Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
za tyden nastupujeme se synem do nemocnice na tyden a bude mit po operaci dost klidovy rezim. Krome pohádek na dvd bych mu rada vzala nejake knizky které budeme spolu cist nebo spis ja jemu cist. Mam v planu zajit do knihovny a něco pujcit. Muzete doporucit nejkou knizku která je opravdu pekna, zaujme dite a bude bavit cist i me
![]()
Doma cteme ty pohadkove knizky z Alberta, klacicke pohádky, Medvidka pu…
Urcite něco vezmu i z domu, ale myslite ze by ho třebas uz bavily Deti z bulerbinu, Neznalek nebo Ferda Mravenec…
Dekuji za tipy.
![]()
edit: synovi budou ctyri za mesic.
Já myslím, že jo. Třeba Děti z Bulerbynu jsou super a já je mám ještě po sobě a je tam i spousta hezkých obrázků. A kapitoly na sebe nenavazují, pokaždý je to vlastně nový příběh. Stejně tak Ferda, obojí je u nás oblíbený. Jsou jí čtyři pryč. Pak miluje klasiku - Karkulku, Otesánka, Hrnečku vař, O veliké řepě, Smolíčka pacholíčka, pak samozřejmě všechny princezny, ale to u kluka nevím ![]()
Dcera dostala od Jeziska Telatko Popleta a od te doby to chce cist furt dokola..
Syn 4,5 děti z Bullerbynu miluje! I Pipi Dlouhou Punčochu
sice je nečteme, ale poslouchá je jako audioknihy. Dají se stáhnout na uložto. Stejně tak má rád Hurvínka, Medvídka Pú. Neználky máme doma všechny, ale nebaví ani dceru ani jeho.. škoda, nás to bavilo moc.
Na Vánoce dostal jednu z knížek o skřítcích Medovníčkovi a Barvínkovi a tak moc se mu líbí ( i dceři, která mu je večer před spaním čte), že budeme určitě dokupovat další díly.
Kocourka Modroočka, Letadélko Káně, Křemílka a Vochomůrku (všechny, které zná z Večerníčku).
Kahoun - Pohádky o mašinkách, pohádky na čtyřek kolech, Včelí medvídci. Pak mělo velký úspěch Kykyryký, dobrý den.
Ještě je moc hezky napsaná Co mě čeká ve školce, tu dostal jako „masážní“ než nastoupil, ale chce z ní číst doteď.
A ujíždí na Honzíkově cestě. Pohádky o mašinkách mají taky úspěch!
Je, dekuji holky,¨
tak to spolu se synem nabehneme do knihovny a něco spolu navybirame.
zkusim ty deti z bullerbynu, vceli medivdky a Ferdu Mravence… a zkusim si napsat vase tipy jestli tam nektera knizka bude.
Dekuji moc.
@Anix píše:
Hra MOTANICE… alias knížka hrou
Ty jsou parádní, ale výhradně pro pravoruké děti. Taky jsme je všude s sebou brali, máme jich doma hodně. Teď sháním pro leváka, ale prý nejsou(v obchodě říkali a já to taky na netu nemůžu najít).Škoda.
Co se týče knížek, je bezpočet možností. Syna v této době, kromě toho, co už bylo zmíněno, bavila i Honzíkova cesta. Nikdy nebyl na pohádky, spíš ho bavily příběhy o dětech.
Napadla mě úžasna knižka z mého dětství - Čarokruh (Jan Čarek). Jsou to básničky o všem možném a jsou k tomu krasny obrázky. Od zvířat přes rostliny, vlaky… Třeba ji někde v knihovně najdeš, myslím že by mohla zaujmout! ![]()
Jestli muzu doporucit, v rijnu jsme meli se synem 2 tydny v nemocnici, kdy nemohl ani slezt z postele a je hodne akcni, pak ještě 3 tydny doma. A to bylo celkem v pohode. Mel s sebou puzzliky, knizky, Cernyho petra, pexeso. Pak ruzne dalsi hry.
Do jake nemocnice nastupujete? Treba v Motole maji na kazdem oddeleni hernu a chodi tam klauni a ucitelky, ktere pujcuji spoustu hracek a her.
Nevim, na jakou operaci jdete a jak velky klidovy rezim mate, syn byl ted ve ctvrtek na hydrokele a uz vcera to bylo k nevydrzeni. Ma mit tyden klidovy rezim a pak jeste mesic omezeny pohyb a to fakt nevím, jak udelame.
@aknah31 moje děti milují knížky od Andrey Popprové. Teď čteme:
http://www.databazeknih.cz/…tu-85910.jpg
a je úžasná. Jsou to příběhy třech sourozenců a navazují na sebe v dalších knížkách..
http://www.databazeknih.cz/…ku-85912.jpg
+
Jdeme do detske v brne. Myslím že tam nějaka ta zábava pro deti určíte bude. Máme jít na trhání krčních a nosních mandlí. Meli jsme jít na zmenšování krcnich ale podle předoperačního vyšetření musí ven uplne. Mel by aspoň ten týden byt v klidu aby se to lépe hojílo a jizvy nepraskaly a ne krvácelo to. Pak nás ceka 14dni rekonvalescence doma, to už myslím zvládnemw v pohodě. Jenom přežit ten týden v nemocnici. Ja krom porodu nebyla v nemocnici tak z toho mám asi větší obavy než on. ![]()
Děkuji holky za rady.