Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím doporučte mi nějakou knížku, nejlépe román trochu psychologický, ale čtivý. Chci únik z reality. Jsem na mateřské. Něco aktuálního. Neměla by to být červená knihovna. Teď jsem četla Pravdivý příběh lži - je to novinka. Tak třeba něco v tom duchu.
Psycho román, Kafka v kárném táboře , J.Havlíček Petrolejové lampy, čapek povětroň, pavel kohout katyně, solženicyn soustroví gulag
Ian mcEwan - Pokání (bylo nedávno i zfilmováno), nebo Cizinci ve městě
Já mám ráda všechno od Haruki Murakamiho - Kafka na pobřeží se mi moc líbil a pak ještě konec světa a Norské dřevo.
hezká je knížka od M. Haddona Podivuhodný příběh se psem, od Umberta Ecca jsou taky všechny dobrý, jen náročný na pozornost.
Ian Martel: Pí a jeho život
Luis de Berniere Ptáci bez křídel
jizvíková píše:
Betonová zahrada je úchylárnaaaaaa
Čte se to jedním dechem, ne?
![]()
Tak dobře, co třeba Tereza Raquinová od Zoly ![]()
Cokoliv od Joy Fieldingové-dostaneš se do toho tak moc,že knížku zmákneš za den,nanevýš dva ![]()
Např.V pavučině vztahů,Zachráníš mě ráno,Panenka-ta je teda docela dost psycho ![]()
Klasika je Svět podle Garpa. Tam je snad všechno. Trochu humoru, trochu úchylárny, trochu psycho a trochu reality i pocit, že je ten člověk, co to napsal, totální magor …
![]()
Pravidla moštárny od Irvinga. Je to sice dost tlustá knížka a občas smutná, ale super ![]()
joo, Irving je taky dobrej, Garpa jsem milovala.
No a betonová zahrada je taky super! Já se teď chystám na knižní předlohu seriálu Hra o trůny, jen se k ní dostat ![]()
Moc díky za inspiraci. Garpa tu mám rozečteného, ehm.. delší dobu. Nebyl čas.
janca84 píše:
Cokoliv od Joy Fieldingové-dostaneš se do toho tak moc,že knížku zmákneš za den,nanevýš dva
Např.V pavučině vztahů,Zachráníš mě ráno,Panenka-ta je teda docela dost psycho
Příspěvek upraven 31.07.11 v 14:41
Vybornej byl Stieg Larsson - trilogie Millenium - 3 tlusty bichle, psycho detektivky, ale zhltla jsem to jednim dechem.
Od Irvinga mam nejradsi Modlitbu za Owena Meanyho.
Pak cokoli od Cormaca McCarthyho - nejradsi mam Hranici.
Hodne rada Denise Lehaneho - Proklety Ostrov (nedavno film s diCapriem), Tajemna Reka, Sbohem Baby - vsecko psychologicky detektivky.
Steff Penney - Vlci neha
Richard Yates - Nouzovy vychod
James Clavell - Shogun
Harper Leeova - Jako zabit ptacka
Joseph Heller - Buh Vi
Bernhard Schlink - Predcitac
Frederick Forsyth - Den pro sakala
Ian McEwan - Pokani, Betonova zahrada
Truman Capote - Chladnokrevne, Snidane u Tiffanyho
Virginia Woolfova - Pani Dallowayova
Pak moje cetba na kazde sestinedeli bylo vsech 7 dilu Harryho Pottera ![]()
A momentalne sjizdim fantasy sagu Pisen Ledu a Ohne.