Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemate prosim osvedceny recept na Kinder mlecny rez? Jde mi hlavne o krem - aby chutnal stejne jako ten kupovany. Diky ![]()
@Nikca7 píše:
Tady se přidám, taky mě zajimaMohla bych se po nem utlouct.
Nase deti taky. Mame 3 rezozrouty (a brzo pribude dalsi) a jde to do penez ![]()
To jsem zvědavá, na co přijdete
Protože, co jsem ochutnala, tak se ty domácí „kinder mléčné řezy“, „raffaela“ nikdy kupovanému originálu ani neblíží
Ale třeba to někdo umí.
@Bábrdl píše:
To jsem zvědavá, na co přijdeteProtože, co jsem ochutnala, tak se ty domácí „kinder mléčné řezy“, „raffaela“ nikdy kupovanému originálu ani neblíží
Ale třeba to někdo umí.
Bohuzel mam stejnou zkusenost
Zrovna jsem dodelala mlecny rez s dobrym hodnocenim, ale jim to jen ja a manzel. A neni to mym kucharskym umenim.
Treba medovnik jde udelat fakt stejny jako kupovany. Ale ty jine dobroty vubec ![]()
Ja co jsem delala mléčný rezy, tak mi to přišlo spíš jak nějaký míša řezy, ten krém. ale mně to chutnalo
Taky by mě to zajímalo, ale krém je všude s tvarohem, takže to ve výsledku chutná, jak Míša řezy bez čokolády
Já myslím, že v tom originálu je přidaný do krému nějaký hotový konzervant. A tím to získá tu specifickou chuť. Zase kdyby si to každý uměl upéct, pendrek by prodali. ![]()
Ten kupovaný je takový kompaktní pevný, ale hladký. Domácí bývají prostě taková blemcačka
@Myšák24 No prave, vsude je tvaroh. Nam s manzelem to chutna, ale deti tvaroh neji. Je mi jasne, ze si ten recept chrani kvuli vydelku.
@Janča6 Přiznám se, že já už tvarohové krémy nemůžu ani cítit. U nás obecně krémové řezy nejdou. Chlap má radši kynuté a děti by jedly, kdyby to bylo opravdu jako originál, ale jinak bych si to musela sežrat sama.
Tak holt budu muset kupovat. ![]()
@Myšák24 Manzel je taky spis na kynute nebo jablecny a makovy zavin. Tohle je prvni pokus o kremovy moucnik po dlouhe dobe (kdyz nepocitam dorty, ktere ale mame jen 2× rocne, umeli jsme se dobre narodit
), tento misa rez bychom nemohli mit treba kazdy mesic.
@Janča6 Tak ono to v hicu ani tak nechutná no.
Každopádně na rady počkám, jsem zvědavá.😁
A co zkusit tento
Těsto:
5 vajec,5 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce vanilkového cukru,2 lžíce kakaa,1 lžička prášku do pečiva,5 lžic krupicoveho cukru
Krém:
250ml smetany ke šlehání,1 balení smetafix,2 lžíce medu,1 bal. vanilkového cukru
Postup
Připravíme si větší plech na pečení a dno vyložíme papírem na pečení. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáme polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Na závěr přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto navrstvíme na plech a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Překrojíme na polovinu.
Smetanu vyšleháme s medem, smetafixem a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Navrstvíme na jeden plát těsta a zakryjeme to druhým plátem těsta. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny.
@Hiavnaan Super, diky. Prave jsem objednala Smeta-fix a zitra vyzkousim. Dam vedet ![]()