Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dostala jsem hodně snítek koriandru, ale popravdě krom Pho nevím, co bych s ním vyvedla.
Nemáte nějaký super recept, kam se přidává?
Moc díky!
Používám na bum bo nam bo, nasi goreng, do Pho, na bucek - ale dělaný po asijsku.
Dávám do chili con carne a ještě tam přidám čtvereček čokolády na vaření.
Do krémových polévek (čočková, fazolová i bramboračka), cokoli, kde je kari, pomazánka z fazolí.
@Mamca_1234 Já ho dávám všude možně, na maso (do různých směsí, na steaky, pečené maso i do sekané…), do polévek, pomazánek, guacamole… Koriandr mám ráda ![]()
Dávám ho do thajského kari. Je to v podstatě dost jednoduché jídlo, hlavně mít kari pastu, kokosové mléko a ten koriandr…a zbytek už jsou normální suroviny, které jsou běžně doma.
Ahoj, obnovuji diskusi. Přemnožil se mi koriandr, prosím, poraďte nějaké dobré recepty, jak ho upotřebit. ![]()
Vykopávám klasikou - do zeleninového salátu kombinaci koriandr-chilli-limetka (a nachos!).
Polévka z červené čočky s kari a kokos. mlékem. Teď ji dojídáme. Jinak jsem si všimla, že bývá často i v obyč. salátu rajčata-cibule-sladkokyselý nálev.
Guacamole
V zasade cokoliv mexickeho a spol, pak taky hodne asijskych…
Miluju koriandr
. Takže teď dělám hodně polévku. Silný hovezi vývar (mam ho v mrazáku) do něj řapíkatý celer, jarní cibulku, fenykl. V lidlu si koupím hovězí carpaccio, zaleju vroucím vývarem, rýžové nudle a hodně koriandru a rybí omáčku. Pak různá kari, ať thajská nebo indická. Výborné je thajske kari z „jíme zdravě“ tuším 2. Díl.
Edit. Zapomněla jsem do polevky dávám ještě lžíci zelené kari pasty, trošku chilli(nemusí byt) a trochu zázvoru.
Ježiš já ho nemůžu udržet při životě a spotřebu máme velkou!
Vietnamská kuchyně - bun-cha, bun bo nam bo, pho, závitky, nebo i další asijská jídla, ramen, různé satay pokrmy, thajské curry… všude, zrovna ho jdu používat na bun cha ![]()
@broskvová zmrzlina píše:
Ahoj, obnovuji diskusi. Přemnožil se mi koriandr, prosím, poraďte nějaké dobré recepty, jak ho upotřebit.
Vykopávám klasikou - do zeleninového salátu kombinaci koriandr-chilli-limetka (a nachos!).
Obdivuji, spolu s koprem jedine koreni ktere pro jeho chut nesnasim. Brr.