e-knihy pujcovat v mistni knihovne, ctecka mela podsviceni, dobrou vydrz baterky. (a kliďo i audio, ale to neni podminka) Predem diky diky! 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
600
21.10.24 03:55

Pokud si chceš půjčovat knížky v knihovně, musíš mít čtečku s operačním systémem. Těch u nás k dostání moc není. Vlastně mě teď napadají jen čtečky Onyx Boox. Mám model Poke 5 a jsem s nim spokojená. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
21.10.24 08:38

Kindle paper white

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
21.10.24 09:01
@navy blue píše: Více

Ten je jí v místní knihovně k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
21.10.24 09:02
@miminoluc píše: Více

POkud to chceš na české knihy z knihoven, tak moc možností není. Onyx Boox. Zkušenost nemám. Mám Kindla, ale tam půjčování funguje jen přes Amazon Kindle unlimited a česky tam toho moc není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
21.10.24 09:25
@Lama Lama píše: Více

ale zase má super podsvícení i baterku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
21.10.24 09:41
@navy blue píše: Více

No, o tom žádná. Já jsem s ním naprosto spokojená ( ale nepůjčuji si knihy v českých knihovnách, respektive jo, ale minimálně, a to pak musím číst na mobilu) Ale podmínky autorky nesplňuje, tak to jen uvádím na pravou míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
22.10.24 11:49

Ahoj, pracuju v knihovně a půjčujeme e-knihy a e-audioknihy ve spolupráci s Palmknihami. Má to asi 280 knihoven po republice. Používá se na to apka od Palmknih, takže buď v mobilu, nebo čtečka s operačním systémem. Já používám mobil a jsem spokojená. Zeptej se u vás v knihovně, jak to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12437
22.10.24 18:47

Jak říkají holky, na půjčování Onyx, jinak cokoliv od PocketBooku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.11.24 23:07

A musí to být přímo čtečka? Co aplikace v mobilu? Dlouhé roky používám apku Cool Reader a neměnil bych za nic. Obrovské množství nastavení, od podsvícení, druhu fontu, přes velikost písma, až po texturu papíru jako pozadí. Podpora spousty formátů(nemá tedy pdf, ovšem neznám větší tragedii, než e-book v pdf) a další hromada „sympatických“ funkcí, jako třeba menu „knihovna“ s vyobrazenými přebaly knih, nebo animace obracení stránek. Navíc mobil je po ruce vždy a všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
10.11.24 14:01
@Groo píše: Více

Furt je to obrazovka, to mi asi vadí nejvíc. Už tak do toho čučim furt. V tom je lepší čtečka. A pak výdrž baterie a velikost obrazovky (stránky). Na občasné čtení mobil stačí, na prvidelné mi to nepřijde optimální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.11.24 07:52

@Lama Lama
Chápu. Tedy až na tu obrazovku, displej jako displej. Čtečka má často jen monochrom displej, ale ten umí apka taky. Baterii v mobilu neřeším, ještě se mi nestalo, abych dokázal mobil vybít čtením. Naopak, čtečka je další věc o kterou se musím „starat“, tahat ji s sebou, nabíjet atd. Proč, když mobil mám v kapse pořád, takže kdykoliv a kdekoliv mohu pokračovat v četbě. Velikost obrazovky(displeje) neřeším, nastavím si prostě větší písmena a apka mi text přepočítá a zaláme k naprosté spokojenosti.
Ale rozumím tomu, že každý má jiné priority, jen jsem napsal alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
11.11.24 08:15
Čtečka ti v běžným režimu neemituje žádné světlo. Prostě je tma. To mobil neumí vždy svítí a není to ok pro oči.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81522
11.11.24 08:35

Stran nabíjení - tak samozřejmě záleží, jak moc čteč a kde. Pokud celé odpoledne a večer nebo venku za plného slunce, kdy ten mobil musí mít plnný jas, tak to můj mobil nedá.
Když jeden na vandr, pod stan, tak taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.11.24 11:40

Je pravda, že já na přímém slunci nečtu. Většinou v autobuse, nebo ve vlaku atd. protože poměrně dost cestuji. Večer doma dávám přednost klasické papírové knize, ty ebooky mi nevoní, já mám totiž rád vůni knih. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák