Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Doporučuji britax go. Máme v něm odvozené 4 děti a za necelé tři měsíce budeme vozit páté. Stále supr stav. Vyhovuje po všech stránkách a je velice skladný.
Jo a ještě babyjogger city mini gt 2, po tom ted slintám já…
ja začala ted shánět bazarovýho elite a jak na potvoru v JMK ani jeden…do léta jetě čas, ale tvl. ![]()
@Veru1987 píše:
Tak co se kvality týče já měla britax z druhé ruky a za mě byl top. Použiváli jsme hojně asi rok a půl. Nerozvrzaný, bytelný. Uplně top.
Vsak to je dobre
ale na muj vkus za ty penize moc plastu a je mensi nez Espiro, takze u me to jednicka nebyla, spis clovek plati za znacku.
@Mysticlipstick píše:
Vsak to je dobreale na muj vkus za ty penize moc plastu a je mensi nez Espiro, takze u me to jednicka nebyla, spis clovek plati za znacku.
Menší v čem? Pro mě bylo stěžejní to ležení. Bylo dlouhé 105cm. Luxusní.
@Pantalaimon píše:
Já po svých zkušenostech s třemi dětmi, bych si koupila bazarovou hlubokou korbu a pak nový sportovní, s kterým se jezdí podstatně delší dobu. Dvojkombinace nemusí být špatné, ale jak píšu
Já také tak ![]()
Teď jsem pořizovala Brio Go z druhé ruky…komplet trojkombinace s bohatou výbavou mě přišla na necelých 6000,–.
Baby Jogger Summit. Vozí třetí dítě a stále super. Není to polské
.
Inglesina Trilogy Quatro 2018 s podvozkem ErgoBike - já mám teda trojkombinaci, ale dělají i dvoj určitě.
Nemůžu si ten podvozek vynachválit, projedu s ním i těžký terén (drny, šutry, kořeny, díry v cestě - kvůli tomu jsme si ho řídili). A v metru při jízdě nahoru vychází akorát na dva schody za sebou (stojí na jednom předníma a na druhém zadníma) - ale jestli nejsi z prahy tak tohle tě neoslní ![]()
Měla jsem několik kočárku a též bych se priklanela k hluboké korbě je max na 9 měsíců, z bazaru a kvalitní sportovní kočárek pořídila pak.jak píše maminka v diskusi.
@Kokolina29 píše:
Měla jsem několik kočárku a též bych se priklanela k hluboké korbě je max na 9 měsíců, z bazaru a kvalitní sportovní kočárek pořídila pak.jak píše maminka v diskusi.
Jenže zakladatelka píše, že chce, aby byl kočár skladný.
Asi bude dávat do auta, s tím většinou souvisí i potřeba nízké hmotnosti.
A to bohužel klasické hlubokáče nejsou, to bývají velké těžké krávy.
Spíš bych zapřemýšlela, jak moc je důležitý ten terén, protože zatímco terénní kočár zvládne i město, obráceně to nejde.
A pak bych koukla na ty kočáry, kde je primárně zkonstruovaný kvalitní sporťák a hluboká korba je tam pak jen nějak slušně napasovaná. Narozdíl od kočárů, které mají líbivou hlubokou verzi a sporťák je pak často moc nepoužitelný.
Takže koukat na primárně sportovní kočáry a to se pak dostane ke značkám Baby Jogger, TFK, Thule, Red Castle apod.
Taky jsme se teď rozhodovali pro kočárek dvojkombinaci a Baby Design byl snad jediný, na který jsem nenašla jedinou špatnou recenzi (a že jsem jich prošla) - napak všechny mamky chválily + cenově mnohem dostupnější. My jsme osobně zvolili Baby Design Dotty (zamilovala jsem se
), ale nejprodávanější je Husky. Ten Dotty 2019 už ale neseženeš ve všech barvách, mizne rychle (mrkni) a má teď vyjít nová kolekce, ale už se asi bude jmenovat jinak. Co se týče Huskyho novou 2020 už najdeš na netu.
Jinak teda Dotty za mě elegantnější a Husky možná víc do terénu, ale doporučuji osahat na prodejně.
Korbička má jen 75 cm, ale bylo nám řečeno, že teď podle nějakých předpisů EU je max povolená délka korby 80 cm. ![]()
Tak šťastný výběr přeji. ![]()
Já mám valco snap a maximální spokojenost, kupovala jsem podle recenzí, tak třeba taky koupíš
Holky vybrala jsem si kočárek který má takové rozměry viz obrázek, potřebovala bych poradit jestli je akorát nebo na co si dát pozor.
@Kristeeeen píše:
Holky vybrala jsem si kočárek který má takové rozměry viz obrázek, potřebovala bych poradit jestli je akorát nebo na co si dát pozor.
Já bych nechtěla pro váhu sportáku 15kg. A bude neskladný do auta.